03 / 05 / 2024

etimesguta bağlanan yeni mahalleler

etimesguta bağlanan yeni mahalleler

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Turkuaz ve TOKİ Yapracık Konutları'nın sorunlarının çözüleceğini belirterek, "Yeni parklar yapıyoruz. Pazar yeri, zabıta noktası ve Aile Sağlığı Merkezi yeri için de çalışmalar sürüyor" dedi

Amerika'da konut başlangıçları ocak ayında geriledi

Amerika'da yapımına başlanan yeni konut sayısı, ocak ayında yüzde 14,8 azalış ile 1 milyon 331 bine gerileyerek Nisan 2020 yılından bu zamana en büyük düşüşünü yaşadı.

ABD'de konut başlangıç sayısı beklentileri yükseldi...

Amerika'da yapımına başlanan yeni konut sayısı, kasımda aylık yüzde 14,8 yükselişle 1 milyon 560 bine yükselerek piyasa beklentilerini geride bıraktı. Ülkede verilen inşaat izni sayısı ise kasımda aylık bazda yüzde 2,5 düşüşle 1 milyon 460 bine gerilediği kaydedildi. 

Deprem bölgesinde başlanan toplam inşaat sayısı 200 bini buldu! Orta hasarlı binalar da ağır hasarlı gibi görülecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili konuştu. Bakan Özhaseki, başlanan toplam inşaat sayısının 200 bini bulduğunu aktardı ve orta hasarlı binaların da ağır hasarlı gibi görüleceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Bağışlanan bir evi mirasçılar geri alabilir mi?

Mirasbırakan gayrimenkul sahipleri sağlığında tapusunu bağış yolu ile bir başkasına devredebiliyor. Peki, bağışlanan bir evi mirasçılar geri alabilir mi?

Yeni Tokat Havalimanı için geri sayım başladı!

2018'de yapımına başlanan Yeni Tokat Havalimanı'nın inşaatında son çalışmalar yapılıyor. 

Bağışlanan gayrimenkulde mirasçılar hak iddia edebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde bağışlanan gayrimenkullerde mirasçıların hak iddia edip edemeyeceğini kaleme aldı. 

Kamil Okyay Sındır'dan İzmir'deki deprem konutlarına ilişkin önerge!

İzmir’de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremden sonra Bayraklı ilçesinde TOKİ tarafından başlanan yeni projelerde suç teşkil eden imalatların yapıldığıyla ilgili iddialar TBMM’de görüşüldü. 

Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binasının ikinci ihalesini REC Uluslararası İnşaat aldı!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da müteahhidi olan Rönesans Holding, Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binası inşaatı ihalesini 600 milyon TL bedelle kazandı. Böylece Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binası için Rönesans Holding’e ödenen para 1.6 milyar TL oldu. 

Isparta Gelendost'ta bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı mecliste!

Isparta ilinin Gelendost ilçesine bağlı bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muratpaşa Belediyesi bağışlanan arsaları sattı mı?

İçişleri Bakanlığı, Antalya Muratpaşa Belediyesi için 164 sayfalık rapor hazırladı. Rapora göre; Belediyenin bağışlanan arsaları sattığı iddia ediliyor. 

Karaman'da yapımına başlanan Sertavul tünellerinin akıbeti TBMM'de!

Karaman'da 2017 yılında yapımına başlanan Sertavul tünellerinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Ünver, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İSKİ tarafından inşaata başlanan arazi meclis gündeminde!

İSKİ tarafından dere yatağında olduğu ve inşaat yapılmaması gerektiği yönünde görüş verilmesine rağmen üzerinde inşaata başlanan bir arazi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekirdağ'da inşaatına başlanan şehir stadyumu mecliste!

Tekirdağ ilinde inşaatına başlanan buz pisti ve şehre stadyum yapılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Aygun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

etimesguta bağlanan yeni mahalleler Haberi

etimesguta bağlanan yeni mahalleler


Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Turkuaz ve TOKİ Yapracık Konutları'nın sorunlarının çözüleceğini belirterek, "Yeni parklar yapıyoruz. Pazar yeri, zabıta noktası ve Aile Sağlığı Merkezi yeri için de çalışmalar sürüyor. Bu bölgede belediye hizmet alanı için arsamız yok. Tüm hizmetlerimizi, kamulaştırma yaparak yerine getirmek zorundayız" dedi. 

Demirel, Büyükşehir yasasıyla birlikte Etimesgut Belediyesi'ne 13.600 hektarlık alanı bulunan 5 yeni mahallenin bağlandığını hatırlatarak, diğer mahallere yapılan yatırımları aksatmadan yeni mahallelerde bir hizmet önceliği sağladıklarını söyledi. 


Haber...