31 / 07 / 2024

ERA iki yılda Avrupadaki ofis tutundurma oranlarını yakaladı

ERA iki yılda Avrupadaki ofis tutundurma oranlarını yakaladı

Ekonomiye olan güveninin göstergesi olarak Türkiye’deki yatırımlarına devam eden ERA Gayrimenkul, iki yıl içinde Avrupa’daki ofis tutundurma oranlarını yakaladı. Avrupa’da yüzde 95 olan oran, Türkiye’de 70 olarak gerçekleşti.

Son iki yılda konut fiyatları altın fiyatlarındaki yükselişin üzerinde gerçekleşti!

Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın ve konutun son iki yıldaki yükseliş rakamları ortaya çıktı. Verilere göre konut fiyatları altın fiyatlarındaki yükselişin üzerinde gerçekleşti. İşte ayrıntılar...

Kiralar iki yılda yüzde 265 arttı; sınırlama kalkınca piyasa dengelenecek

Endeksa, Haziran 2022’de yürürlüğe giren ve temmuzda sona ermesi beklenen yüzde 25 kira artışı sınırlamasının piyasa üzerindeki etkilerini açıkladı. Kiralar son iki yılda nominal olarak yüzde 265 yükseldi. Enflasyondan arındırılmış artış ise yüzde 47 olarak belirlendi.

Ölmenin maliyeti arttı. Mezar fiyatları bir yılda ikiye katladı

Gıdadan giyime yaşamın her alanını etkisi altına alın enflasyon cenaze masraflarını da es geçmedi. Mezar yeri fiyatları bir yılda iki katına çıkarken, İstanbul’da en ucuz mezar yeri 4 bin 470, en pahalı mezar yeri ise 66 bin 770 Türk Lirası’na çıktı.

Uzmanı açıkladı: Arazi ve toprak yatırımı 2 yılda 8 kat kazandırdı! İşte o iller

Konut piyasasındaki dalgalanma, yatırımcının arsa ve araziye olan ilgisini artırdı. Talebin arttığı toprak yatırımı piyasasında son iki yılda fiyatlar da neredeyse 10’a katladı. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, arazinin değerlendiği ve kazandırmaya deva edeceği illeri sıraladı.

Murat Kurum'a 650 bin konut tepkisi: Kağıthane'deki 688 konutluk proje 2 yılda bitirilemedi!

Dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından “İki yılda bitecek” denen Kâğıthane’deki konut projesi hem 28 konut eksik inşa edildi hem de iki sene gecikti. İşte mağdurların açıklamaları...

Kıbrıs son iki yılda gayrimenkul yatırımcısının gözdesi oldu!

Kıbrıs, son 2 yılda gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi haline geldi. Dünya çapında yükselen gayrimenkul yatırım bölgelerinden biri olan Kıbrıs, dünyanın en yaşanılası ülkeleri listesinde de ilk 25 arasında yer alıyor. 

Konut krizinin ortasındaki Kanada'nın 2030'a kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekiyor!

Konut krizi ile boğuşan Kanada'da yabancı alıcıların emlak piyasasına katılma yasağını iki yıl daha uzatıldı. Ülkenin krizden çıkabilmesi için 2030 yılına kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekli...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya yılda iki defa zam yapılabilir mi?

Ev sahipleri, kiralara yüzde 25 oranında zam uygulayabiliyor. Peki kiraya yılda iki defa zam yapılabilir mi? İşte ayrıntılar...

2024 Ocak emekli zammında son dakika! Yeni yılda en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Yılbaşına iki ay kala emekli maaşlarındaki son durum da pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki yeni yılda en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Kiralar çıldırdı! Son bir yılda kiralar yüzde 209, iki yılda ise yüzde 425 arttı! Kiralara acilen yasal düzenleme şart!

Kiralar son iki yıldır çıldırmış durumda. Son 2 yılda kiralardaki artış oranı yüzde 425’leri geçerken, aynı oranda geliri artmayan kiracılar ise geçim sıkıntısı çekiyor. Uzmanlar ise tıpkı yurt dışında olduğu gibi kira artış oranlarına yasal bir düzenleme getirilmesini öneriyor.

Asgari ücrette yeni dönem geliyor! Yılda iki kez zam yapılacak

Milyonlarca kişi yeni asgari ücretin belirlenmesi için Aralık ayını bekliyor. 2022 yılında iki kez zamlanan asgari ücrette yeni yılda yeni bir sistem üzerinde duruluyor. Peki yeni asgari ücret nasıl belirlenecek? İşte bütün detaylar…

10 yılda 166 ayrı ihale aldı! Erdoğan’a aşığım demişti, Ethem Sancak meğer ihalelere de aşıkmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Erdoğan âşık oldum” diyen ve uzun bir süre AKP’de yöneticilik yapan Ethem Sancak’a ait iki şirket kamudan 10 yılda 166 ayrı ihale aldı. Sancak’ın şirketlerine vatandaşın cebinden ödenen para  toplam 1,1 milyar TL’yi aştı.

2 yılda serveti hızla artan iş insanı şimdi dünyanın en zengin 5. ismi oldu! İşte inanılmaz hikayesi

Hindistan'da birçok alanda yaptığı yatırımlarıyla hızla büyüyen Adani Group’un patronu Gautam Adani, son iki yılda inanılmaz bir servet yaptı. Forbes dergisinin haberine göre Adani, 125,9 milyar dolarlık net servete sahip.

ERA iki yılda Avrupadaki ofis tutundurma oranlarını yakaladı Haberi

ERA iki yılda Avrupadaki ofis tutundurma oranlarını yakaladı


Ekonomiye olan güveninin göstergesi olarak Türkiye’deki yatırımlarına devam eden ERA Gayrimenkul, iki yıl içinde Avrupa’daki ofis tutundurma oranlarını yakaladı. Avrupa’da yüzde 95 olan oran, Türkiye’de 70 olarak gerçekleşti.


Türkiye’deki büyüme stratejisine bir biri ardına açtığı ofislerle devam eden ABD merkezli uluslararası gayrimenkul zinciri ERA Gayrimenkul, iki yıl içinde gösterdiği yüksek performans nedeniyle Avrupa’daki tutundurma oranlarına yaklaştı. Avrupa’da alanında lider konumunda bulunan ERA, yüzde 95 tutundurma oranına (ofis açma-kapama oranı) sahipken, ERA Türkiye’de bu oran yüzde 70 olarak gerçekleşti. Diğer markalarda bu oranın yüzde 25 civarında olduğuna dikkat çeken ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan “Bizler de bu sistemi uygulayan ERA Türkiye ekibi olarak sektörün kanayan yarası olan konuda ikinci senesini yeni tamamlayan bir marka olarak iyi yönde ilerliyoruz. Bugüne kadar...