15 / 05 / 2024

Eş muvafakatnamesi kalkıyor

Eş muvafakatnamesi kalkıyor

Eş muvafakatnamesi olan gayrimenkul üzerinde işlem yapılabilmesi için eşin rızası olması gerekiyor. Peki, eş muvafakatnamesi izni nasıl alınır?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Meclis'in gündemi belli oldu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gün gün katlanıyor. Gündeme sık sık 'Yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu?' sorusu geliyor. İşte son dakika gelişmesi...

Kanal İstanbul rafa mı kalkıyor? Çılgın projede son durum açıklandı!

2027 yılında tamamlanması hedeflenen Kanal İstanbul projesindeki son durum açıklandı. Peki Kanal İstanbul rafa mı kalkıyor? İşte projedeki son durum...

Kiracıları zor durumda bırakacak karar: Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarındaki kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. Bu kararın ardından Avukat Özgür Kip kararı değerlendirdi. Peki Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

Ev sahibi ve kiracı krizi gittikçe büyüyor! İşin içine şimdi de silahlar girdi!

Konut sahibi ve kiracı sorunların gittikçe büyüyor. Bugün Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasında kavga çıktı. Kavgada silah sesi duyulması üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den son dakika açıklaması: Kasımdaki ara tatil kalkıyor mu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AKP TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin ara tatile ilişkin sorduğu soruları yanıtladı. Peki ara tatil kalkıyor mu? İşte Bakan Tekin'den son dakika ara tatil açıklaması...

Altın alamayan yatırımcılar rotasını gümüşe çevirdi! Gümüşe talep artıyor

Altın fiyatları son günlerde her en kadar düşüşe geçsede her geçen ay yükseliş trendini koruyor. Hal böyle olunca altın yatırımcılarının altın alımları her geçen ay azalıyor. Bu durum karşısında altın alamayan yatırımcılar rotasını gümüşe çevirdi. 

Kıdem tazminatı kalkıyor mu? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı

Orta Vadeli Program’da (OVP) kıdem tazminatı ile ilgili önemli bir değişikliğin yapılacağının ilk sinyalleri verilmişti. Yeni bir emeklilik sistemi üzerinde çalışmaların başlanacağına yönelik haberler gelmeye başlarken ''Kıdem tazminatı kalkıyor mu?'' sorusu gündeme taşındı.

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları gittikçe büyüyor! Ev sahibi kiracısının ikametgahını sildirdi!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar gittikçe büyüyor. Antalya'da bir ev sahibi kiracısını tahliye etmek için ikametgahını sildirdi. İşte ayrıntılar...

Basın Ekspres Yolu yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor!

Gayrimenkulde 2006-2015 döneminde toplu bir dönüşüm geçirerek fabrikalardan oluşan bir sanayi bölgesi kimliğinden rezidans, ofis, otellere ağırlık veren hizmet bölgesine dönüşen Basın Ekspres Yolu, yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor.

Müjde! Sandıktan ne çıkarsa çıksın: Telefonlarda vergi kalkıyor! Gençlerin yüzü gülecek! İşte Vergisiz iPhone Fiyatları

Vergisiz iPhone fiyatlarıyla gençlerin yüzü gülecek! Telefonlardan vergi kalkıyor, sandıktan ne çıkarsa çıksın, vaat yerine getirilecek! Muhalefet ve iktidar ortak paydada buluştu, kazanan geçler olacak. İşte ayrıntılar...

Çocuk destek parası peş peşe hesaplara yatıyor! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olan şimdi baksın! En az 350 TL veriliyor..

Çocuk destek parası peş peşe hesaplara yatıyor! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olan şimdi baksın! En az 350 TL veriliyor..

Aile Bakanlığı bu paraları hesaplara peş peşe yatırıyor! Resmen tek tek açıklandı, aman kaçırmayın!

Aile Bakanlığı bu paraları hesaplara peş peşe yatırıyor... Resmen tek tek açıklandı, aman kaçırmayın...

Çiftçiler dikkat! Bugün peş peşe hesaplara yatıyor! Siz de hemen kontrol edin! 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımsal destek ödemelerine ilişkin konuştu. Çiftçiler dikkat! Bugün peş peşe hesaplara yatıyor! Siz de hemen kontrol edin! 

Eş muvafakatnamesi kalkıyor Haberi

Eş muvafakatnamesi kalkıyor

Eş muvafakatnamesi izni nasıl alınır?


Muvafakatname; bir kişinin kendi dışında bir başka özel ya da tüzel kişiliğe, üzerindeki çıkar ve haklarını kullanabilmesini sağlamak üzere verdiği özel bir izin, kabul veya yetki belgesine deniyor.


Muvafakatnamelerin resmi geçerlilik kazanması için noterde düzenlenmesi gerekiyor. Medeni Kanun'a göre bir kimsenin oturduğu evi satmak istediğinde eşin rızasını alması gerekiyor. 


Yani eş muvafakatnamesi olan konuda eşin rızası olmadan diğer taraf kesinlikle hiçbir şekilde işlem yapamıyor. Aile konutu eş muvafakatnamesi ise Medeni Kanun kapsamında olan ve eşiyle beraber aile hayatı yaşadıkları konutta diğer eşin rızası alınmadan alım-satım ve borç yükümlülüğü altına sokan hiçbir tasarrufta bulunulmamasını içeriyor.


Eş muvafakatnamesi izni...

Medeni Kanun yine üzerinde aile şerhi bulunan konutların satışında ya da kiraya verilmesinde mutlaka diğer eşten muvafakatnamesi onayının alınmasını zorunlu kılıyor. Medeni...