22 / 05 / 2024

erzurum külliye inşaatları

erzurum külliye inşaatları

İslami çalışmalarıyla dikkat çeken Vuslat Derneği, dev bir projeyi ülkemize kazandırmaya hazırlanıyor. Yakın zamanda Erzurum’da temeli atılacak olan ‘İslami İlimler Akademisi Külliyesi’ 5 bin öğrenciye kucak açacak.

Konut sektöründe kriz çıkacak! Şirketler iflas edecek, inşaatlar tamamlanamayacak!

Kıbrıs emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, konut sektöründe krizin çıkacağını belirterek, şirketlerin iflas edeceğini inşaatların tamamlanamayacağını açıkladı.

Tarla ve orman alanlarındaki inşaatlar isyan ettirdi! Gelecek nesiller kimin umurunda!

İnşaat firmaları, her geçen gün yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Konut maliyetlerindeki artışa rağmen yapılan inşaatlar kimi zaman bir tarla üzerinde kimi zaman da ormanlık alanlarda yükseliyor. Çoğu vatandaş ise bu durumdan oldukça şikayetçi. İşte vatandaşın o isyanına bir örnek...

Deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildiğini açıkladı.

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, İzmir'in 30 ilçesi olduğunu ve  her yerde inşaat yapıldığını belirterek İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadığını söyledi. 

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

TOKİ Erzurum projesi için resmen düğmeye bastı! 117 konut ve 26 dükkanlık yeni proje geliyor!

TOKİ Erzurum projesi için resmen düğmeye bastı...Sadece bir ilçeye 117 konut ve 26 dükkanlık yeni proje geliyor...

Yeni bina inşaatlarına şok düzenleme! Resmen değişiyor!

Yeni bina inşaatlarında yeni düzenleme kapıda. Bakanlık tarafından açıklanan ‘Yeşil sertifika’ projesiyle bina inşaatlarında kriterler değişecek. İşte ayrıntılar...

Yeşil bina inşaatları hızlanmalı!

Küresel ısınmanın gittikçe artmasıyla beraber yeşil binaların önemi arttı. Enerji sektörü yeşil bina inşaatlarının artması gerektiğini düşünüyor. 

Batman'da toplu konut ve millet bahçesi inşaatları tam gaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 19 senede Batman'a yapılan yatırımlarla ilgili konuştu. İldeki toplu konut inşaatlarına ve millet bahçelerine ilişkin bilgi veren Erdoğan, "TOKİ kanalıyla, Batman'da son 19 yılda 5 bin 392 konutu tamamladık, 960 konutun da yapımı devam ediyor" dedi.

AB'den İsrail hükümetine yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail hükümetine Filistin'deki yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı yaptı.

İstanbul'daki metro inşaatlarında son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım problemini ortadan kaldırmak için metro inşaatlarına aralıksız devam ediyor. Peki İstanbul'un hangi bölgelerinde metro projeleri hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

TOKİ inşaatların atık malzemelerinden sokak hayvanlarına yuva yapıyor!

Elazığ'ın Sivrice Kaymakamlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) inşaatlarından arta kalan atık ahşap malzemeleri, Hazar Gölü çevresindeki sokak hayvanlarının soğuktan korunmaları ve dinlenmeleri için Harput mimarisini de yansıtan sıcak yuvalar haline getiriyor. 

Elazığ Baskil'de başlanan külliye inşaatı durdu: Külliye ortada kaldı!

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ı şikayet eden Ahmet Kabadayı’nın şehit polis Fethi Sekin için Baskil’de külliye inşa ettirmek için esnaftan binlerce TL topladığı öğrenildi. Külliye ortada kaldı, halk tepkili.

erzurum külliye inşaatları Haberi

erzurum külliye inşaatları

2005 yılında kurulan Vuslat Derneği, her geçen gün artan gönüllü destekçileri ile büyük projelere imza atıyor. Dernek, ilim yuvalarına birini daha katıyor. Yapımına Erzurum’da başlanacak İslami İlimler Akademisi Dev Külliye Projesi temeli 30 Nisan’da düzenlenecek olan programla atılacak. 


KÜLLİYE TÜRKİYE’DE BİR İLK


Vuslat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Keleş, Türkiye’nin manevi kalkınmasında pay sahibi olmayı hedeflediklerini belirtti. Allah kelamının öğretildiği yerlerin en kaliteli, en iyi yerler olmasını hedeflediklerine dikkat çeken Keleş, “Külliye projemiz, 61 dönümlük arazide toplamda 130 bin metrekarelik bir alanda yapılacak. Yaklaşık 5 bin öğrenci eğitim görecek. Yüzme havuzu, spor salonu, halı saha gibi sosyal alanlarında yapılacağı İslami İlimler Akademisi Dev Külliye Projesi, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor” ifadelerini kullandı. 


TÜRKİYE’NİN YÜZ AKI BİR NESİL 


Muhsin Keleş, nitelikli bir nesil...