21 / 07 / 2024

Esnafın borcu ertelenecek mi

Esnafın borcu ertelenecek mi

Kovid-19 pandemisine karşı alınan önlemler nedeniyle işleri olumsuz etkilenen esnafa vergi yapılandırması ve borç ertelemesinin planlandığı kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.

Kiralar da faturalar da ödenemiyor: Yılın ilk çeyreğinde 30 bin 711 esnaf kepenk indirdi! 

Geçtiğimiz günlerde esnaf kredilerinde faiz oranları artırıldı. Duruma esnaflardan tepki gelirken CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız da konuyu Meclis'te değerlendirdi. Tahtasız, esnafın kirasını da faturasını da ödeyemediğinin altını çizdi. İşte o açıklama...

37 milyon vatandaşın 1.2 trilyon borcu var!

Her gün giderek zorlaşan geçim şartları vatandaşları da kredi kartlarına takla attırmaya mecbur bırakıyor. Açıklanan rakamlara göre 37 milyon vatandaşın borcu 1.2 trilyona ulaştı. 

Halk otobüsü esnafının gelir desteği artıyor: Bakan Göktaş tek tek açıkladı! Özel halk otobüsleri de yararlanacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, halk otobüslerinin her ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararı ile ilgili konuştu, "Esnafımızın mağduriyetini göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine ilişkin artış ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

'Gram altın için uyarım var' diyen İslam Memiş altın borcu olanlara seslendi: İnanmayın...

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı sonrası düşüşe geçti. Yatırımcılar altın fiyatlarındaki düşüşün kalıcı olup olmayacağını araştırırken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş 'Gram altın için uyarım var'' diyerek altın borcu olanları uyardı. İşte o açıklama...

MTV ve gelir vergisinde son ödeme günü bugün! Borcu olanlar elinizi çabuk tutun!

Yapılandırma kapsamında vergi borçları ile motorlu taşıtlar (MTV) ve gelir vergisinin ikinci taksit ödemelerinde bugün son gün. Borcu olanlar elinizi çabuk tutun!

İslam Memiş çarşamba ve cuma gününü işaret etti! Altın borcu olanlar bir saniye bile beklemeyin

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına seslenerek çarşamba ve cuma gününü işaret etti.  Altın borcu olanlar bir saniye bile beklemeyin...

Altın borcu olanlara yas tutturacak haber! Gram altın 4.000 TL olacak! Cüzdanını kapan hemen kuyumcuya ışınlanacak!

Altın borcu olanlara yas tutturacak haber... Ünlü yazar Haluk Özdil, kişisel YouTube kanalında yaptığı açıklamada, gram altın fiyatının 4.000 TL'ye yükselebileceğini tahmin ettiğini belirtti.

Esnaf, Babalar Günü'nde 20 milyar lira ciro bekliyor!

Babalar Günü'nün gelmesiyle alışveriş hareketliği başladı. Esnafın bu kapsamda beklediği ciro ise 20 milyar lira.

Bankalara borcunuz varsa Cumhurbaşkanı'ndan güzel haber geldi! Bakın borcu olanlar ne olacak?

Banka borçlularına müjdeli haber! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emri doğrultusunda, bankalara borcu olan vatandaşlar için önemli bir gelişme yaşandı. Bu gelişme, borçlu vatandaşların yüzünü güldürecek.

Anneler Günü'nde esnafın beklentisi 25 milyar lira ciro!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Palandöken, esnafın bu sene Anneler Günü alışverişlerinden 25 milyar lira ciro beklentisi olduğunu ifade etti.

Pazar esnafının omuzlarındaki vergi yükü azaltılıyor! Bu haber vatandaşa da yarayacak! Fiyatlar düşüyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar esnafını gelir vergisinden istisna tutacak düzenlemeyi kamuoyuna duyurdu. Böylece esnafın omuzlarındaki vergi yükü azaltılmış olacak. Peki pazar fiyatları düşecek mi?

Gram altın 400 TL birden yükselecek! Tarih resmen belli oldu! Altın borcu olanların etekleri tutuşacak! Çok acil bakın

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş gram altının 400 TL birden yükseleceğini söylerken, dünyaca ünlü dev banka, Bank Of America'da tarih açıklamasında bulundu. Tarih resmen belli oldu! Altın borcu olanların etekleri tutuşacak! Çok acil bakın.

Düğünü ve altın borcu olanlara altın duayeni İslam Memiş’ten ‘son alım fırsatı’ duyurusu geldi!

Altında yükseliş sürerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten özellikle düğünü ve altın borcu olanlara yönelik “Yılın son fırsatı” dediği altın alım tarihi geldi.

Esnafın borcu ertelenecek mi Haberi

Esnafın borcu ertelenecek mi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP milletvekilleri, Kovid-19 pandemisine karşı alınan önlemler nedeniyle işleri olumsuz etkilenen esnafa vergi yapılandırması ve borç ertelemesinin planlandığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Esnaf ve Sanatkarların Yeni Koronavirüs Salgınına Karşı Alınan Önlemler Kapsamında Uğradıkları Zararların Giderilmesi İçin Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin yer aldığıı gerekçede koronavirüse karşı çeşitli önlemler alındığı, bu önlemler kapsamında virüsün yayılımını yavaşlatmak için 700 bine yakın küçük iş yerinin kapatıldığı, iş yeri kapatılmayan esnafın da iş hacminin büyük ölçüde daraldığı kaydedildi.

İş yerleri açık olması karşısında esnafın iş hacminin salgın öncesindeki düzeye gelemediğinin belirtildiği gerekçede, "Resmi açıklamalara göre, mücbir sebep ilan edilerek salgından etkilenen iş yerlerinin bu yılın son çeyreğinde ödenmek üzere ertelenen...