27 / 11 / 2024

ev alırken nelere dikkat edilmesi

ev alırken nelere dikkat edilmesi

Şükrü Kızılot bugün, gayrimenkul alırken ya da satarken, dikkat edilmesi gereken bazı ince noktalar hakkında yazdı. Bunlara dikkat edilmediği takdirde, ileride vergiler yönünden ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Yeni ev alırken hukuki açıdan dikkat edilmesi gerekenler 6 maddede tüm detaylarıyla!

Konut satışlarının rekor üstüne rekor kırdığı şu günlerde Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu yaptığı paylaşımda yeni ev alırken hukuki açıdan dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı.

Konut sahibi olma hayaliniz, hayalet eve dönüşmesin! Ev alırken bunları sakın gözden kaçırmayın!

Son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan artışlar, dolandırıcılıkları da ortaya çıkardı. Cazip fiyatlarla gayrimenkul sahibi olmak isteyenler, sık sık dolandırıcıların tuzağına düşüyor. Peki ev alırken nelere dikkat edilmeli? 

Ev sahipleri dikkat! İçinde kiracısı olan ev alınırken neye dikkat edilmeli?

Milyonlarca kişi satılık konut arayışı içinde ev ararken, içinde kiracısı olanlar ne yapmalı? Vatandaşlar, kiracısı olan ev alırken neye dikkat etmeli? İşte detaylar...

Gayrimenkulde arsa dönemi! Arsa yatırımı riskli mi? Arsa alırken nelere dikkat edilmeli? 

Konut fiyatları artış gösterirken yatırımcılar arsaya yönelmeye başladı. Arsa yatırımı riskli mi? Arsa alırken nelere dikkat edilmeli? 

Ev alırken nelere dikkat edilmeli? 

Girişimci, Tok’s Emlak ve D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok, ev alırken dikkat edilmesi gerekenleri 5 maddede açıkladı. Peki ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Arsa almayı düşünenler aman dikkat! Arsa alırken nelere dikkat edilmeli? 

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. 

Araba alırken ilk soru “Hasarlı mı” oluyor, ev alırken neden bu sorulmuyor?

Ev alırken nelere dikkat edilmeli konusu günlük hayatta çoğu zaman evin mutfak, banyo ve aksesuarları olarak algılanıyor. İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan bir deprem ülkesi olduğumuzu hatırlarak, ev alırken sorulması gereken asıl konuları sıraladı.

30-40 bin TL alan fabrika çalışanı 3 ev alırken, 70-80 bin lira kazanan beyaz yakalı bir ev alamıyor! Neden? 

30-40 bin TL alan fabrika çalışanı 3 ev alırken, 70-80 bin lira kazanan beyaz yakalı bir ev alamıyor. Peki bunun nedeni ne? 

Ev alırken dikkat edilmesi gerekenler 4 maddede tüm detaylarıyla!

Yeni bir konut sahibi olmak her bireyin hayalleri arasında yer alıyor. Peki konut alırken nelere dikkat edilmeli 2024?

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi ile ev alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi durumda mağdur olabilirsiniz. Peki, Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Ev alırken ekspertiz masrafı kime ait?

Ev alırken, konut kredisi kullanılıyorsa miktarın belirlenmesi için ekspertiz raporu talep edilir. Ekspertiz raporu belirli işlemleri içerir ve rapor bankaya sunulmalıdır. Ayrıca ekspertiz bir masraf olup belirli bir tarafın ödemesi gerekir. Bu durumda ev alırken ekspertiz masrafı kim tarafından öde

Ev alırken ortaya çıkabilecek masraflar nelerdir?

Ev almayı planlayan vatandaşlar "Ev alırken ne gibi masraflar çıkar?" sorusunun yanıtını arıyor. İşte ayrıntılar...

ev alırken nelere dikkat edilmesi Haberi

ev alırken nelere dikkat edilmesi

Gayrimenkul alırken ya da satarken, dikkat edilmesi gereken bazı ince noktalar var. Bunlara dikkat edilmediği takdirde, ileride vergiler yönünden ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.


5 yıllık süre

Çok kişi farkında olmayabilir, gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkartılmasından sağlanan kazanç ”değer artışı kazancı” olarak, Gelir Vergisi’ne tabi. (GVK Mükerrer Md. 80/6)


Buna göre, 10 Ekim 2009 tarihinde 300 bin TL’ye satın alınan bir ev, örneğin 16 Ocak 2014 tarihinde 500 bin TL’ye satılmışsa, bundan doğan kazanç, Gelir Vergisi’ne tabi olacak.


Miras kalan veya bağışlanan 

Miras veya bağış yolu ile edinilen gayrimenkuller, hangi süre içinde ve kaç liraya satılırsa satılsın, “değer artışı kazancı” olarak gelir vergisine tabi tutulmaz. (GVK Mükerrer Md. 80/6 parantez içi hüküm)


Miras yolu ile edinilen gayrimenkulün üzerine, sahibi tarafından inşa edilen...