06 / 05 / 2024

eski kiracı tahliyesi hakkında karar

eski kiracı tahliyesi hakkında karar

2014 Temmuz'da yürürlüğe giren bu uygulama ile on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebiliyordu. Peki, alınan eski kiracı hakkında yeni karar nedir?

Eski ev sahibi ve yeni kiracı mağdur, yeni ev sahibi ve eski kiracı karlı! Ev sahibi-kiracı sorunu ne olacak?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalarda sular durulmuyor. Eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yanıtlar...

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

İstanbul’da bir ev sahibi 10 yıl sonra kiracısını evden çıkardı. Kiracının evi boşaltmasının ardından evinde tadilat yaptırmak isten ev sahibi tadilat parasının yarısını kiracısından istedi. 

Eski gazeteci ve emekli borsacı Harun Kahraman'dan kiracı tepkisi: Kirayı az verip oturanlar gasp yapıyor! 

Son zamanlarda kiracılar tahliyelerden ve fahiş kiralardan şikayet ederken, ev sahipleri de mülklerinden istedikleri geliri elde edememekten şikayet ediyor.. Eski gazeteci, emekli borsacı Harun Kahraman da X sosyal medya hesabından konuya ilişkin konuştu. İşte o açıklama ve gelen yorumlar... 

Asgari ücretli bir kiracının yeni konut kiralaması çok zor! 

Ev sahibi ile kiracı davaları ülke genelinde her geçen gün artıyor. Özellikle bu davalar eski kiracı ile ev sahipleri arasında yaşanıyor. 

Eski ve yeni kiralar arasındaki fark neredeyse 4 kata yükseldi! Eski kiracı 35 bin, yeni kiracı 135 bin TL ödüyor!

Kiralık konut piyasasında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanırken, şimdi de eski ve yeni kiralar arasındaki fark gündem oldu. Uzmanlar, alıcıların kiracılar ile sorun yaşamamak için boş konutlara yöneldiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Kirada oturanlar dikkat! Eski kiracılara üç katı zam: SON DAKİKA! 

Dersim’de kira yükselişi kentin en güncel sorunlarından biri durumuna geldi. İşte ev sahipleri ve kiracıların zam sorunları...

Konut kira fiyatlarında fren patladı! Güncel kira fiyatları eski kiracıları 4'e katladı!

Konut kira fiyatları, okulların açılması ile yoğun bir döneme geçti. Kira fiyatları yüksek olduğu için kimse evini değiştirmeyi tercih etmezken, eski kiracılar ile güncel kira fiyatları arasındaki fark neredeyse 4 katına çıktı.

Kiraya yüzde 25 zam sınırı piyasayı hareketlendirdi! Ev sahipleri yüksek kira almak için yeni yollar arıyor! 

Konutunu yeni kiraya verecekler ‘İleride istediğim artışı yapamam’ diyerek zammı yolun başında yapmaya başladı. Boş dairesi olan kimi mülk sahipleri bu dönemde kiraları yükseltti, eski kiracısı olanlar da düşük fiyat sebebiyle evini satışa sundu. 

Yeni ev sahibi eski kiracıyı artık çıkarabiliyor! Yargıtay kesin kararı açıkladı!

Yeni ev sahibi eski kiracıyı evden çıkarabilecek! Yargıtay, ev sahiplerini memnun edecek bir karar aldı. Bilindiği üzere, ev sahipleri kiracıları mahkemeye vererek evlerini tahliye ettirebiliyorlar.

Kiracı nasıl tahliye edilir? Kiracı tahliyesi ne kadar sürer?

Kiracı tahliye süreci hem kiracı hem de ev malikleri yorucu bir süreci ifade eder. Bundan dolayı kiracılar ve ev sahipleri bu sürece daha detaylı bilgiler edinmek istiyor. İşte bu konuda merak edilen ayrıntılar!

“Evimin ya da iş yerimin kirası bu sene ne kadar artacak? diye düşünenler dikkat! O sorunun net yanıtı geldi!

Enflasyonla birlikte kiraların astronomik olarak arttığı bugünlerde eski kiracılar ile ev sahiplerini ilgilendiren çok önemli bir bilgi geldi. Konunun uzmanı, Ocak ayı ile birlikte kontratlarını yenileyecek olan kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendirilen şu bilgileri verdi…

Kiracıların masraflarına çözüm! İki kira bedeli yardım! İşte detaylar!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlıklar son dönemin en çok konuşulan konularından biri de oldu. Eski kiracı ile yeni kiracıların ödedikleri kira bedelindeki fark enflasyon yüzünden artınca bir bedel konusu gündeme geldi.

Bu haber eski kiracıları üzecek! Bunu yapmak zorunlu!

Kiracılar yasal olarak neleri yapmak zorunda? Kiracı hangi yasaya uymazsa sorun yaşar? Son dönemde kiracıların yapmaktan kaçtıkları şeyler başlarına iş açabilir mi?

eski kiracı tahliyesi hakkında karar Haberi

eski kiracı tahliyesi hakkında karar

Eski kiracı hakkında yeni karar!

1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Borçlar Kanunu kapsamında 10 yıllık kiracıların sebepsiz tahliye edilmesi esasları bulunuyor.


2014 Temmuz'da yürürlüğe giren bu uygulama ile on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebiliyor.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler.


Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren veya kiracı sözleşmeyi sona erdirebilir.


1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren 10 yıllık kiracıların tahliyeleri başladı. 10 yılı dolan kiracının tahliye edilebilmesi için, taşınmaz mal sahibinin 3 ay öncesinden yazılı bildirimde bulunması gerekiyor.


Eski kiracı...