24 / 07 / 2024

Erdal Bahçıvan inşaata dayalı büyüme teşvik

Erdal Bahçıvan inşaata dayalı büyüme teşvik

İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğiyle bir yıl süren kapsamlı çalışmalar sonucu hazırladığı İstanbul Sanayi Strateji Belgesi’ni açıkladı..

Gürsel Tekin'den Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik askeri alandaki inşaata tepki: Derhal son verilmeli!

CHP’li Gürsel Tekin, 2. Abdülhamit tarafından yaptırılan İstanbul Beşiktaş'taki Orhaniye Kışlası’nda devam eden inşaata tepki göstererek “Beton lobisi, imar çeteleri tüm hızıyla iş başında” şeklinde konuştu. İşte detaylar...

İstanbul depremi kapıda! Megakentte sanayi dönüşümüne ihtiyaç var!

İstanbul Sanayi Odası (İSO),Başkanı Erdal Bahçıvan yaptığı açıklamada mega kent İstanbul’un sorunları arasında ‘trafik yoğunluğunun’ ilk sıralarda yer aldığına değinerek, 'kentsel' benzeri bir 'sanayi dönüşümü'ne ihtiyaç olduğunu söyledi.

Emlakta Nostalji: 1942'de imar ve inşaata dair yeni yönetmelik!

1942 yılında toplanacak Umumi Meclis'in gündeminde kentin imarı ve yapılacak inşaata dair yönetmenlik varmış.

Gebze - Darıca Metrosu'nda son durum ne? Gebzeliler bitmeyen inşaata tepkili!

2018'deki seçim vaadi olan Gebze - Darıca Metrosu'nun ne zaman tamamlanacağı merak konusu olurken, vatandaşlar yıllardır süren inşaata tepki gösteriyor. İşte o metro hattının çalışmalarındaki son durum...

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

MB Başkanı Kavcıoğlu ile İSO Başkanı arasında canlı yayında gerilim!

İstanbul Sanayi Odası'nın temmuz ayı olağan toplantısına MB Başkanı Kavcıoğlu ile İSO Başkanı Erdal Bahçıvan arasındaki gerilim damga vurdu.

Urfa Kalesi'nin eteğinde millet bahçesi inşa edilecek!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde millet bahçesi çalışmalarını hızlandırdı. Büyükşehir Belediyesi, Urfa Kalesi'nin güney kısmında millet bahçesi inşa edecek. 

2023'e kadar 404 millet bahçesinin inşaatı tamamlanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye'de millet bahçesi projelerine hız kesmeden devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2023'e kadar 404 millet bahçesinin inşaatının tamamlanacağını dile getirdi. 

Van Edremit Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı!

Van'ın Edremit ilçesinde hayata geçirilecek millet bahçesi projesi için düğmeye basıldı. Proje dahilinde millet bahçesinin inşaatı başladı. 

340 millet bahçesinin inşaatı tam gaz!

Trabzon Çömlekçi kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreni için kente ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, millet bahçesi inşaatları hakkında açıklamalarda bulundu.

Cebeci İnönü Stadı'nın yıkımı başladı! Millet Bahçesi yapılacak!

Yerine millet bahçesi inşa edilecek olan Cebeci İnönü Stadı'nın yıkım çalışmaları için Çankaya Belediyesi tarafından yıkım ruhsatı verildi

TOKİ 192 millet bahçesi inşa ediyor!

"Daha Çok Yeşil" anlayışı kapsamında Türkiye'deki her ile en az bir millet bahçesi planıyla hayata geçen millet bahçelerinin 192'si de TOKİ tarafından inşa ediliyor. 

70 millet bahçesinin inşaatı tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, yaptığı açıklamada, 70 millet bahçesinin inşaatının hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Erdal Bahçıvan inşaata dayalı büyüme teşvik Haberi

Erdal Bahçıvan inşaata dayalı büyüme teşvik

Düzenlenen basın toplantısında konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye’de daha çok inşaat gibi sektörlere dayalı büyümeyi teşvik etmenin sanayi müteşebbisliğinin önünde engel olması açısından riskli olduğunu dile getirdi. Bahçıvan, “Sanayiden elde edilen kârlılık ile inşaattan elde edilen kârlılık arasında inşaat lehine bir fark var. Sermaye duygusaldır ama fırsatları kollar. Daha az zahmetli ve çok kâr dönüşü fırsatlara döner. Herkesi inşaatçı yapacak bir noktaya kayarsa, burada denge kaçmıştır.” dedi. İstanbul sanayisiz, sanayinin İstanbulsuz olmayacağını belirten Bahçıvan, “Daha önce İstanbul’u alışveriş, ticaret, finans ya da moda merkezi şehri yapacağız söylemleri var. Ama sanayisiz bir İstanbul ile Türkiye’nin makro hedeflere, yüksek teknoloji içeren hedeflere ulaşması mümkün olmaz.” ifadelerini kullandı. İstanbul’un dört saatlik uçuş mesafesinde 1,5 milyar kişilik pazarlara ulaşma imkanı sağladığını vurgulayan...