18 / 05 / 2024

erçiş il mi oluyor

erçiş il mi oluyor

İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın, bazı ilçelerin il olacağı yönündeki iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Yalçın sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

İş Bankası Mayıs 2024 emekli promosyon ne kadar? Emekli promosyonuna yeni zam geldi mi? Son dakika promosyon rakamları!

Pek çok emekli İş Bankası emekli promosyon rakamları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki İş Bankası emekli promosyon rakamı değişti mi? Emekli promosyonuna zam geldi mi? İşte son dakika emekli promosyon rakamları...

Çiftçilerin tarımsal destek ödemeleri hesaplara yattı mı? Mazot ve gübre desteği verildi mi 2024?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, çiftçilerin tarımsal destekleme ödemeleri peş peşe yatırılıyor. Peki bu ay hangi destekler yattı? Mazot ve gübre desteği verildi mi 2024?  

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş cevapladı: Kira kanunu değişmeli mi? 

Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabından "Kira kanunu değişmeli mi?" sorularını sordu. İşte o soruya gelen cevaplar... 

Dar gelirliler için 5.500 adet konut yapılıyor! Teslimler Mart 2024'te!

Manisa'nın Yunusemre ilçesi, belediye başkanı Mehmet Çerçi dar gelirliler için 5.500 adet konut üretildiğini söyledi.

Kentsel dönüşümde rant iddiası! 3 il için mi çıkarıldı?

Kentsel dönüşümü hızlandıracak yeni kanunun ilk hedefinde İstanbul, Hatay ve Antalya’nın olduğu ifade edildi. Üç ilde ranta ayrılacak yerlerin önceden belirlendiği öne sürüldü.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan İzmir uyarısı: 6.5 ile 7 şiddeti arasında sallanacak! İşte en riskli 14 ilçe...

Prof. Dr. Ahmet Ercan, İzmir'in deprem riski ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ercan, 6.5-7 büyüklüğündeki depremin en çok etkileyeceği ilçeleri de tek tek açıkladı. İşte ayrıntılar...

Alaçatı'daki arazisine inşaat firmalarından teklif yağmıştı: Şarkıcı Berkay Tiny House işine mi giriyor? 

Popülaritesini koruyan Tiny House'lara talep gün geçtikçe artıyor. Son olarak şarkıcı Berkay'ın Alaçatı'daki arazisine Tiny House yapacağı konuşuluyor. Peki, Berkay Tiny House işine mi giriyor? İşte detaylar...

İstanbul'un o ilçelerinde Pazartesi günü 24 saatlik su kesintisi yapılacak! İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

İSKİ, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Avcılar ve Büyükçekmece'ye 19 Haziran Pazartesi günü saat 06:00 ile 20 Haziran Salı 06:00 saatleri arasında 24 saat süreyle su verilemeyeceğini açıkladı. İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

Mesai saatleri düşüyor mu? Mesai saatleri değişti mi?

Mesai saatleri düşecek mi? Mesai saatlerinde değişme olacak mı? çalışan vatandaşlar merakla bu soruların yanıtını arıyor. İşte bu konudaki son gelişmeler!

Akaryakıt fiyatları değişti mi? Benzin, motorin, LPG'ye zam veya indirim var mı? Sürücüler rakamlara göz atın!

Milyonlarca sürücü, son dakika benzin, motorin, LPG fiyatlarını araştırıyor. Peki Akaryakıt fiyatları değişti mi? Benzin, motorin, LPG'ye zam veya indirim var mı? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 4 Haziran 2023 fiyat listesi...

Akaryakıt fiyatları değişti mi? Benzin, motorin, LPG'ye zam veya indirim var mı? Sürücüler rakamlara göz atın! 

Milyonlarca sürücü, son dakika benzin, motorin, LPG fiyatlarını araştırıyor. Peki Akaryakıt fiyatları değişti mi? Benzin, motorin, LPG'ye zam veya indirim var mı? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 2 Haziran 2023 fiyat listesi...

Bugün elektrikler kesilecek mi? 26 Mayıs 2023 elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler hangileridir?

İstanbul’da nerelerde elektrikler kesilecek? Elektriklerin kesileceği ilçeler tek tek araştırılıyor. 26 Mayıs 2023 gününde meydana gelecek elektrik kesintisine dair ayrıntıları duyurdu. İşte ayrıntılar!

erçiş il mi oluyor Haberi

erçiş il mi oluyor


İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın, bazı ilçelerin il olacağı yönündeki iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Yalçın sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.


Yalçın önergesinde "Cumhuriyetin kurtuluş yıllarında vilayet olan Siverek, 1926'da çıkan bir yasa ile il statüsü elinden alınarak ilçe yapılmıştır. Gerek nüfusu, gerek yüzölçümü ile geniş yerleşim alanları ve sosyal yapısı ile birçok ilden daha büyük olan Siverek, il düzeyinde iken ilçe idaresi ile idare edilmekle ciddi sıkıntılar yaşamakta, yeterli hizmeti alamamaktadır." dedi. 


Son günlerde gündeme düşen Erciş ve Midyat ilçelerinin il olması haberleri, Siverek'in de il olmayı hak etmesine ve siyasiler tarafından defalarca il olma sözü almasına rağmen gündemde yer almamasının Siverek halkını yaraladığını ifade eden Yalçın 4 soru sordu.


Yalçın'ın soruları


1- Erciş ve Midyat ilçelerinin il olacağı söylentileri doğru mudur?...