03 / 05 / 2024

eski malikin tapu kayıtları

eski malikin tapu kayıtları

Tapu kayıtlarına nasıl ulaşabilirim? Eski tapu kayıtları nasıl bulunur? Eski tapu kayıtları nerede? Gibi tapu ile ilgili sorularınızın yasal yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte eski tapu kayıtları...

Tapuda yeni dönem başladı! Eski kimlik ile tapu işlemi geçerli olacak mı?

Tapu dairelerinde sil baştan değişiklikler yapılırken tapuda yeni döneminde başladığı kaydedildi. Buan göre, yeni kimlik ve eski kimlik ile işlem konusunda merak edilen detaylar belirtildi. 

Tapu dolandırıcısı TOKİ arsa çekilişinde vatandaşları 430 bin TL dolandırdı! 

Eskişehir'de bir dolandırıcı TOKİ arsa çekilişine katılan vatandaşları tapu verme vaadiyle 400 bin TL dolandırdı.

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

Dedenizin eski tapusu için kadastrosu yapılır mı?

Kadastro, bir bölgenin arazi mülkiyetlerini ve sınırlarını resmi olarak kaydeden, belgeleyen ve haritalandıran bir süreç ve sistemler bütünüdür. Dedenize ait bu eski tapu için zaman aşımı geçerli mi?

Tapu sorgulama! Ölen kişinin eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu kaydı sorgulaması, miras paylaşımı konusunda bilinen işlemlerden biridir. Peki ölen kişinin kayıtlarına nasıl ulaşılır? İşte detaylar!

Eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu işlemleri sırasında eski bir tapuya ulaşılmak gerekebilir. Bu durumda vatandaşlar eski tapu kayıtları nasıl bulunur? sorusu yanıtlanmayı bekleyen sorulardandır.

Tapu hangi hallerde bozulur? Eski tapu nasıl bulunur?

Tapu işi olan vatandaşlar, Tapu hangi hallerde bozulur? Eski tapu nasıl bulunur? Sorularını sıkça sormaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Tapu devir ücreti ne kadar 2022? Tapu devir ücretini kim öder?

Tapu devri; konut, arsa, arazi ya da iş yeri gibi herhangi bir taşınmaza ait kullanım hakkının eski sahibinden yeni sahibine resmi belgeler ile geçirilmesi anlamına geliyor. Peki, Tapu devir ücreti ne kadar 2022? Tapu devir ücretini kim öder? İşte tüm detaylar...

Emlak sektöründen tapu harcı ve KDV indirimi talebi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ''Emlak sektörü olarak Hükümetten tapu harcı ve KDV indiriminin 2020 yılında devam etmesini ve ayrıca Kamu bankalarının 0.79 konut kredisinin peni ve eski konutların alım-satımlarında geçerli olmasını talep ediyor ve istiyoruz” dedi.

Konutta KDV ve tapu istisnası bitti!

Gayrimenkul sektöründe yapılan KDV ve tapu istisnası dün itibarıyla sona erdi. KDV ve tapu harcı oranları Ekim ayından itibaren eski haline dönecek..

Eski müteahhitler, hak sahibi kılığına girdi!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Vahap Munyar bugün köşesinde "Eski müteahhitler ‘tapu oyunu’yla hak sahibi kılığına girdi" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Eskişehir Tapu ve Kadastro'nun yeni binası ihale aşamasında!

Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü'nün 170. yıldönümüne yönelik açıklamalarda bulundu.

Yeni alınan evin tahliyesi nasıl olur?

Satın alınan taşınmazda kiracının olması ya da eski malikin çıkmaması problem teşkil edebiliyor. Ancak, yeni malikin kiracıyı veya eski maliki tahliye etme hakkı bulunuyor. Peki, yeni alınan evin tahliyesi nasıl olur?

eski malikin tapu kayıtları Haberi

eski malikin tapu kayıtları

Tapu kayıtlarına nasıl ulaşabilirim?

Taşınmaz malların sınırlandırma, tespit ve kontrol işleri yönetmeliği hükümlerine göre tapuda kayıtlı taşınmaz mal, kayıt sahibinin zilyetliğinde bulunuyorsa kayıt sahibi adına tespit ediliyor. Eğer, taşınmaz mal mirasçıların zilyetliğinde bulunuyorsa bu kez mirasçılara adına tespit ediliyor.


Mirasçıların belirlenmesi; ibraz edilmesi halinde veraset belgesine göre, veraset belgesi yoksa, muhtar ve bilirkişi beyanlarının köy nüfus defteri veya nüfus idarelerinden alınacak vukuatlı nüfus kayıt örneklerindeki bilgilerle karşılaştırıp mutabakat sağlandıktan sonra yapılır. Beyan ve belgeler arasında mutabakat sağlanmadığı takdirde tespit kayıt maliki adına yapılıp, malikin ölü olduğu kadastro tutanağının edinme sebebinde açıklanarak beyanlar hanesinde gösterilir.


Tapuda kayıtlı taşınmaz mal kayıt sahibi veya mirasçılarından başkasının zilyet ve tasarrufunda bulunuyorsa; zilyet, taşınmaz malı, kayıt malikinden veya mirasçılarından veya mümessillerinden tapu dışı bir yolla iktisap ettiğini,...