30 / 04 / 2024

Esenyurtta emsal kaç

Esenyurtta emsal kaç

Esenyurt TEM Güneyi bölgesinde yapılaşma esasları belirlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin askıya çıkardığı 1/5000 ölçekli imar planına göre; Esenyurt TEM Güneyi’nde emsal kaç olacak? Yapılaşma nasıl gerçekleşecek? İşte cevaplar…

Ev sahipleri ve kiracılar için emsal karar: Bunu yapan resmen yandı!

Kiracısının huzurunu kaçıran ev sahibine emsal ceza geldi. B.K. adlı kadın kiracısını evden tahliye etmek isteyen ev sahibi Ö.Y., bir ay boyunca zile basıp, mesaj atıp, arayarak baskı yaptı. Mahkeme hapis cezası verdi. 

Yargıtay'dan emsal karar! Boş kağıda atılan imza ile kiracının tahliyesini hukuka uygun buldu!

Milyonlarca kirayı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracının "tahliye taahhütnamesi" için boş kağıda atmış olduğu imzaya dayanarak tahliyesinin talep edilmesine ilişkin kararı onadı.

Mahkemeden 'kaçak yapılarla ilgili' emsal karar!

Milyon dolarlık villaların yer aldığı sitede bulunan ‘kaçak yapı’ krizi iki iş insanını karşı karşıya getirdi. Katarlı Mohd Abdulla Alsiddiqi Alemadi, Türk komşusu Mehmet Ünal’ı belediyeye şikâyette bulundu, kaçak yapıların yıkılması amacıyla karar verildi.

Kentsel dönüşümde 'emsal artışı ve metrekare' önemi!

Gazeteci Yalçın Bayer, "Dönüşüme girmesi gereken iki milyon ev için 10-15 yıllık plan yapılmalı. Evler TOKİ, KİPTAŞ veya anlaşılan başka müteahhitler tarafından emsal artışı olmadan ve metrekare değişmeden belli bir kârla yenilenmeli'' diyor.

Yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak?

Katlar alanı katsayısı (KAKS) (Emsal), yeni imar yönetmeliği ile yeniden belirlendi. Peki, yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak? Emsal oranı yüzde kaçtır?

Yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Tüm yapıların yangın veya diğer acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılması gerekiyor. Peki, yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Antalya Zeytinköy'deki hastanenin kaçak alanları yasallaşacak mı?

Zeytinköy bölgesinde inşaatı biten özel hastane alanının kaçak bölümleri emsal artışı ile yasalaştırılmak istenirken örnek teşkil edeceğinden kaçağı bulunan oteller adeta pusuya yattı.

Kayıp kaçak bedelini dava açıp isteyin!

Yargıtay'ın, 'aboneden kayıp-kaçak bedeli alınamayacağı' yönünde verdiği emsal kararın ardından şimdiye kadar ödenen bedelin dava açılarak geri alınabildiğini söyleyen Ercan Çerçioğlu, sanayicilerden bu konuda girişimde bulunmasını istedi.

Yargıtay'dan kaçak inşaatlara yönelik 'emsal' karar!

Yargıtay 15. Hukuk Dairesi, Çengelköy'de İmar Kanunu'na aykırı şekilde inşa edilen kooperatifle ilgili müteahhit firmanın açtığı alacak davasında emsal olacak bir karar verdi. İşte karar...

Esenyurt TEM Güneyi 3. Etap imar planı askıda!

Esenyurt Belediyesi, Esenyurt TEM Güneyi 3. Etap 1/1000 ölçekli imar planını ilanen askıya çıkarıldı. Peki Esenyurt TEM Güneyi 3 Etap imar planı tadilatıyla Esenyurt ve Ardıçlı Evler'de emsal kaç oldu? İşte detaylar...

Emsal kira bedeli vergi değerinin yüzde kaçıdır?

Kira gelir vergisi, bir sene boyunca elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması durumunda "emsal kira bedeli" devreye giriyor. Peki, emsal kira bedeli vergi değerinin yüzde kaçıdır?

Elektrik faturalarında kayıp-kaçak bedeli hukuka aykırı!

Davayı kazanan şirketin avukatı Onur Tatar, "Bu karar elektrik faturalarında tahsil edilen kayıp kaçak bedellerinin hem şahıslar hem şirketler yönünden hukuka aykırı olduğunu bir kez daha tescil etmiştir. Emsal gösterilir" dedi...

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi imar planı için düğmeye basıldı!

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi'nin imar sorunu nasıl çözülecek? Yavuztürk Mahallesi'nde 2014 yılı itibariyle emsal kaç? Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ekibiyle Yavuztürk Mahallesi'nin yeni imar planını nasıl hazırlıyor? İşte cevaplar...

Esenyurtta emsal kaç Haberi

Esenyurtta emsal kaç



Esenyurt İlçesi, TEM Güneyi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’na yapılan itiraza ilişkin plan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dün (21 Nisan 2014) ilanen askıya çıkarıldı. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 27900 dosya numaralı imar planını 13 Eylül 2013’te onaylamıştı. 

Esenyurt TEM Güneyi imar planı, 21 Mayıs 2014 Çarşamba tarihine kadar askıda kalacak. İşte o imar planı;



Esenyurt İlçesi TEM Güneyi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı





A- GENEL HÜKÜMLER


A.1. Bu plan; plan paftaları, plan notları ve plan raporu ile beraber bir bütündür. Bu plan notlarında geçen "emsal" ifadesi "KAKS" değerini ifade eder. 


A.2. Teknik ve sosyal altyaphı alanları (eğitim, sağlık, kültür, dini tesis, resmi kurum, yeşil alan, teknik altyapı, açık otopark, kapalı otopark vb.) kamu eline geçmeden uygulama yapılamaz. Bu plan üzerinden plan ölçeği ile ölçü...