05 / 05 / 2024

EPDK kararı

EPDK kararı

Türkiye'nin bu yıl ocak - ekim döneminde ithal ettiği doğalgaz miktarı, 2010 yılının aynı dönemine göre yüzde 30 artarak 39 milyar 480,52 milyon metreküpe yükseldi.

EPDK açıkladı! Deprem bölgesindeki elektrik dağıtım firmalarının borçları ertelendi!

EPDK'nin 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen kentlerdeki 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin ertelenmesi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

EPDK'dan son dakika doğalgaz kararı! Konut tüketicileri dikkat! Yeni yılla beraber resmen uygulanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, yeni yılla beraber doğalgaz piyasasında, serbest tüketici olma sınırında değişikliğe gidilecek.

EPDK'dan son dakika açıklaması! Deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki avans ödemeleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

EPDK'dan son dakika kararı! Asgari ve azami fiyat limitleri belirlendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, gün öncesi ve dengeleme güç piyasaları olmak üzere 2 piyasada megavatsaat başına azami ve asgari fiyat limiti belirlendi.

EPDK afet bölgesi için yeni kararı duyurdu! Bedel alınmayacak!

11 ili etkisi altına alan ve büyük can kayıplarına sebep olan Kahramanmaraş depreminin akabinden deprem bölgesinin kalkınması için çabalar tüm hızıyla devam ediyor. EPDK tarafından yapılan açıklama OHAL süresi boyunca geçerli olacak kararları duyurdu.

 O paralar elektrik faturalarından düşülecek! EPDK Başkanı açıkladı!

Azami uzlaştırma fiyat mekanizmasında usulsüzlük gerçekleştirdiği tespitiyle 40 şirkete yönelik önceki günlerde karar alan EPDK, bu şirketlerden alınacak 11 milyar Türk Lirası bedelinin ise tüketicinin elektrik faturalarından düşüleceğini açıklamıştı. EPDK’dan bugün yeni bir haber geldi: İade süreci

EPDK’dan akaryakıt piyasası için flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı! 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak!

Akaryakıt piyasasındaki düşük marjlardan yakınan sektör çalışanları, birçok satış noktasının yıl başında kapanma tehdidinde bulunduğunu söyledi. EPGİS, Petrol piyasasına ilişkin yeni kararını Resmi Gazete'de yayımladı. Üye işyeri lisans ücreti 20.360 TL olarak belirlendi.

EPDK’dan doğal gaz satış tarifesi kararı! 1 Kasım tarihi ile…

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), içlerinde Akmercan Adıyaman Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ, Akmercan Batıkar Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ’nin de bulunduğu 11 doğal gaz dağıtım şirketinin üçüncü tarife uygulama dönemine ilişkin perakende satış tarifelerinin revize edilmesin

EPDK’dan revize kararı geldi! 7 doğal gaz dağıtım şirketinin satış tarifeleri değişti!

EPDK, yedi doğal gaz dağıtım şirketinin üçüncü tarife uygulama dönemi ile ilgili perakende satış tarifelerinin de revize edilmesine karar verdi.

Doğalgaz aboneliğinde yeni dönem! EPDK'dan şok ücret kararı! O paralar artık alınmayacak!

EPDK doğal gaz abonelerini ilgilendiren çok önemli bir karar imza attı. Doğalgazda ücretle ilgili önemli bir karar verildi. İşte abonelerden alınmayacak o paralar...

EPDK’den flaş karar! Elektrikte en erken 6 ay sonra indirim olacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik fiyatlarındaki artışa karşı 6 aya kadar önlem alınmasını kararlaştırdı. EPDK’nin yaptığı toplantının ardından arz güvenliğinin sağlanması ve tüketiciye yönelik enerji maliyetlerinin düşürülmesi yönünde karar alındı.

EPDK'dan akaryakıt dağıtıcıları ile ilgili yeni karar!

EPDK akaryakıt dağıtıcıları ile ilgili yeni kararını açıkladı. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre dağıtıcılar zorunlu petrol stokunun, 14-31 Mart arasında %7, 1-12 Nisan arasında %6`sına denk gelen miktarının piyasa faaliyetlerine konu edebilecekler.

Akaryakıt tavan fiyat uygulamasında sona gelindi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kararı ile akaryakıt sektöründe 2 aydır uygulanan tavan fiyat uygulaması yarın akşam sona erecek.

EPDK kararı Haberi

EPDK kararı

Türkiye'nin bu yıl ocak-ekim döneminde ithal ettiği doğalgaz miktarı, 2010 yılının aynı dönemine göre yüzde 30 artarak 39 milyar 480,52 milyon metreküpe yükseldi.


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) verilerine göre, Türkiye'de son 5 yılda ithal edilen doğalgaz miktarı dalgalı bir seyir izledi. 


2010 yılı ekim ayında 3 milyar 716,86 milyon metreküp olan doğalgaz ithalatı, 2011 yılının aynı ayında 3 milyar 638,12 milyon metreküpe düştü.


Doğalgaz ithalatında önemli gerilemenin görüldüğü 2012 yılı ekim ayında bu miktar, 3 milyar 213,49 milyon metreküpe indi. Geçen yıl ekimde 3 milyar 545,24 milyon metreküpe yükselen doğalgaz ithalatı, bu yılın aynı ayında yüzde 6 azalışla 3 milyar 329,77 milyon metreküpe düştü. Doğalgaz ithalatı, bu yılın ekim ayında 2010 yılının...