19 / 05 / 2024

Enerji tüketimi Türkiyede aratacak

Enerji tüketimi Türkiyede aratacak

Alman denetim ve belgelendirme kuruluşu TÜV SÜD, en önemli pazarlarından biri olarak gördüğü Türkiye'deki faaliyet alanlarını genişletmeye hazırlanıyor.

Daha az enerji tüketimi sağlayan Bosch ASX12XB30N klimanın fiyatı açıklandı!

Son yıllarının en sıcak günlerinin yaşandığı ve ülkenin her bölgesinin resmen sıcaklıktan kavrulduğu şu günlerde Bosch’tan iç ferahlatacak bir haber geldi. Bosch, daha az enerji tüketimi sağlayan ve mükemmel bir sessizliğe sahip olan Bosch ASX12XB30N klimayı tanıttı.

Sınıfının en düşük enerji tüketimine sahip Bosch KGP76AIC0N Serie 8 Alttan Donduruculu Buzdolabı’nın fiyatı belli oldu!

Bosch, sınıfının en düşük enerji tüketimine sahip buzdolabını görücüye çıkardı. 10 yıl kompresör garantisi veren Bosch, buzdolabının tüm teknik özelliklerini paylaştı.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

Türkiye için sevindiren gelişme! Beyaz petrol fırsatı

Dünya genelinde ısınma ve tarım gibi birçok alanda kullanılan ve beyaz petrol olarak bilenen jeotermal enerji Türkiye'ye üst sıralara yükseltiyor. Jeotermal enerjide Türkiye, dünyada 7'nci Avrupa'da 1'inci sıraya çıktı.

Türkiye'nin elektrik tüketimin yüzde 41'i Bitcoin üretiminde harcanıyor!

Kripto para birimi Bitcoin, senelik tükettiği 120 teravat elektrik ile Türkiye'nin yıllık tüketiminin yüzde 41'ine denk düşen enerji tüketimi yapıyor. 

Türkiye'de yeşil bina dönüşümleri hızlandı!

Nüfus yükselişi, insanların konfor arayışlarının gittikçe artması ve tüketimdeki yaşanan hızlanma, enerji talebinde de yükselişlere neden oluyor. Enerji tüketiminin yüzde 30’undan sorumlu olan binalar, enerji etkinleştirildiğinde enerji tüketimini yüzde 50’lere kadar düşürüyor.

Enerji tüketiminin 3'te 1'i kamu, ticari ve konut yapılarında kullanılıyor!

Dünya Bankası yaptığı açıklamada enerji tüketiminin yaklaşık olarak 3'te 1'lik kısmının kamu, ticari ve konut yapılarında kullanıldığını belirtti.

Ev alırken ısı yalıtımına dikkat!

Kış aylarının gelmesiyle beraber enerji tüketimi de artıyor. Oysa Alınabilecek basit önlemlerle konutlarda faturalardan yüzde 30’a varan tasarruf sağlanabiliyor.

Kamu binaları için enerji tasarrufu genelgesi!

Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu İle İlgili Genelge Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; yıllık toplam enerji tüketimi 250 ton eşdeğer petrol veya toplam inşaat alanı 10 bin metrekarenin üzerinde bulunan kamu binalarında 2023 sonuna kadar asgari yüzde 15 enerji tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Enerjiyi tüketirken olduğu kadar üretirken de verimlilik önemli!

‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, enerji tüketiminde olduğu kadar üretiminde de verimliliğin önemli olduğunu ifade etti. 

Tüketilen toplam enerjinin yüzde 40'a yakını binalarda kullanılıyor!

İZODER Başkanı Pelesen, "Binalarda tüketilen enerji Türkiye ekonomisi için de çok önemli çünkü toplam enerji tüketiminin yüzde 40’a yakını binalarda harcanıyor" dedi...

Konutta yalıtım cebi rahatlatıyor!

İzocam Genel Direktörü Levent Gökçe yaptığı açıklamada standartlara uygun ve doğru yalıtım uygulamalarının enerji tüketimi ve faturaları en az yüzde 60 azalttığını söyledi.

Enerji tüketimi Türkiyede aratacak Haberi

Enerji tüketimi Türkiyede aratacak

TÜV SÜD Yönetim Kurulu Üyesi Karsten Xander, gayrimenkul ve altyapı sektörlerinde şirket satın alabileceklerini açıkladı.


Test, belgelendirme, gözetim, denetim ve eğitim hizmetlerinde yaklaşık 150 yıllık geçmişiyle dünya çapında 800'den fazla lokasyonda hizmet veren TÜV SÜD, 2 milyar euroya yaklaşan cirosuyla 22 binden fazla çalışana sahip. Küresel çapta kapsamlı teknik destek sunarak müşterilerine verimliliği artırma, maliyetleri düşürme ve risk yönetimi konularında destek olmayı amaçlayan şirket, önceki gün İstanbul'da 'Güvenilir, Sürdürülebilir Enerji Üretimi Zirvesi' düzenledi. Toplantı sonrası TÜV SÜD Yönetim Kurulu Üyesi Karsten Xander, TÜV SÜD Türkiye Genel Müdürü Hakan Özsezer ve TÜV SÜD Endüstri Birimi Yöneticisi Dr. Boris Gehring soruları yanıtladı. Xander, güvenlik, kalite ve sürdürülebilirlik alanlarında kapsamlı çözümler sunduklarını vurgularken, hedefl erinin insanları, yatırımları ve çevreyi teknolojinin bilinmez formundan kaynaklanan...