07 / 05 / 2024

ev bağışı nasıl yapılır

ev bağışı nasıl yapılır

Bir taşınmazın mülkiyet hakkının devri satış bedeli karşılığında yapılabileceği gibi, bedelsiz bir şekilde de yapılabiliyor. Peki bir ev bağışı nasıl yapılır? Ev bağışında gerekli olan belgeler nelerdir? Bağış harç bedeli ne kadardır?

TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? TOKİ'den ev almak isteyenler dikkat: TOKİ başvuru ne zaman 2024? 

TOKİ konutlarına başvuru yapacak vatandaşlar, TOKİ 2+1, 3+1 konut başvurularının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? TOKİ başvuru ne zaman 2024? 

Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? Mega kent İstanbul'da da ucuz kiralık ev için tarih verildi!

Antalya’da başlayan tersine göç sebebiyle kiralık ev bedelleri düştü. Peki Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? İstanbul'da da kiralık ev fiyatları düşer mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

Tebernüş Kireçci sordu vatandaş yanıtladı! Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?

Son dönemde gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış, hem kiracı hem de ev sahipleri tarafında çeşitli sorun ve anlaşmazlıkların oluşmasına neden oldu. Tebernüş Kireçci, ev sahibi ve kiracı kanunlarına değinerek ''Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?'' sorusunu sordu vatandaş yanıtladı

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu dönemi bugün başladı! Arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında arabuluculuk dönemi bugünden itibaren başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süreçle ilgili merak edilenleri dün açıkladı. Peki arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Yurtdışından nasıl ev alabilirim?

Son zamanlarda Türk vatandaşları, yurtdışından farklı amaçlarla ev almayı tercih ediyorlar. Bunun başlıca amaçlarından biri de yatırım düşüncesidir. Ayrıca ev alınan ülkede oturum izni almak için de ev almak mantıklı bir tercih olarak görülüyor. Peki yurtdışından nasıl ev alınır?

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

İstanbul'da 6,4 milyon konutun 153 bini hayalet ev! Boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Konut sorunu gün geçtikçe derinleşirken, hayalet evler de sık sık gündem oluyor. Hayalet evler, kkonutta arz talep dengesizliği ve kira sorununun nedenlerinden biri. Peki boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik o analizi...

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Kiracı ve ev sahibi arasında arabulucu dönemine ilişkin yeni detaylar! Nasıl başvuru yapılacak, ne kadar sürecek?

​​​​​​​Kiracı ve konut sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar arabulucu ile çözüleceği için arabulucu sürecinin de nasıl işleyeceği konut sahipleri ve kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki, arabulucu süreci ne kadar sürecek? Nasıl başvurulacak? İşte detaylar...

25 yıllık ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır? Hiç sigortası olmayan ev hanımları nasıl emekli olur?

25 yıllık ev hanımlarının emeklilik konusu milyonlarca ev hanımının gündemde yer alıyor. Peki “Hiç sigortası bulunmayan ev hanımları nasıl emekli olur?” İşte detaylar!

Kiracıların ve ev sahiplerin dikkatine! Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracılar ve ev sahipleri iyi geçinebildiği, aksi de olabilir. Bu durumda ev sahipleri, “Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?” sorusuna yanıt aramaya başlıyor. İşte merak edilen detaylar!

ev bağışı nasıl yapılır Haberi

ev bağışı nasıl yapılır

Ev bağışı nasıl yapılır?

Bir taşınmazın mülkiyet hakkının devri satış bedeli karşılığında yapılabileceği gibi, bedelsiz bir şekilde de yapılabiliyor. Bu şekilde bir bedel almaksızın da yapılan devir işlemine tapu hibesi deniyor.


Taşınmaz mülkiyetinin devir işlemleri taşınmazın bağlı olduğu Tapu Dairesinde gerçekleşiyor. Tapuda bağış işlemi için bazı belgelerin temin edilmesi ve hibe harcının ödenmesi gerekiyor. 


Peki bir ev bağışı nasıl yapılır? Ev bağışında gerekli olan belgeler nelerdir ve ödenmesi gereken harç bedeli ne kadardır?


Tapuda bağış için gerekenler:

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2. Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

4. Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım ve kanuni temsilci ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge.

5.Söz...