06 / 07 / 2024

Eskişehir miniatürk açılışı

Eskişehir miniatürk açılışı

Eskişehir'de, Türk coğrafyasındaki yaklaşık 30 mimari eserin minyatürlerinin yer aldığı alandaki çalışmalarda sona gelindi.

Eskişehir Halk Ekmek A.Ş personel alımı yapacağını duyurdu!

Eskişehir Halk Ekmek A.Ş tarafından personel alımı yapılacağını açıkladı Buna göre belirtilen şartlar merak ediliyor. Başvuru şartları neler ve başvuru belgeleri ile başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-Eskişehir YHT ile 20 milyondan fazla yolcu seyahat etti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Eskişehir hattının Türkiye'nin "gözbebeği" olduğunu kaydederek, "Ankara-Eskişehir hattında açılışından bu yana 5 Nisan 2024'e kadar 20 milyon 419 bin 448 yolcu taşındı." dedi.

1942'de Eskişehir'in göbeğinde 3 dönüm arazi ve 3 ev 15 bin liraya satılmış!

Eskişehir'de 1942 yılında 3 ev ve 3 dönüm arazi 15 bin liraya satışa çıkarılmış. Satış ilanında pazarlık yapılacağı da belirtilmiş...

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı açılış için gün sayıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın açılışına günler kaldığını dile getirerek, söz konusu metro hattını İstanbulluların hizmetine sunmak için gün saydıklarını dile getirdi.

TOKİ Eskişehir projesi için beklenen tarih geldi! Tam 71 yeni konut geliyor! Aman kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Eskişehir'de inşa edeceği 71 yeni konutun ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Eskişehir'de kat karşılığı yapım işi ihalesi! 

Eskişehir İli Tepebaşı Belediye Başkanlığı, Eskişehir Tepebaşı Şirintepe'de kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek. Söz konusu ihale 18 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Eskişehir'deki riskli binalar belirlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Eskişehir'de bina stokunun tamamını tarayıp, riskli binaları belirlediklerini belirtti.

Eskişehir'de 12.9 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Eskişehir Odunpazarı'nda yer alan gayrimenkulü 12 milyon 856 bin 542 TL bedelle satışa çıkardı.

Eskişehir'de 22.9 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat işi ihalesi!

Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü 22 milyon 880 bin 928 TL bedelle arsa karşılığı inşaat işi ihalesi düzenliyor.

Konya Şehir Hastanesi açılıyor!

1250 yataklı Konya Şehir Hastanesi'nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşiyor....

Eskişehir'de 22.8 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat işi ihalesi!

Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü 22 milyon 880 bin 928 TL bedelle arsa karşılığı inşaat işi ihale ediyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı Ataşehir Hizmet Binası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu - Gelir İdaresi Başkanlığı Ataşehir Hizmet Binası Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı.

Eskişehir miniatürk açılışı Haberi

Eskişehir miniatürk açılışı

Eskişehir'de yapımı süren ve Türk coğrafyasındaki yaklaşık 30 mimari eserin minyatürlerinin bulunduğu müzenin Eylül ayında ziyarete açılması hedefleniyor.


Vali Güngör Azim Tuna, AA muhabirine, Türk Dünyası Vakfının, Eskişehir'in 2013 yılında yürüttüğü Türk Dünyası Kültür Başkentliğinin mirasçısı olduğunu belirterek, bu kuruluşun başkanlığını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yaptığı söyledi.


Kurucu üye sayısı yaklaşık 80 olan vakfa, kentte yaşayanların sahip çıkması gerektiğini belirten Tuna, Türk dünyasına ilişkin çalışmalar yürüten herkesle iş birliği yapacaklarını anlattı.


Tuna, vakfın sorumluluklarını yerine getirmeye devam ettiğini, bunlar arasında kalıcı eser çalışmaları olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:


"Sazova bölgesinde 100 dönüm alanımız var. Bunun bir kısmına Türk dünyasının farklı ülkelerinden şaheserlerin maketlerini getirdik. Yaklaşık 30 eser imal ettirilip buraya taşındı. Alanda, Afganistan'dan Özbekistan'a, Kazakistan'dan Balkan coğrafyasına güzide eserlerimiz var. Türk dünyasının...