23 / 07 / 2024

ev kira sözleşmsi nasıl feshedilir

ev kira sözleşmsi nasıl feshedilir

Türk Borçlar Kanunu gereğince konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşme kiracıdan kaynaklanan sebeplerle sona erebiliyor. Peki, kiracı kontratı nasıl fesheder? İşte, kiracının kontratı fesih sebepleri..

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi yaparken dikkat! Kira sözleşmesini hazır almayın!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerden biri de sözleşmenin hazır olarak alınmaması. Kiracı ve ev sahipleri dikkat...

Kira sözleşmelerinde 'depozito' ayrıntısına dikkat! Bu madde mutlaka eklenmeli!

Kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde depozito ödemesinde dikkat edilmesi gereken maddeyi Avukat Atilla Tarık Çilekçi sosyal medya hesabından açıkladı. Çilekçi milyonlara seslenerek ''bu maddenin mutlaka eklenmeli'' dedi...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Ev sahibi kiracı arasındaki anlaşmazlıklar devam ederken kira sözleşmesinin doğru hazırlanması büüyk önem taşıyor. Peki kira sözleşmesi hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Ev sahipleri merak ediyor! Kira sözleşmesi olmayan kiracı evden nasıl çıkartılır?

Kira sözleşmesi olmayan bir kiracının ev sahibi tarafından evden hangi durumlarda çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ne yapılır?

Kira sözleşmesinin tarafı olmayan malik, kira tespit davası açabilir mi?

Kira sözleşmesi yapılırken, ev sahipleri ve kiracılar kira bedelinde anlaşmazlığa düşebiliyor bu durumda kira tespit davası devreye giriyor. Peki Kira sözleşmesinin tarafı olmayan malik, kira tespit davası açabilir mi?

Kira sözleşmesinde ev sahiplerine yeni tavsiye! Temerrüt halinde yasal faiz oranının yüzde 100 fazlası uygulansın

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yapılan kira sözleşmelerinde, ev sahiplerinin ileride yaşanabilecek dava süreçlerini en az zararla atlatılabilmesi için bir tavsiye geldi. 

Kira sözleşmesinde imzaya dikkat! Konutu görmeden imza atmayın!

Milyonlarca kiracının ev kiralarken, kira sözleşmelerindeki maddelere dikkat etmesi gerekiyor. Buğra Çetinkaya kiracılara seslenerek, kira sözleşmesi yaparken neye dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.

Ev sahipleri dikkat! İşte dava açmadan önce kira sözleşmesinde incelenmesi gereken hususlar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken Avukat Tarık Çakmak da dava açmadan önce kira sözleşmesinde incelenmesi gereken hususları paylaştı.

Ev sahiplerine sözleşme uyarısı: Bunları yazarsanız kirayı eksik alırsınız! 

Avukat Yankı Büyüksezer, ev sahiplerini uyardı ve kira sözleşmelerinde yazılmaması gerekenleri paylaştı. İşte o açıklama...

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Kiracı boşanması durumunda kira sözleşmesi nasıl işler?

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarken, kiracıların da bazı durumlar karşısında yasal uygulamalar ile karşı karşıya kalmaları taraflar arasında sorunların oluşmasına neden oluyor. Buna göre eğer kiracı boşanırsa kira sözleşmesi hakkında ev sahibi ne yapmalıdır?

Yabancılara sahte kira sözleşmesi şoku: İkamet izni olmayanlara ev kiralamaya çalışan 6 şüpheli gözaltında!

Yasal olarak ikamet izni bulunmayan yabancı uyruklulara sahte kira sözleşmeleri hazırlayarak Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne ibraz eden 6 şüphelinin göz altına alındığı belirtildi. İşte detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken pek çok kişi de kira sözleşmeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira sözleşmelerinde yeni düzenleme meclise geliyor!

Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiren kira sözleşmeleriyle ilgili yeni düzenleme, bayram sonrası meclisin gündeminde olacak. İşte ayrıntılar...

ev kira sözleşmsi nasıl feshedilir Haberi

ev kira sözleşmsi nasıl feshedilir

Kiracı kontratı nasıl fesheder?

Türk Borçlar Kanunu gereğince konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşme kiracıdan kaynaklanan sebeplerle sona erebiliyor. "Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmenin sona ermesi" başlığı altında verilen kiracı sözleşme feshi, dava yoluyla gerçekleşen fesihler arasında yer alıyor.


Kiracının kira döneminin sonundan 15 gün önce yazılı ihtar ile birlikte kontratın yenilenmesini istemediğini bildirmesi gerekiyor. 15 gün önceden bunu bildiren kiracı, süresi dolan kira sözleşmesini nasıl bitirmiş oluyor.


Kiracının ev sahibine bildirim yapılmadığı takdir de  belirtilen artış oranı ile birlikte ve diğer aynı şartlarda kira sözleşmesi devam ediyor. Kiracının kira kontratını fesh etmesiyle ilgili husulara Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. İlgili Kanun Maddesi aşağıda yer alıyor;


Kiracıdan kaynaklanan sebeplerle

MADDE 352- Kiracı, kiralananın teslim edilmesinden sonra, kiraya verene karşı, kiralananı belli bir tarihte boşaltmayı...