28 / 04 / 2024

engelli vergi indirimi

engelli vergi indirimi

Gerçek kişilerine elde ettiği ücret ve/veya kazançları için belli tarihlerde ve belli miktarlarda vergi ödeniyor. Vergilendirme sürecinde bazı indirimler ve muafiyetler söz konusu oluyor. Peki, vergide engelli indirimi var mı?

Vergide engelli indirimi nedir?

Vergi dairesine yapılan ödemelerde engelli vatandaşlar belli oranlarda engelli indiriminden yararlanabiliyor. Peki vergide engelli indirimi nedir? Vergide engelli indirimi başvurusu nasıl yapılır? İşte engellilerin vergi indirimi..

Öğrencilere vergi indirimi! İşte 9500 liranın altındaki bilgisayarlar

Öğrencilere 9.500 TL'ye kadar olan bilgisayar modellerinde 5.500 TL vergi indirimi sağlanacak. ÖTV'siz bilgisayar modelleri hangileri? Peki, vergisiz laptop fiyatları kaç lira? İşte vergi muafiyeti ile alınabilecek bilgisayarlar.

Vergi indirimiyle alınabilecek Android telefonlar hangileri? İşte o liste

Öğrencilere gelmesi beklenen vergi indirimi yürürlüğe girerse hangi telefonlar indirimli olarak alınabilecek? İşte alınabilecek vergisiz telefon fiyatları...

Boş tutulan evlere vergi artışı için hazırlık başladı: Hükümet kiralarda indirimi sağlayacak!

Kiralara yüzde 25 zam sınırı uygulamasının ardından, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar katlandı. Hükümet boş tutulan evlere vergi artışı için düğmeye bastı. 

Şeker ve astım hastalığı olanlara erken emeklilik fırsatı doğdu!

İşini yapmaya engel sağlık sorunu olanlar vergi indirimi talebinde bulunarak erken emekli olabiliyor. Çalışan işçiler "meslek hastalığı", memurlar da "vazife malulü" olarak bu haktan yararlanıyor.

Öğrencilerin merakla beklediği vergi indirimi ne zaman gelecek? iPhone fiyatları kaç para olacak?

Cumhurbaşkanı'nın vaadi olan öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı ile alakalı detaylar merakla bekleniyordu. Cumhurbaşkanı'ndan ilk açıklama yapıldı. Peki iPhone fiyatları ne kadar olur? İşte detaylar...

Sigorta primi ödeyenlere müjde! Vergi indirimi alabilirsiniz!

Ücretli çalışanlar, kendileri ve aile fertleri için yaptırdıkları hayat sigortası ve sağlık sigortası primlerini ödediklerinde, vergi iadesi alma fırsatı yakalıyorlar. 

Sıfır arabada 300 bin TL’yi aşan vergi indirimi geldi! Hangi araç kaç para oldu? Hemen bakın sakın kaçırmayın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile sıfır araç fiyatlarında ÖTV düşüşü kararı alındı. Peki bu adım sonrası hangi aracın fiyatı ne kadar oldu?

TOGG engelli araç fiyatları 2023! Engelli raporu ile TOGG alınabilir mi? TOGG engelli indirimi olur mu?

TOGG engelli indirimi olacak mı olmayacak mı? sorusu şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. İşte detaylar!

Deprem bağışına vergi indirimi! Gelir İdaresi Başkanlığı resmen açıkladı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremşn ardından 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyası öncesinde Gelir İdaresi önemli bir adım attı. Vatandaşın bağışlarına da vergi indirimi geliyor.

Borçlanma yapan EYT'liye vergi iadesi olacak

EYT'de flaş gelişme yaşandı. EYT'liler borçlanma primlerinin bir kısmını vergi indirimi ile geri alabiliyor. İşte tüm detaylar...

EYT mensupları dikkat! Borçlanma için ödediğiniz paranın bir kısmını geri alacaksınız!

Artık kendileriyle ilgili yasanın çıkması için gün sayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mensuplarına bir iyi haber daha geldi. EYT kapsamına girmek isteyenlerin, askerlik ve doğum borçlanması için ödedikleri paranın bir kısmını vergi indirimi yoluyla geri alabilecekleri duyuruldu. İşte detaylar…

Ayçiçek yağına vergi indirimi! 15 gün sonra fiyatlar peş peşe dibi görecek!

Ayçiçek yağı fiyatları geçtiğimiz yıl yaşanan gelişmelerden dolayı fahiş artışlarla dikkat çekmişti. Ancak gümrük vergilerinin düşürülmesi sonrası sevindirici haber geldi. Ayçiçek yağına vergi indirimi! 15 gün sonra fiyatlar peş peşe dibi görecek!

ÖTV indirimi engelli araç fiyatları yeniden belirlendi! İşte detaylar...

ÖTV muafiyeti limiti, ÖTV indirimi engelli araç fiyatları ve limiti 2022 yılı itibariyle yeniden düzenlendi. Araç limiti kapsamında 450 bin 500 TL'ye kadar araçları alabilecek olan engelli vatandaşlar, markalar tarafından belirlenen modelleri engelli ÖTV indirimi kapsamında alabilecek. İşte tüm deta

engelli vergi indirimi Haberi

engelli vergi indirimi

Vergide engelli indirimi var mı?

Gerçek kişilerine elde ettiği ücret ve/veya kazançları için belli tarihlerde ve belli miktarlarda vergi ödeniyor. Vergilendirme sürecinde bazı indirimler ve muafiyetler söz konusu oluyor. Peki, vergide engelli indirimi var mı?


Vergi ödemelerinde engellilik indirimi uygulanıyor. Söz konusu engellilik indirimi; çalışma gücü kayıp oranı asgari % 40 ve üzerinde olanların ücret ve/veya kazançlarına, girecekleri derecelere göre belirlenen miktarda indirimin uygulanması olarak ifade ediliyor.


Engellilik bulgularına göre girecekleri derecelere esas oranlar; çalışma gücünün asgari % 80'ini kaybetmiş bulunanlar birinci derece engelli, asgari % 60'ını kaybetmiş bulunanlar ikinci derece engelli, asgari % 40'ını kaybetmiş bulunanlar ise üçüncü derece engelli olarak belirlenmektedir.


Engellilik indiriminden;

- Engelli ücretli (hizmet erbabı),

- Bakmakla yükümlü olduğu engelli kişi bulunan ücretli (hizmet erbabı),

- Engelli serbest meslek erbabı,

- Bakmakla...