22 / 07 / 2024

ev alırken nelere dikkat edilmedi

ev alırken nelere dikkat edilmedi

Uzun arayışlar sonucunda hayalinizdeki evi aldınız, kredi ve tapu işlemlerinizi tamamladınız... Fakat henüz yapacaklarınız bitmedi. İşte yeni eve geçişin 5 adımı...

Arsa almayı düşünenler aman dikkat! Arsa alırken nelere dikkat edilmeli? 

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. 

Araba alırken ilk soru “Hasarlı mı” oluyor, ev alırken neden bu sorulmuyor?

Ev alırken nelere dikkat edilmeli konusu günlük hayatta çoğu zaman evin mutfak, banyo ve aksesuarları olarak algılanıyor. İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan bir deprem ülkesi olduğumuzu hatırlarak, ev alırken sorulması gereken asıl konuları sıraladı.

30-40 bin TL alan fabrika çalışanı 3 ev alırken, 70-80 bin lira kazanan beyaz yakalı bir ev alamıyor! Neden? 

30-40 bin TL alan fabrika çalışanı 3 ev alırken, 70-80 bin lira kazanan beyaz yakalı bir ev alamıyor. Peki bunun nedeni ne? 

Ev alırken dikkat edilmesi gerekenler 4 maddede tüm detaylarıyla!

Yeni bir konut sahibi olmak her bireyin hayalleri arasında yer alıyor. Peki konut alırken nelere dikkat edilmeli 2024?

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi ile ev alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi durumda mağdur olabilirsiniz. Peki, Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Ev alırken ekspertiz masrafı kime ait?

Ev alırken, konut kredisi kullanılıyorsa miktarın belirlenmesi için ekspertiz raporu talep edilir. Ekspertiz raporu belirli işlemleri içerir ve rapor bankaya sunulmalıdır. Ayrıca ekspertiz bir masraf olup belirli bir tarafın ödemesi gerekir. Bu durumda ev alırken ekspertiz masrafı kim tarafından öde

Ev alırken ortaya çıkabilecek masraflar nelerdir?

Ev almayı planlayan vatandaşlar "Ev alırken ne gibi masraflar çıkar?" sorusunun yanıtını arıyor. İşte ayrıntılar...

Ev satın alırken vergiyi kim öder?

Ev alırken hem satan kişinin hem de alan kişinin kafasına bazı sorular takılmaktadır. Onlardan biri de “Ev satın alırken vergiyi kim öder?” sorusudur. İşte bu konuya dair merak edilen detaylar!

Ev alırken tapu ipotek sorgulama nasıl yapılır?

İpotek, bir borcun ödemesini garanti altına almak için taşınmazın teminat gösterilmesidir. Peki, ev alırken ipotek sorgulama nasıl yapılır? Tapuda ipotek nasıl öğrenilir? İşte detaylar…

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir?

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir? şeklindeki sorular hisseli tapuya sahip kişilerin sorduğu sorulardandır.

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı?

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı? Soruları ev alan veya almaya hazırlanan kişiler tarafından sorulmaktadır.

Ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? Hangi cephe ev alırken tercih edilmelidir?

Ev almak isteyenler ilk başta bazı kriterleri göz önünde bulundurmalıdır. Onlardan biri de evin hangi yönde olacağıdır. Ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? İşte detaylar!

ev alırken nelere dikkat edilmedi Haberi

ev alırken nelere dikkat edilmedi

Konut sahibi olmak kolay değil. Peşinat için birikim yapmak, hayalinizdeki evi bulabilmek, kredi ve tapu işlemlerini çözmek uzun ve yorucu zamanlar olabiliyor. Posta'dan Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre; evin tapusunu aldığınızda da henüz işlemleriniz tamamlanmıyor. Yeni eve taşınırken, kamu kurumlarına bazı beyanlarda bulunmanız, yeni abonelikler başlatmanız ve sigorta yaptırmanız gerekli. İşte yeni eve taşınırken bilmeniz gerekenler...

1. BELEDİYEYE GİDİN

Tapunuzu aldıktan sonra yapmanız gereken ilk şey, Emlak Vergisi için evin yer aldığı ilçenin belediyesine bildirim yapmak. Emlak Vergisi bildirimi yapmak için tapunuzun ve kimliğinizin yanınızda olması gerekli. Bu bildirimi yapabilmek için süre kısıtlı. Satın alma işleminin gerçekleştiği yılın sonuna kadar bildirimde bulunulmalı. İşlem yılın son 3 ayında gerçekleştiyse 3 ay içinde beyan verilmesi gerekmekte. 

2- İKAMETGAH

Unutulmaması gereken en önemli konulardan biri de...