18 / 07 / 2024

enflasyon neden yükseldi

enflasyon neden yükseldi

Merkez Bankası, ocak dönemi aylık fiyat gelişmesi raporunu açıkladı. Ocak ayında gıda fiyatlarının mevsimsel olarak yüksek bir artış gösterdiği belirtildi.

Dolar neden yükseliyor? İslam Memiş'ten son dakika dolar yorumu geldi!

Dolar/TL kuru yükseliş trendine geçti. Bugün dolar 32,41 TL'ye yükseldi. Peki dolar neden yükseliyor? Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş'ten son dakika dolar yorumu geldi.

Ünlü ekonomist sordu: Enflasyon hedefi yüzde 38 ise köprü otoyollara neden yüzde 60 zam yapıldı?

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine, gece yarısından itibaren uygulanmak üzere zam geldi. Zamların yüzde 60’ı bulması üzerine Ekonomist Şenol Babuşçu, “Enflasyon hedefi yüzde 38 ise köprü otoyollara neden yüzde 60 zam geldi” diye sordu. Vatandaş bakın ne dedi?

Enflasyon neden düşmüyor?

TCMB, 2024'ün 2. enflasyon raporunda 2024 enflasyon tahminini, tahmin aralığının üst bandını değiştirmeden yükseltti. Peki enflasyon neden düşmüyor? İşte TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara'nın konu ile ilgili paylaşımı...

Konut fiyatları neden yükseliyor? 36 yıllık emlakçı açıkladı!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Gazi Çelik açıklamasında konut fiyatlarının neden yükseldiğini de açıkladı.

ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak altın fiyatları

ABD'de piyasaların merakla beklediği enflasyon oranı dün açıklandı. Açıklanan oran sonrası altın fiyatlarında hareketlenmeler başladı. Peki ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak 2024 altın fiyatları.

Kiralar neden inanılmaz yükseldi?

Kira fiyatlarının neden bu kadar yükseldiği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Kiralar neden inanılmaz yükseldi? İşte detaylar...

Altın fiyatları neden yükseldi? Yükselmeye devam edecek mi? Net yanıt geldi...

Altın fiyatlarının son zamanlarda aralıksız yükselemeye devam ediyor. Ons altın 2000 doları geçerken, gram altın 1859 lira ile rekor kırdı. Peki altın fiyatları neden yükseldi? Altın, yükselmeye devam edecek mi?

Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon kararı: Yıl sonu beklentisi yükseldi!

Son dakika açıklanan karara göre  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yıl sonu enflasyon tahminini yükselttiğini duyurdu. 

Son dakika! Merkez Bankası resmen açıkladı! Enflasyon tahmini yükseldi! Yıl sonunda dolar 30 lira olacak!

Son dakika haberine göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) piyasa katılımcıları anketi sonuçları açıklandı. Buna göre  Katılımcıların 12 ay sonraki enflasyon beklentisi yükselirken, yıl sonunda dolar 30,14 lira olacak.

Ekonominin 3 yıllık yol haritası açıklandı! Bu yıl için enflasyon hedefi yüzde 65’e yükseldi! Büyüme yüzde 4 olacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024-2026 dönemini içeren Orta Vadeli Programı (OVP) ile ilgili detayları açıkladı. Buna göre, bu yıl için enflasyon hedefi yüzde 65’e yükseldi. İşte o rakamlar...

Euro Bölgesi'nde enflasyon Temmuz'da yıllık bazda yükseldi!

Temmuz'da bir önceki aya oranla yüzde 0,1 gerileyen Euro Bölgesi'ndeki enflasyon rakamları yıllık olarak ise yüzde 5,3 seviyesinde belirlendi.

JP Morgan’dan tedirgin eden karar! Türkiye’ye yönelik enflasyon beklentisi yükseldi!

ABD merkezli uluslararası finans kuruluşu JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dünkü faiz artırımı kararının ardından Türkiye için hem büyüme hem de enflasyon görünümlerini yukarı yönlü güncelledi.

Et fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Uzmanlar fiyatların neden yükseldiğini açıkladı

Gıda enflasyonunda dünyadaki sıralamada beşinci olan Türkiye'de kırmızı et ücretleri uzmanların açıklamasına göre yükselişini sürdürecek. Karkas et maliyetinin son 1 senede yüzde 140'a yakın yükseldiğini ifade eden üreticiler zor durumda kaldıklarını açıkladı.

enflasyon neden yükseldi Haberi

enflasyon neden yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 'Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, ocak ayında yıllık enflasyonu enerji dışındaki alt gruplarda gerilerken, enerji enflasyonundaki belirgin artışta ise bir önceki yılın aynı dönemindeki düşük baz etkili oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ocak ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1.35 arttığını ve yıllık enflasyonun 0.31 puan yükselişle 12.15 olduğunu açıklamasının ardından, TCMB'nin 'Ocak Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu' da yayımlandı.

Rapora göre, bu dönemde yıllık enflasyon enerji dışındaki alt gruplarda geriledi. Enerji enflasyonundaki belirgin artışta ise bir önceki yılın aynı dönemindeki düşük baz etkili oldu. Bu dönemde gıda fiyatları mevsimsel olarak yüksek bir artış gösterse de grup yıllık enflasyonu baz etkisi ile geriledi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; temel mal ve hizmet gruplarında yıllık enflasyon sınırlı bir oranda...