15 / 05 / 2024

Erkin Şahinöz

Erkin Şahinöz

Takvim Gazetesi yazarlarından Erkin Şahinöz bugünkü köşe yazısında konut sektöründe balon konusuna değindi. Şahinöz: " İnşaat sektörü önümüzdeki yıllarda Türkiye ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden biri olmaya devam edecek." dedi...

Gedik Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Erkin Şahinöz oldu!

Sermaye Piyasalarının geleceğine olan inancı ile yatırımlarını aralıksız sürdüren sektörün öncü kurumlarından GEDİK Yatırım, Sermaye Piyasalarındaki hedeflerini büyütüyor...

Kentsel dönüşümde şaşırtan açıklama: Ataşehir'de kentsel dönüşüme karşıyız!

Memleket Partisi'nin Ataşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk, Ataşehir’in kentsel dönüşümüyle ilgili açıklamalarda bulunarak “Ataşehir'de kentsel dönüşüme karşıyız. Kentsel dönüşüm değil yerinde dönüşüm olması gerekiyor.'' dedi.

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ruhan Tuna Acuner ve Sefa Şahin ortaklığında kuruldu.

Şahin Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Şahin Yapı Denetim Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 250 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Akkuş tarafından kuruldu.

Başkan Şahin: ‘Onaysız işlemlerden banka sorumludur’

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, onaysız işlemlere ilişkin açıklama yaptı. Şahin, müşterinin onayı dışında yapılan işlemler nedeniyle meydana gelebilecek tüm zarardan bankanın sorumlu olduğunu söyledi.

Özşahinler Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Özşahinler Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Emre Can Özşahin tarafından kuruldu.

İlhami Özşahin Kimdir?

Başkent Doğalgaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Özşahin kimdir? İlhami Şahin daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte İlhami Özşahin'in biyografisi..

Ve 2023 model Tofaş Şahin pazara çıktı! Türkiye fiyatını duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

Tofaş'ın meşhur kuş serisinin en çok satan modeli olan Şahin'in yeniden üretilecek olan 2023 modeliyle ilgili son dakika gelişmesi ortaya çıktı. İşte Tofaş Şahin 2023 Türkiye detayları…

Kaya Şahin İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaya Şahin İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Nevzat Şahin ve Salih Kaya ortaklığında kuruldu.

Öz Işıklı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Işıklı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Şahin Işıklı tarafından kuruldu.

FED'in faiz artış hızı gelecek aylarda yavaşlayacak!

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, para politikasının şahin seviyelere yaklaşmasıyla önümüzdeki aylarda faiz artırımlarının hızının yavaşlayacağını söyledi.

Bayram Şahin Yapı Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Bayram Şahin Yapı Gayrimenkul Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bayram Şahin tarafından kuruldu.

Elimizdeki dolarları bozdurmalı mıyız? Yastık altında doları olanlar bakmadan sakın geçmeyin! Son dakika dolar kuru

Fed'in şahin kararlar alacağına yönelik beklentiler ve Avrupa'da artan enerji krizi korkusu Euro/dolar'ın gerilemesine yol açarken dolar yükseliş eğilimine devam ediyor. Peki elimizdeki dolarları bozdurmalı mıyız? Yastık altında doları olanlar sakın bakmadan geçmeyin, işte son dakika dolar/TL kuru..

Piyasayı sallayan çeyrek altın fiyatı haberi! Bu veriler açıklandığında almadıysanız artık unutun

Altın fiyatları küresel jeopolitik riskler ve Merkez Bankalarının faiz artırımlarına ilişkin "şahin" açıklamaları nedeniyle beklenen sıçramasını henüz yapmadı. Piyasada ise altının dikey hareketlilik dönemine gireceği an kollanıyor. Bu veri altın fiyatlarını uçuracak!

Erkin Şahinöz Haberi

Erkin Şahinöz

İnşaat sektörü önümüzdeki yıllarda Türkiye ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden biri olmaya devam edecek.

Ancak son dönemde kamuoyu gündemini konut sektöründe balon olduğu iddiaları meşgul ediyor. Verileri biraz inceleyenler bu iddiaların arkasında bilimsel bir dayanak olmadığını çok rahatlıkla görebilir. Bakalım veriler ne söylüyor?

Merkez Bankası 2010 yılının başından beri, hem Türkiye hem de iller genelinde konut fiyat endeksi yayımlıyor.

Türkiye endeksini baz alalım. Konut fiyatları 2010'un ilk çeyreğiyle 2014'ün ikinci çeyreği arasında yüzde 59.9 kümülatif artmış.

Bu rakam kulağa yüksek gelebilir ama doğru şekilde bakılırsa yüksek olmadığı görülüyor.

Aynı dönemde tüketici fiyat endeksindeki artış yüzde 35.8. Bir başka ifadeyle, konut fiyatlarının yüzde 59.9 yükseldiği dönemin enflasyonu yüzde 35.8. Konut fiyatlarını enflasyondan arındırdığımızda 5 yıllık süreçte konut fiyatlarında reel artışın sadece yüzde 15.8 olduğunu hesaplıyoruz. Bu...