03 / 05 / 2024

erken emekli olma şartları

erken emekli olma şartları

Emeklilikte yaşa takılanların merakla beklediği müjde geldi. Peki nasıl erken emekli olunur? Erken emekli olmak için gerekli şartlar nedir? İşte detaylar...

Erken emeklilik şartları neler, kimler yararlanabilir?

Ülkemizde çalışanların emekli olabilmesi için işe başlangıç tarihine göre belirlenen yıl, yaş ve prim şartlarını tamamlamak gerekiyor. Ancak bazı durumlarda erken emekli olunabiliyor. Borçlanma yapmak erken emekliliği doğuruyor.

Beklenen müjdeli haber geldi! 53 yaşında emekli olabilirsiniz!

Kadın veya erkek fark etmeksizin refah bir yaşlılık hayatı için genç yaşlarda çalışan vatandaşlar belirli kriterleri yerine getirerek erken emeklilik şansını elde edebiliyor...

Milyonları ilgilendiriyor! 48 yaşında emeklilik fırsatı!

SSK giriş tarihi 1 Ocak 1992 olan, emekli olmak için 20 yıl sigortalılık süresi ve 5525 gün prim ödemesiyle 48 yaşında emekli olabilirsiniz.

40'larında emekli olan çiftten yatırım tavsiyesi: Gayrimenkulle daha fazla para kazanabilirsiniz! 

Henüz 40'larında gayrimenkul, endeks fonları ve hisse senedi yatırımları ile erken emekli olan çift, yatırım tavsiyelerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

Ev hanımlarına yönelik emeklilik şartları neler? İsteğe bağlı emeklilik şartları...

İsteğe bağlı sigorta ile ev hanımları emekli olabilirken, yapılacak olan düzenleme kapsamında ev hanımları daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilecekler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan düzenleme yapılacağını ve üçte bir prim desteği verileceğini duyurdu.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Prim düşecek, erken emekli olunabilecek! Ev hanımı için de destek geliyor!

Milyonlarca kişi erken emeklilik ile ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Bayramdan sonra yoğun bir mesaiye başlayacak olan TBMM'ye gelecek önemli düzenlemelerin arasında bu da yer alıyor. İşte ayrıntılar...

EYT'li esnaf nasıl emekli olur? Hemen bu kritik detaya bakın!

Daha önce SSK'lı çalışıp daha sonradan BAĞ-KUR'da çalışmaya devam edenler son 1.260 prim günü BAĞ-KUR kapsamındaysa daha geç emekli olabilirler. EYT'den faydalanarak, SSK statüsünde emekli olma hakkını kaybetmemek için dikkat edilmesi gerekiyor. Peki EYT'li BAĞ-KUR'lular ne yapmalı?

Erken emeklilikte şartlar neler? SSK giriş gün prim tarihine göre erken emeklilik şartları!

SGK, tarafından sunulan esnek emeklilik şartları emekli olmak isteyen vatandaşların hayallerini gerçeğe dönüştürmek için bir fırsatlar sağlıyor. Fakat sağlanan bu imkandan yararlanabilmek için erken planlama, bilinçli adımlar ve SGK mevzuatındaki değişikliklere dikkat etmek lazım.

Engelli çocuğu olanlar dikkat! Engelli çocuk annesi nasıl erken emekli olur?

Engelli çocuğu olan anneler nasıl erken emekli olabileceklerini merak ediyor. Engelli çocuk annelerinin emeklilik yaşı öne çekiliyor. Peki engelli çocuk annesi nasıl erken emekli olur?

18 yaşından önce sigortalı olanlar için tarih tarih açıklandı: Erken emekli olabilir misiniz?

Birçok aile çocukları için küçük yaşta sigorta girişini yaptırmak ve erken emekli olmalarını sağlamak istiyor. Peki 18 yaşından önce sigortalı olanlar erken emekli olabilir mi? İşte önemli tarihler...

EYT'de 2. aşama ortaya çıktı! Bağ-Kur'lulara 5 yıl erken emeklilik mi geliyor?

Geçtiğimiz sene müjdesi verilen Bağ-Kur prim eşitlemesi için heyecan verici bir gelişme yaşandı. Yapılan düzenleme kapsamında 1 milyon kişinin erken emekli olmasına olanak sağlanacağı belirtildi. EYT'li olmak isteyenler de bu imkandan faydalanacaklar. 

SGK açıkladı! Erken emekli olacak meslekler hangileri? Listeye 44 meslek daha eklendi!

Erken emeklilikten yararlanmak isteyen çalışanların belirli bir sigortalılık süresini tamamlamış olmaları ve minimum prim gün sayısına ulaşmış olmaları lazımdır. Öte yandan, her meslek grubu için belirlenen özel şartlar ve çalışma süreleri de yer almaktadır. SGK, yeni listeyi açıkladı.

Kimler, nasıl erken emekli olabilir 2024?

Emeklilik yaşının çocuk sayısına göre düşürülmesi ve esnafın emekliliği için gerekli prim sayısının 7200 güne indirilmesi gündemde. Peki kimler, nasıl erken emekli olabilir 2024?

Erken emeklilikte yeni dönem! Kimler yıpranma hakkına sahip? Kimler erken emekli olabilir?

Günümüzde milyonlarca çalışanın hayali, erken emeklilik dönemi. Buna göre bazı meslek grupları için erken emeklilik imkanı var ve bu durumun temel nedenlerinden biri "yıpranma hakkı" olarak adlandırılıyor. Kimler yıpranma hakkına sahip. İşte ayrıntılar...

Erken emeklilikte son dakika: 6 yıl erken emeklilik onaylandı! Eksik prim gün dezavantajı olanlar hemen göz atsın...

Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber geldi. Erken emeklilikte son dakika: 6 yıl erken emeklilik onaylandı! Eksik prim gün dezavantajı olanlar hemen göz atsın...

SGK'dan son dakika duyurusu! Erken emeklilik hakkı olan meslekler güncellendi!

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) tarafından erken emeklilik hakkına sahip olan meslek gruplarına dair son dakika duyuru geldi. SGK, erken emeklilik meslek gruplarına dair yeni listeyi paylaştı. İşte erken emekli olma fırsatı yakalayacak yeni meslek grupları...

erken emekli olma şartları Haberi

erken emekli olma şartları

Emeklilikte yaşa takılanların merakla beklediği müjde geldi. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yapılacak çalışmalarda öncelikle kapsamın belirlenmesi hedefleniyor. Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere ise daha sonra emeklilik şartlarının oluşturulması bekleniyor. 

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen detaylara göre, söz konusu kapsamın belirlenmesinde ön plana çıkan tarih 8 Eylül 1999 olarak belirlendi. 

Emeklilikte yaşa takılanların merakla beklediği müjde geldi. Peki nasıl erken emekli olunur? Erken emekli olmak için gerekli şartlar nedir? 

Nasıl erken emekli olunur? Erken emekli olmak için gerekli şartlar nedir sorularının yanıtları hakkında bilgi vermeden önce erken emeklilik ile ilgili bazı detaylara değinelim.

Yaşanan gelişmere göre, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan SSK'lılarda erkekler için 25, kadınlar için ise 20 yılın geçmesi gerekli.

Peki nasıl...