08 / 05 / 2024

ev alırken kıdem tazminatı

ev alırken kıdem tazminatı

Hürriyet Gazete Yazarı Şükrü Kızılot, ev alanlara ödenecek kıdem tazminatı ve kıdem tazminatı fonu ile ilgili emekli cephesini anlatıyor. İşte o yazı!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı, mesai saatleri ve vergiler! Yeni düzenlemeler yolda!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren düzenlemeler geliyor. Çalışma hayatını sil baştan değiştireceği düzenlemeler Kıdem tazminatı, mesai saatleri ve vergileri kapsıyor.

Ev alırken dikkat edilmesi gerekenler 4 maddede tüm detaylarıyla!

Yeni bir konut sahibi olmak her bireyin hayalleri arasında yer alıyor. Peki konut alırken nelere dikkat edilmeli 2024?

10 yıl çalışan ne kadar kıdem tazminatı  alır? SGK uzmanı Özgür Erdursun tek tek hesapladı!

SGK uzmanı Özgür Erdursun milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı ve tavan ücretlerini hesapladı. Erdursun’un tazminat hesabına vatandaştan tepki yağdı.

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi ile ev alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi durumda mağdur olabilirsiniz. Peki, Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İş yeri taşınanlar kıdem tazminatı alabilir mi? 

Milyonlarca çalışanın merak ettiği konulardan biri olan ''iş yerinin taşınması halinde kıdem tazminatı alınabilir mi?'' sorusu yanıt buldu. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, işçilerin merak ettiği soruları tek tek yanıtladı. İşte detaylar...

İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi?

İcradan gayrimenkul satın almak isteyenler konut kredisi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi? İşte detaylar...

Milyonlarca çalışan bu sorunun yanıtını merak ediyor! İstifa edenler kıdem tazminatı alabilir mi? İşte cevabı...

Milyonlarca çalışanın merak ettiği sorulardan biri olan ''İstifa edip kıdem tazminatı alınabilir mi?'' sorusu yanıt buldu. Bazı şartları taşıyan işçiler istifa ederek kıdem tazminatı almaya hak kazanabilir. İşte o şartlar...

Bakan Işıkhan’dan EYT ve kıdem tazminatına ilişkin büyük yankı uyandıracak açıklama! Yeni bir çalışma mı geliyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, EYT ve kıdem tazminatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, EYT’de kalan dosyaların aralık ayına kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söylerken, kıdem tazminatı konusunda yeni bir çalışmanın söz konusu olmadığını dile getirdi.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatınız gasp ediliyor olabilir! İşverenlerden akılalmaz oyun!

Kötü niyetli işverenlerin işçilere oynadığı akılalmaz oyun ortaya çıktı. İşverenlerin işçinin aylığını 3-4 ay geciktirdiği ve arabuluculuk masasında aylık ödemesi yapılırken, ‘Hiçbir alacağım kalmamıştır’ diye imza attırılarak kıdem tazminatının gasp edildiği öğrenildi.

Kıdem tazminatı kalkıyor mu? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı

Orta Vadeli Program’da (OVP) kıdem tazminatı ile ilgili önemli bir değişikliğin yapılacağının ilk sinyalleri verilmişti. Yeni bir emeklilik sistemi üzerinde çalışmaların başlanacağına yönelik haberler gelmeye başlarken ''Kıdem tazminatı kalkıyor mu?'' sorusu gündeme taşındı.

Kıdem tazminatı 33 bin 380 TL mi olacak? Asgari ücretli çalışanlar aman dikkat! Ocak'ta yüzde 50 fazla tazminat müjdesi!

Gelecek yeni zamla agari ücretli bir çalışanın kıdem tazminatının ne kadar olacağı merak ediliyor. Uzman isimden konuya ilişkin bir son dakika açıklaması geldi. Peki kıdem tazminatı tavanı kaç TL olacak? İşte o açıklanan rakamlar...

Ev alırken ekspertiz masrafı kime ait?

Ev alırken, konut kredisi kullanılıyorsa miktarın belirlenmesi için ekspertiz raporu talep edilir. Ekspertiz raporu belirli işlemleri içerir ve rapor bankaya sunulmalıdır. Ayrıca ekspertiz bir masraf olup belirli bir tarafın ödemesi gerekir. Bu durumda ev alırken ekspertiz masrafı kim tarafından öde

ev alırken kıdem tazminatı Haberi

ev alırken kıdem tazminatı



Son günlerde en çok tartışılan konulardan biri de kıdem tazminatı.. 

Yakında yapılması düşünülen bir düzenleme ile kıdem tazminatı konusunda önemli değişiklikler yapılacak. Ev alanlara, hak ettikleri kıdem tazminatının yarısı ödenecek.


Emeklilik gözetim merkezi


Kıdem Tazminatı Fonu ile ilgili Kanun Taslağı’na göre;


- İşverenler, işçinin prime esas aylık brüt kazancının “yüzde 4’ünü” kıdem primi olarak, Emeklilik Gözetim Merkezi adına açılan hesaba yatıracaklar (işverenin yıllardır ödediği İşsizlik Sigortası Primi oranı da 1.5 puan azalarak yüzde 2’den binde 5’e inecek).


- İşverenler, yüzde 4’lük bu prim yükümlülükleri nedeniyle, işçilerin ücretlerinden herhangi bir indirim veya kesinti yapamayacaklar.


- Bu hesaptaki tutarlar, işveren tarafından seçilen, kıdem tazminatı konusunda ruhsat verilen emeklilik şirketine aktarılacak.


- Emeklilik şirketi, kıdem primlerini, iki gün içinde yatırıma yönlendirecek.


- Kıdem primlerinin yatırılacağı şirketin seçimi işveren, bu primlerin...