03 / 07 / 2024

erzincan deprem

erzincan deprem

Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan çevresinde ile Erzincan’ın doğusunda olan yedisu fayının hassasiyetle baktığı bir konu olduğunu belirtti ve, "Burada da en az 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı fazla" dedi.

Deprem uzmanı Naci Görür Erzincan depremini değerlendirdi! Bu fay Aşkale’den gelen fayla kesişiyor!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan'da meydana gelen 4.1 şiddetindeki depremi değerlendirerek, fay hattı ile ilgili bilgi verdi.

AFAD açıkladı! Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi...

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Erzincan'da 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Yaşanan depremin saat 01.30'da gerçekleştiğini ve depremin derinliğinin ise 5,67 kilometre olarak belirlendiği ifade edildi.

Prof. Dr. Naci Görür'den 3 il için deprem uyarısı: Şimdi sıra...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada Tunceli, Bingöl ve Erzincan'a yönelik deprem uyarısı yaptı. Naci Görür ayrıca açıklamasında geçmişte olan 7.2 büyüklüğündeki depremi işaret ederek fayın periyodunu doldurduğunu kaydetti. 

Erzincan altın madeniyle ilgili korkutan rapor: Fay hattı üzerinde, 6.5 büyüklüğünde deprem olabilir!

Erzincan İliç'te 9 işçinin toprak altında kaldığı maden faciasının etkileri devam ederken madenin aktif fay hattının üzerinde yer aldığı belirtildi. 

Prof. Dr. Naci Görür'den en az 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! Erzincan ve Karlıova arası ile Tunceli'ye dikkat!

Yer Bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sık sık yaptığı deprem uyarılarıyla gündeme geliyor. Türkiye'nin deprem haritasına ilişkin açıklamalarda bulunan ve riskli bölgelerle ilgili de konuşan Naci Görür, "O bölge benim uykularımı kaçırıyor" dedi. 

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan Trabzon'a deprem uyarısı: Erzincan depremi Trabzon'u da yıkar!

Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi, Erzincan'da olabilecek bir depremin Trabzon'u da yıkacağına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Deprem oldu, Naci Görür uyardı: Erzincan-Karlıova arası ile Karlıova-Bingöl arası hassas!

Bingöl'un Kiğı ilçesinde bugün saat 11.19'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu.

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul, Erzincan-Karlıova ve Karlıova-Bingöl Göynük... Deprem bekleniyor!

Prof. Dr. Naci Görür,Türkiye'de 7,2 ve 7,4 büyüklüğünde deprem beklenen illeri peş peşe duyurdu. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul, Erzincan-Karlıova ve Karlıova-Bingöl Göynük... Deprem bekleniyor!

Erzincan depreminde yaşamını yitirenler unutulmadı! 30 Senenin ardından yine anıldı...

Erzincan'da, 30 sene önce yaşanan 6.8 şiddetindeki depremde hayatını kaybeden 653 kişi tören düzenlenerek anıldı. Erzincan valisi Mehmet Makas ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun'da deprem hakkında konuşma yaptı.

Erzincan'da inşa edilen deprem konutlarında son durum ne? 

1992 depreminden sonra Erzincan'da inşa edilen deprem konutlarının yapımı devam ediyor. Çalışmalar dahilinde 15 bin 600 bina inşa edildi, birçok hasarlı bina ise güçlendirildi.

Naci Görür: Erzincan'da en az 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan çevresinde ile Erzincan’ın doğusunda olan yedisu fayının hassasiyetle baktığı bir konu olduğunu belirtti ve, "Burada da en az 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı fazla" dedi.

Erzincan'da yapılan bilimsel betonarme çalışması deprem yönetmeliğinde yer alacak!

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde yapılan bilimsel betonarme çalışması, Uluslararası Yapısal Beton Federasyonu (CEB-FIB) Korozyon Komitesi tarafından kabul edilerek, çalışmanın deprem yönetmeliğinde alınması için karar verildi.

Erzincan Tercan'da 601 konuttan 32'si ağır, 175'i hafif hasarlı!

Erzincan Valisi Mehmet Makas ve AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, önceki gün Tercan ilçesinde meydana gelen deprem bölgesinde incelemeler yapıp depremzedelere "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Tercan'da 601 konuttan 32'si ağır, 175'inin hafif hasarlı olduğu belirlendi.

erzincan deprem Haberi

erzincan deprem

Gazeteci Kenan Taş’ın Yotube kanalına konuk olan Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan çevresinde deprem riski bulunduğunu belirtti. 

Sözcü'den Hakan Kaya'nın haberine göre; Marmara depremine ilişkin de dikkat çeken açıklamalarda bulunan Görür, Erzincan ve çevresi için 7’nin üzerinde deprem olabileceğine dikkat çekti. 

Görür, şu açıklamalarda bulundu.

- Benim diğer hassasiyetle baktığım konu da Erzincan ile Erzincan’ın doğusunda olan yedisu fayı. Bu Erzincan ile Bingöl Karlıova arasındaki fay koludur.

- Orada en son deprem 1780’lerde olmuştur. 1939 Erzincan depremi buraya önemli miktarda enerji transfer etmiştir. Dolayısıyla biz yer bilimciler olarak endişemiz var. Ama ben özelde bu bölgeyi kritik görüyorum.

- Yakın bir gelecekte burada da en az 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı fazladır. Biz bunları söylüyoruz. Bunları söylerken karşımızda bir muhatap da yok...