01 / 05 / 2024

ev için ödenen vergiler 2015

ev için ödenen vergiler 2015

Bir eviniz varsa sene içerisinde hem belediyeye hem de vergi dairesine birtakım vergiler ödemek ile yükümlü oluyorsunuz. Peki, ev için hangi vergiler ödenir? İşte ödenecek ev vergileri 2015...

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Son dakika: Malatya'da 310 prefabrik ev için düğmeye basıldı! Hatay'da 2 bin 355 köy evinde sona gelindi!

Deprem bölgesindeki konut inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'ya 310 prefabrik konut için imzalar atıldı. Hatay'ın 13 ilçesindeki 2 bin 355 köy evi için çalışmalar hızlandırıldı.

Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan'ın evi için 35 bin TL kira ödüyor iddiası!

İstanbul'da konut kiralarının çok pahalı olmasından yakınıp, annesinde kaldığını açıklayan TCMB Başkan Gaye Erkan için kiralanan ev için, aidat ile beraber 49 bin TL ödeme yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Mesa Panorama'da yılın son fırsatı! Sınırlı sayıda ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı!

55 yıldır güven ve kalite inşa eden Mesa’nın, Mesa Panorama Maltepe projesinde yılın son fırsatı sunuluyor. Paylaşılan detaylara göre projede yer alan sınırlı sayıda  ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı sunuluyor.

İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre İstanbul’da aidatlar son bir sene içinde yüzde 40 ile yüzde 154 arasında yükseldi. İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

İkinci evini alacaklar dikkat! 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek!

Ev fiyatlarında yaşanan fahiş artışların engellenmesi amacıyla BDDK’nın ikinci evini alacaklara banka kredisi oranını yüzde 22,5’e düşürmesinin etkileri sık sık gündem oluyor. Artık 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek. Fiyatlar düşecek mi? 

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

SGK’dan son dakika açıklaması! Gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarlara yüzde 39 ila yüzde 200 arasında arttı.

Sosyal Güvenlik Kurumu, genel sağlık sigortası doğrultusunda gözlük camı ve çerçeveler için ödenen tutarlarda değişiklik yaptığını açıkladı. Bunula beraber, farklı kalemlerde de artışların yapıldığı duyuruldu.

Prefabrik evde sürekli yaşanır mı? Prefabrik evler neden ucuz? Prefabrik ev için izin gerekir mi?

Prefabrik evler, son dönemde ilgi yoğun. Yaşanan depremden sonra prefabrik yapıların özellikleri vatandaşların gündemini oluşturmaya başladı. Yardım için bu yapılara yönelenler de var, kendisi için prefabrik ev yaptırmak isteyen de. İşte detaylar!

Prefabrik evler için ruhsat ve izin gerekli mi? Ruhsata ihtiyaç olmayan yapılar hangileri?

Prefabrik evler Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden sonra yoğun ilgi görmeye başladı. Pek çok kişi prefabrik ev için izin ya da ruhsat gerekip gerekmediğini merak ediyor.

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi? soruları vatandaşların aklını kurcalayan sorulardan bazılarıdır. Şimdi bu soruların yanıtlarına göz atalım!

Prefabrik ev için kredi var mı?

Prefabrik ev için kredi var mı, Prefabrik ev kredisi ne kadar? şeklindeki sorular yanıtlarını arıyor. İşte merak edilen yanıtlar!

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat gerekli mi?

Prefabrik evler son zamanlarda bir hayli gündemde yer almaktadır. Durum böyle olunca ruhsat ve izin konusu da prefabrik evler için araştırılmaya başlandı.

ev için ödenen vergiler 2015 Haberi

ev için ödenen vergiler 2015

Ev vergileri 2015!

Bir eviniz varsa sene içerisinde hem belediyeye hem de vergi dairesine birtakım vergiler ödemek ile yükümlü oluyorsunuz. Bazı vergilerin her ev için ödenmesi gerekirken; bazı vergiler ise kiracının olması halinde ödeniyor.


1- Emlak vergisi

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Meskenin büyükşehir belediye sınırları içerisinde olması halinde binde 2, normal yörede yer alması halinde ise binde 1 oranında emlak vergisi ödeniyor.


Vergide kanunen meskenler için sıfır oranlı vergi uygulaması bulunuyor. Vergiden muaf olmak isteyen ev sahiplerinin şu özellikleri taşıyor olması gerekiyor;


- 200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı ile;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler


2...