03 / 05 / 2024

ev kiralamada Findeks notu

ev kiralamada Findeks notu

Ev sahipleri Findeks sistemi ile kiracı adaylarının kimlik bilgilerinden, ödemelerini kontrol etmeye başladılar.  Uygulama ile bankalara ödemede güçlük çekenler ev bulmakta zorlanacaklar. Kredi notu yüksek olanlar ise düşük maliyetli kiralamalar yapabilecekler.

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

Ev kiralamada yeni dönem! Bu şartları yerine getirmeyenlere rekor ceza!

Konut kiralamalarına ilişkin yeni dönem resmen başladı. Söz konusu bu düzenleme, konutunu 100 günden az kiralayan herkesi ilgilendirirken, evini yılda 4 defa  kiralayanlar da takibe alınacak. Şartları yerine getirmeyenlere de rekor ceza verilecek.

Konut kiralamada yeni kriz: Bazı ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşan uygulamayı devreye aldı!

Ev kiralama yöntemi kiracı ve ev sahipleri arasında sorunlara yol açıyor. Bazı ev sahipleri 'tahliye taahhütnamesi' şartıyla evi kiraya veriyor. Bu yöntemle yasal kira zammı yüzde 25 sınırı aşılabiliyor. 

Son dakika: 1 ay süresi var, ev kiralamada yeni dönem başlıyor! 

Ev kiralayan ya da evini kiralayan milyonlarca vatandaşı kapsayan yeni düzenleme için geri sayım başladı. Kira uyuşmazlıklarında yeni dönem 1 Eylül'de hayata geçiyor. İşte detaylar...

Ev kiralamada yeni boyut: Evi pansiyona çevirdiler, ranza başına 3.500 TL istediler!

Ev sahiplerinden yeni kiralama trendi evi pansiyona çevirmek. Bazı ev sahipleri artık odalara ranza koyup kaçak pansiyonculuk yapıyorlar. Ranza başına ise 3.500 TL istiyorlar.

Rüzgar tersine esiyor! Ev kiralamada yeni dönem

Ev sahiplerinin kiracı tercihleri değişti. Eskiden bekara ve öğrenciye ev kiralamayan mülk sahiplerinin son dönemlerde tercihleri tamamen değişti. 

Ev kiralamada yeni kriz: Taahhütname yoksa daire yok!

Fırsatçıların ev kiralarken ki yeni taktikleri duyanları hayrete düşürdü. Kira sözleşmesine tahliye taahhütnamesini ekleyen ev sahipleri imza atmayana evi kiralamıyor. Böylece istediği zaman zam istediği zaman da kiracıya çık baskısı uygulayabiliyor. İşte detaylar...

Kiralık ev arayanlar dikkat! Ev sahipleri artık bu meslekten kiracı istemiyor! Kiralık evde şartlar değişiyor!

Konut sektöründeki stok sorunu ve yüksek kira tutarları sebebiyle bir süredir Türkiye'nin en önemli gündem maddesi olan kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorun resmen boyut değiştirdi. Konut sahipleri maaş bordrosu, findeks raporu gibi şartlar istemeye başladı. İşte ayrıntılar...

Kiralık evler için kura çekilişi yapılıyor!

Türkiye genelinde kiralık ev stokunun azalması ile ev kiralamada yeni dönem başladı. Emlakçılarda uzun sıralar oluşmasıyla birlikte kiralık evler için kura çekilmeye başladı. 

Dünya jet-seti Türkiye'den ev kiralayacak!

Dünya 'jet-seti'i ev kiralamada Türkiye'yi tercih ederek markalı konut projelerine yöneldi. Projelere en çok talep Rus, Avrupalı, Azeri ve Araplardan geliyor. 

Ev kiralamada öğrenciye 10 taktik!

Üniversite öğrencileri önce sınavda ter döktü, şimdi de kiralık ev telaşı başladı. Peki kiralık ev ararken nelere dikkat edilmeli?

Günlük ev kiralamada nelere dikkat edilmeli?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir yazlık sitede, daireleri günübirlik kiraya vermeye aracılık ediyorum. Yani emlakçılık yapıyorum. Bununla ilgili günübirlik kiralama yasakları kapsamında mıyım?' sorusunu yanıtladı.

Ev ve ofis kiralamada not dönemi!

Ev sahipleri Findeks sistemi ile kiracı adaylarının kimlik bilgilerinden, ödemelerini kontrol etmeye başladılar.  Uygulama ile bankalara ödemede güçlük çekenler ev bulmakta zorlanacaklar. Kredi notu yüksek olanlar ise düşük maliyetli kiralamalar yapabilecekler.

ev kiralamada Findeks notu Haberi

ev kiralamada Findeks notu

Ev sahipleri, kiracılarını bankalara yapılan ödeme düzenine göre belirlemeye başladılar. Kredi Kayıt Bürosu'na (KKB) ait Findeks sistemi ile kiracı adaylarının kimlik bilgilerini giren ev sahipleri, adaylarının bankalara olan ödemelerini görerek kiracılarını belirleme imkanına sahipler. 

Dünya Gazetesi'nden İmam Güneş'in haberine göre adayların risk raporuna ulaşan ev sahipleri, bu işlemi adayların onay vermesi halinde gerçekleştirebiliyor. Uygulama, kredi notu düşük olan kiracı adaylarını zor durumda bırakırken, notu yüksek olanlara ise düşük maliyetli kiralama şansı tanıyor. Bu alanda gerçekleşen talebin diğer sektörlerde de artması hedefleniyor.

Yüksek kredi notu, düşük maliyetli kiralama sağlıyor'

Konu ile ilgili DÜNYA'ya bilgi veren KKB Yönetim Genel Müdürü Kasım Akdeniz, ev sahiplerinin bu uygulamayı kullandıklarını doğrularken, Findeks'in sağladığı hizmetlerin bilinmesinin ardından bu konudaki talebin arttığını kaydetti. Ev sahiplerinin geleceğe yönelik karar...