06 / 05 / 2024

eski ev sahibi evden çıkmazsa

eski ev sahibi evden çıkmazsa

Bir mesken satın aldığınızı ancak eski ev sahibi ile problemler yaşadığınızı, eski malikin evi tahliye etmediğini farz edelim. Peki eski ev sahibinin tahliyesi nasıl yapılır?

Kaya Çilingiroğlu’nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın ödediği kira gündemde! Ev sahibi isyan etti! Gecekondu kirası veriyor!

Bebek'te bulunan Arif Paşa Korusu'ndaki apartman dairesine 11 bin lira veren Feraye Tanyolaç, ev sahibinin kiranın 80 bin liraya çıkarılması üzerine ev incelemeye alındı. Ev sahibi 'gecekondu kirası' veriyor diyerek tepki gösterdi. 

Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi de isyanda: Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor!

Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç da, düşük kira bedeli ödemesiyle gündeme geldi. Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi, "Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor" dedi. İşte ayrıntılar...

Eski ev sahibi ve yeni kiracı mağdur, yeni ev sahibi ve eski kiracı karlı! Ev sahibi-kiracı sorunu ne olacak?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalarda sular durulmuyor. Eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yanıtlar...

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

İstanbul’da bir ev sahibi 10 yıl sonra kiracısını evden çıkardı. Kiracının evi boşaltmasının ardından evinde tadilat yaptırmak isten ev sahibi tadilat parasının yarısını kiracısından istedi. 

Yeni ev sahibi eski kiracıyı artık çıkarabiliyor! Yargıtay kesin kararı açıkladı!

Yeni ev sahibi eski kiracıyı evden çıkarabilecek! Yargıtay, ev sahiplerini memnun edecek bir karar aldı. Bilindiği üzere, ev sahipleri kiracıları mahkemeye vererek evlerini tahliye ettirebiliyorlar.

Defne Samyeli ve eski ev sahibi davalarını geri çekti!

Geçtiğimiz aylarda eski ev sahibi Yusuf Araz ile mahkemelik olan Defne Samyeli, sorunlarının çözüldüğünü dile getirerek davaların geri çekildiğini açıkladı. 

Defne Samyeli, ev sahibi Yusuf Araz'a tazminat ödeyecek!

Eski sunucu Defne Samyeli'nin ev sahibi Yusuf Araz'dan 20 bin TL tazminat aldığı davanın gerekçeli kararı açıklandı. Kararda, Samyeli'nin ev sahibi Yusuf Araz'ın iftira attığıyla ilgili somut bir delile rastlanmadığı ifade edildi.

Ev sahibi Taylor Swift'i tanımadı!

Taylor Swift’ın ev sahibinin, güzel şarkıcıyı tanımadığı ortaya çıktı. David Aldea isimli eski ev sahibi, “Şarkılarını dinliyordum ama onu gerçekten bilmiyordum'' dedi.

3 yıl kuralına uymayan ev sahibi tazminat ödemek zorunda!

Türk Borçlar Kanunu'na göre, ev sahibi eğer 3 yıl kuralına uymamışsa, eski kiracısının son kira döneminde ödemiş olduğu 1 yıllık kira bedelinden az olmamak üzere tazminat ödemek zorunda...

Ev sahibi su aboneliği işlemleri!

Bir bağımsız bölümdeki aboneliklerin kullanıcı adına olması gerekiyor. Bu nedenle eski ev sahibinin üzerinde olan aboneliklerin yeni ev sahibi adına düzenleniyor. İşte ev sahibi su aboneliği işlemleri..

Evi satan ev sahibi evden çıkmıyorsa ne yapılır?

Mesken ihtiyacınızı karşılamak için bir ev satın aldığızı ve evin de eski sahibi tarafından tahliye edilmediğini farz edelim. Bu durumda, evi satan ev sahibi evden çıkmıyorsa ne yapılır?

Eskişehir Panorama Plus'ta ev sahibi olmak daha kolay!

Halk GYO, Eskişehir’deki konut projesi Panorama Plus’ta ev sahibi olmak isteyenlere “kişiye özel” ödeme seçenekleri ile yepyeni fırsatlar sunuyor…Eskişehir Panorama Plus'ta ev sahibi olmak daha kolay...

Eski ev sahibinin tahliyesi nasıl yapılır?

Bir mesken satın aldığınızı ancak eski ev sahibi ile problemler yaşadığınızı, eski malikin evi tahliye etmediğini farz edelim. Peki eski ev sahibinin tahliyesi nasıl yapılır?

eski ev sahibi evden çıkmazsa Haberi

eski ev sahibi evden çıkmazsa

Eski ev sahibinin tahliyesi nasıl yapılır?

Bir mesken satın aldığınızı ancak eski ev sahibi ile problemler yaşadığınızı farz edelim. Eski ve yani kat maliklerinin hakları, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor olup; kanunda, olası problemlerin çözümlerine de yer veriliyor.


Yeni ev sahibi ile eski ev sahibinin yaşadığı problemlerden biri tahliye konusu oluyor. Öyleki, devir işlemlerinin gerçekleşmesine rağmen eski ev sahipleri, evi boşaltamayabiliyor.


Kanunda eski ev sahibinin evden çıkma süresi ile ilgili hususlara da yer veriliyor. Kanunen eski ev sahibinin evi boşaltması için bir süre tanınmıyor. Eski ev sahibinin taraflar arasında başka bir anlaşma olmadıkça evi hemen teslim etmesi gerekiyor.


Ancak buna rağmen eski ev sahibi evi boşaltmıyor sa, yeni ev sahibi, eski ev sahibini "Mülkiyet hakkımı ihlal ediyor." diyerek savcılığa başvurabilme hakkına sahip.


Ayrıca, yeni...