05 / 05 / 2024

eski kiracının eşyaları

eski kiracının eşyaları

Kiralama ilişkilerinde kiracı ve mal sahibinin haklarını düzenleyen Türk Borçlar Kanunu gereğince kiraya verenin hapis hakkı bulunuyor. Peki, kirada hapis hakkı nedir? Kirada hapis hakkı nasıl kullanılır?

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

İstanbul’da bir ev sahibi 10 yıl sonra kiracısını evden çıkardı. Kiracının evi boşaltmasının ardından evinde tadilat yaptırmak isten ev sahibi tadilat parasının yarısını kiracısından istedi. 

Yurt dışından getirilecek elektronik eşyaların bandrol bedellerinde değişiklik yapılmadı...

Yurt dışından getirilecek olan elektronik eşyaların bandrol bedellerinde değişikliğe gidilmediği açıklandı. Bu kapsamda konu ile ilişkin kararda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte haberin detayları...

Asgari ücretli bir kiracının yeni konut kiralaması çok zor! 

Ev sahibi ile kiracı davaları ülke genelinde her geçen gün artıyor. Özellikle bu davalar eski kiracı ile ev sahipleri arasında yaşanıyor. 

Konut kira fiyatlarında fren patladı! Güncel kira fiyatları eski kiracıları 4'e katladı!

Konut kira fiyatları, okulların açılması ile yoğun bir döneme geçti. Kira fiyatları yüksek olduğu için kimse evini değiştirmeyi tercih etmezken, eski kiracılar ile güncel kira fiyatları arasındaki fark neredeyse 4 katına çıktı.

Ev sahipleri eğer bunları yaparsanız kiracınıza 100 bin TL ödemek zorunda kalacaksınız! Aman dikkat...

Ev sahipleri dikkat! Kiracınızı bu şartlarla evden çıkarmaya kalkışırsanız başınız ağrıyabilir. Hak sahipleri eğer bunları yaparsanız kiracınıza 100 bin TL ödemek zorunda kalacaksınız...

Çeyizde olması gereken elektrikli eşyalar nelerdir? Çeyize elektronik ne alınır?

Çeyizde olması gereken bazı eşyalar vardır. Bunlardan en önemlisi de elektronik eşyalardır. Kız tarafının alması gereken elektronik eşyalar genel olarak küçük ev aletleri olmaktadır. Peki çeyizin olmazsa olmazı elektronik eşyalar nelerdir?

Beyaz eşyalarınızı BİM'den alın! Keysmart markalı ürünlerde muhteşem fırsat! İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin en büyük marketler zincirinden biri olan BİM, Keysmart markalı ürünleri satışa çıkardı. Sakın kaçırmayın! Peki, BİM'de keysmart markalı beyaz eşyalar kaç TL? İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi...

A101'de SEG beyaz eşyalar uygun fiyatla satışta! Sakın kaçırmayın! İşte 14 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Bugünden itibaren A101'de beyaz eşya fırsatı başlıyor. A101'de SEG beyaz eşyalar uygun fiyatla satışa sunuldu. Peki A101'de beyaz eşya fiyatları kaç lira? A101'de satışı yapılacak beyaz eşyaların özellikleri neler? İşte 14 Temmuz 2022 fiyat listesi... 

İzmir'de kiraya yüzde 100 zam yapan ev sahibi kiracıyı habersiz evden çıkardı! Eşyalarına el koydu

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısına yüzde 100’e yakın zam yapmak istedi. Buna itiraz eden kiracı, haberi olmadan evden çıkartıldı. Ev sahibi iddiaya göre kiracının eşyalarına el koydu. Evden çıkarılan kiracı şimdi ne eşyalarını alabiliyor ne de sitenin kapısından içeri girebiliyor.

Evi kirada olanlar dikkat! Kiracınız bunu yaparsa...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde kiracının kaçak kullanımı sebebiyle ev sahibinin yapabileceklerini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

A101'de SEG beyaz eşyaları satışta! Fiyatları görünce çok şaşıracaksınız! İşte Mart 2022 fiyat listesi...

A101 31 Mart Aldın Aldın kataloğu kapsamında SEG beyaz eşyalar şok fiyatlarla satışa çıkarıldı. İşte Mart 2022 fiyat listesi...

Yeni ev sahibi eski kiracıyı evden çıkarabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde yeni mülk sahibinin eski kiracıyı evden çıkarıp çıkaramayacağını kaleme aldı. 

İzmir'de ev sahibi ile tartışan kiracı eşyalarını sokağa attı!

İzmir Buca'da ev sahibi ile tartışmaya giren kiracı evin içerisine benzin dökerek eşyalarını sokağa çıkardı. 

eski kiracının eşyaları Haberi

eski kiracının eşyaları

Kirada hapis hakkı nedir?

Kiralama ilişkilerinde kiracı ve mal sahibinin haklarını düzenleyen Türk Borçlar Kanunu gereğince kiraya verenin hapis hakkı bulunuyor. Peki, kirada hapis hakkı nedir?


Kanun gereğince, taşınmaz kiralarında kiraya veren, işlemiş bir yıllık ve işlemekte olan altı aylık kira bedelinin güvencesi olmak üzere, kiralananda bulunan ve kiralananın döşenmesine veya kullanılmasına yarayan taşınırlar üzerinde hapis hakkına sahiptir.


Kiraya verenin hapis hakkı, alt kiracının asıl kiracıya olan kira borcunu aşmamak üzere, alt kiracının kiralanana getirdiği aynı nitelikteki taşınırları da kapsar.


Hapis hakkı, kiracının haczedilemeyen malları üzerinde kullanılamaz.


Üçüncü kişilere ait olan eşya

Üçüncü kişilerin, kiraya verenin kiracıya ait olmadığını bildiği veya bilmesi gerektiği eşya ile çalınmış, kaybolmuş veya başka bir biçimde malikinin elinden iradesi dışında çıkmış eşya üzerindeki hakları, kiraya verenin hapis hakkından önce gelir.


Kiraya...