25 / 07 / 2024

Erciyes Dağında haftasonu yoğunluğu

Erciyes Dağında haftasonu yoğunluğu

Hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar, Tekir ve Hacılar kapı pistlerinde aileleriyle kızak kaymanın, kayak ve snowboard yapmanın keyfini yaşadı.

Üst üste bulunan rezervlerden sonra gözler bu bölgeye çevrildi! Kanadalı enerji devi Şırnak’ta petrol arayacak!

Trillion Energy petrol çıkarmak ve petrol alanlarını geliştirmek için Türkiye'ye geliyor. Kısa süre önce Gabar'da ardından Cudi Dağı'nda keşfedilen milyar dolar değerindeki petrol rezervlerinin ardından dikkatler Bestler Dereler, Feraşin ve Kato’ya çevrildi.

Şırnak Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi heyecanla karşılandı!

Şırnak'ta terörden temizlenmiş olan Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi, çevre köylerde büyük sevinç uyandırdı.

D-100 kara yolu İstanbul istikametinde ulaşım sağlanamıyor!

Bolu Dağı'nda sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kar yağışı sebebiyle D-100 kara yolunun Bolu Dağı Bakacak mevkinde bir TIR kayarak yolu kapattı.

Türkiye'de yeni keşfedilen petrolün kalitesi belli oldu

Türk petrolü için sevindiren gelişmeyi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası açıklamıştı. Şırnak Valisi Osman Bilgin, Gabar Dağı'nda keşfedilen petrolün kalitesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Yamanlar Dağı'ndaki tesis için yeni teklif!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yamanlar Dağı’nda sanatoryum olarak kullanılan sonrasında kaderine terkedilen tesis için yeniden teklifte bulundu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yamanlar arazisi teklifi reddedildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Grand Plaza şirketi aracılığıyla Yamanlar Dağı’nda sanatoryum olarak kullanılan sonrasında kaderine terkedilen tesis için ihalede verdiği teklif reddedildi. 

Münir Karaloğlu'ndan Kırklar Dağı'nın imara açılmasına tepki!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda 9 yıl önce yapımına başlanan, sonrasında mahkeme kararıyla yıkılan konutlar için imar izni veren, dönemin belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinden hesap soracağını dile getirdi. 

Kayseri'de Belsin ve Anayurt bölgelerinde raylı sistem çalışmaları yapılıyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki çalışmalara ilişkin açıklamalar yaptı. Özhaseki, "Belsin ve Anayurt bölgelerine raylı sistem hattı, Erciyes Dağı'nda termal su arama ile hava ikmal alanına yapılacak millet bahçesiyle ilgili çalışmalar da sürüyor" dedi.

Kahramanmaraş'ta arazi kavgası: 1 ölü!

Kahramanmaraş Türkoğlu'da'nda arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetti.

Mardin'de arazi kavgası: 1 ölü, 1 yaralı! 

Mardin Mazıdağı'nda dünürler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı.

Erciyes yeni turizm yatırımlarıyla gelişiyor!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erciyes Dağı'nda hayata geçirilecek 5 yıldızlı ve 550 yatak kapasiteli otele, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Turizm Yatırım Belgesi" verildi.

Kop Tüneli'ndeki kazı işleminin yüzde 58'i tamam!

Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunup Karadeniz'den Doğu Anadolu'ya açılan yolların en önemli geçit noktasında yer alan Kop Dağı'nda inşaatı devam eden tüneldeki kazı işleminin yüzde 58'lik kısmı tamamlandı.

Sis Dağı'nda imar affı ve yıkım!

Sis Dağı'nda kaçak olarak inşa edilen yapılar imar barışı uygulaması kapsamında tek tek yıkılıyor.

Erciyes Dağında haftasonu yoğunluğu Haberi

Erciyes Dağında haftasonu yoğunluğu


Türkiye'nin en önemli kış sporları ve turizm merkezlerinden Erciyes'te hafta sonu tatilinde yoğunluk yaşandı.


Hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar, Tekir ve Hacılar kapı pistlerinde aileleriyle kızak kaymanın, kayak ve snowboard yapmanın keyfini yaşadı.


Kayak yapmayı yeni öğrenenler, pistlerde zaman zaman zor anlar yaşayarak, ilginç görüntüler oluşturdu.


Erciyes'e kayak yapmaya gelen Emre Ersoy, "Hava açık olduğu zaman kayak yapmak daha güzel oluyor ayrıca Erciyes'in zirvesinin çok ve hoş insana huzur veren bir görüntüsü var. Arkadaşlarımızla geldim, güzel vakit geçiriyorum"...