06 / 05 / 2024

Eskişehir teknik üniversitesi sismik İzolatör test merkezi

Eskişehir teknik üniversitesi sismik İzolatör test merkezi

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından depremden en az hasarla nasıl kurtuluruz sorusunun cevabı aranıyor. Eskişehir Teknik Üniversitesi Sismik İzolatör Test Merkezi, deprem hasarını yüzde 80 azaltacak bir sistem geliştirdi.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıkladı! Bursa’da bulunan Kayapa-Yenişehir Fayı büyük İstanbul depremini tetikler mi?

Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği çalışma doğrultusunda Bursa’da haritalarda yer almayan bir fay keşfedildiği açıklandı.

Haritalarda yer almayan aktif fay keşfedildi: 7.3'lük deprem üretebilir!

Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından Bursa’daki aktif fay hatları üzerine yapılan çalışmada daha önce haritalarda yer almayan yeni bir fay keşfedildi. Söz konusu bu fayın, 7.3 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği  belirtiliyor. 

Deprem uzmanından Eskişehir için flaş uyarı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Altunel yaptığı açıklamada Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi binasının da içerisinde yer aldığı Meşelik Kampüsü’nde olduğu belirtilen fay hattı hakkında önemli açıklamalar yaptı. İşte Prof. Dr. Altunel2in açıklamaları...

Karadeniz Teknik Üniversitesi hüküm giymiş işçi olarak tam 14 kişi alım yapıyor! İşte başvuru şartları!

Karadeniz Teknik Üniversitesi, 14 eski hükümlü işçi alımı yapacak. Yapılan açıklamaya göre, başvurular 28 Nisan 2023 tarihine kadar kabul edilecek. 14 kişinin istihdam edileceği kadrolara ilişkin merak edilen detaylar haberimizde yer alıyor...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi çok sayıda sözleşmeli personel alımı yapıyor! Bu fırsat bir daha gelmez!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 282 sözleşmeli personel istihdam edecek. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi çok sayıda sözleşmeli personel alımı ilanını açıkladı. İşte o ilanın detayları…

Eskişehir Teknik Üniversitesi sözleşmeli personeller alıyor! Son başvuru 10 Şubat 2023!

Eskişehir Teknik Üniversitesi sözleşmeli personeller alacağını duyurdu. İlana son başvuru tarihi 10 Şubat 2023 olarak belirlendi.

Eskişehir Sivrihisar'daki binaların yüzde 28'inde yıkılma tehlikesi var!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim görevlileri, Sivrihisar ilçesinde yer alan 170 yapıyı deprem hasarı riski yönünden inceleme yaptı. İncelenen yapılardan yüzde 28’inin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirlendi.

Türkiye’de bir ilk! Depremin etkisini yüzde 80 azaltacak sistem!

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından depremden en az hasarla nasıl kurtuluruz sorusunun cevabı aranıyor. Eskişehir Teknik Üniversitesi Sismik İzolatör Test Merkezi, deprem hasarını yüzde 80 azaltacak bir sistem geliştirdi.

Yerli sismik izolatör testlerine yurt dışından da ilgi var!

Yerel ve milli imkanlarla Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne bağlı olarak çalışan Sismik İzolatör Test Merkezi yaptıkları sismik izolatör testleri ile Türkiye’nin yanı sıra yurt dışından da tercih edilmeye başladı…

Eskişehir'e ulusal raylı sistem müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir'de düzenlenen mitingte konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Anadolu Üniversitesi bünyesinde ulusal raylı sistem araştırma ve test merkezi kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Taşeron firma sahibi proje müdürünü öldürdü!

Eskişehir Teknik Üniversitesi kampüsündeki kongre merkezinin inşaatıyla ilgili sözleşmenin iptal edildiği için taşeron firma sahibi ve proje müdürü arasında tartışma çıktı. Olay sonucunda, proje müdürü hayatını kaybetti.

Eskişehir'de Yaşar Eğitim Vakfı Meslek Lisesi'nin temeli atıldı!

Eskişehir'de Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından hayata geçirilecek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temeli atıldı.

Eskişehir Kadın Sağlığı Danışma Merkezi açıldı!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü ve Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından inşa edilen Kadın Sağlığı Danışma Merkezi hizmete açıldı.

Eskişehir teknik üniversitesi sismik İzolatör test merkezi Haberi

Eskişehir teknik üniversitesi sismik İzolatör test merkezi

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından uzmanlar tarafından depremden en az hasarla nasıl kurtuluruz sorusunun cevabı aranıyor. Eskişehir Teknik Üniversitesi Sismik İzolatör Test Merkezi deprem  hasarını azaltacak bir sistem geliştiriyor.

Takvim Gazetesi’nde yer alan habere göre; deprem hasarını yüzde 80 oranında azaltılmasını sağlayan sismik izolatörlerin test edildiği Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Sismik İzolatör Test Merkezi'nin Türkiye'de tek, dünyada ise ilk 5 laboratuvar arasında bulunduğu belirtildi.

Merkezin sorumlusu Doç. Dr. Gökhan Özdemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yanı sıra farklı ülkelerden gelen prototip izolatörleri düşeyde 2 bin ton, yatayda 200 ton yükleme kapasitesiyle test ettiklerini vurgulayarak, "Doğru tasarlanmış bir yapıyla bu amacımızı gerçekleştiriyorsak eğer, yüzde 80 oranında bizim binamızın üzerine gelecek olan deprem kuvvetlerine azaltmamız mümkün, depreme karşı sismik izolasyonun en büyük avantajı...