08 / 05 / 2024

ev kiralarını ödeyemeyenlerin sayısı

ev kiralarını ödeyemeyenlerin sayısı

Ekonomide acı reçete gündemdeyken, borç ve salgın kıskacındaki vatandaş geçim sıkıntısı çekiyor. Metropoll’un anketine göre, halkın yüzde 48.2'si kira ve beslenme ihtiyaçlarını karşılarken, 4 kişiden 1 maaşı ile kirasını bile ödeyemiyor. 

Hollanda'da hükümet ev kiralarına el koydu! 1.235 Euro'dan fazla kira olmayacak!

Hollanda'da hükümet tarafından özel sektördeki ev kiralarına sınırlama getiriliyor. Buna göre, 1.235 Euro'dan fazla kira olmayacak. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri fahiş kiraların sorumlusu değil!

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında sular durulmazken, mağdur ev sahipleri sık sık sosyal medya üzerinden mağduriyetlerini dile getiriyor. Bir ev sahibi fahiş kiraların sebebine değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

GYODER'den ev kiralarını düşürecek model: Hedef İstanbul’da 10-12 bin TL’ye sıfır konut!

Erişilebilir fiyatlı kiralık konut için hazırlanan yeni model merakla bekleniyor. Kamunun arsa göstermesi durumunda harekete geçeceklerini belirten GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Bu modelle İstanbul’da 10-12 bin lira bandında kiralık ev bulmak mümkün olacak” diye konuştu.

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? Şehirlere göre kirada üst limit iddiası!

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kiraları iki katına çıkarması sonrası, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" şeklinde haberler yer almıştı. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Ev kiralarının düşeceği tarih resmen verildi! Bir anda 4 bin TL düşecek

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, talebin azalması ve kira ödemelerinde sorunların yaşanmasıyla nedeniyle satılık ve kiralık ev fiyatlarının bu yıl sonunda düşmeye başlayacağını dile getirdi.

Fahiş ev kiralarına yapı kooperatifi çözümü! Kooperatifler sistem kapsamına alınmalı!

Ev kiralarında yaşanan fahiş yükselişler son günlerde en önemli gündem maddelerinden oldu. Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda, fahiş fiyatlar için kooperatif çözümünü sundu.

İTO Başkanı Avdagiç'ten ev kiralarını düşürecek 5 öneri! 

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, konutu etkileyen en önemli unsurun arsa maliyeti olduğununa dikkat çekerek, ev kiralarını düşürecek 5 önerisini açıkladı.

Hızla artan ev kiraları karşısında kiracıların yüzünü güldürecek teklif! Kira kontratında yazmıyorsa...

İstanbul başta tüm Türkiye'de konut sıkıntısının had safhaya ulaşması kiralık ev arayanların ev sahiplerinin her isteğine 'Evet' deme noktasına getirdi. Kiracılarla ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle mahkemelerde iş yükü arttı.

Ev kiraları uçuyor! İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı herkesin söylemekten çekindiği gerçeği açıkladı

İstanbul'da ev kiralarının uçuşa geçmesi, vatandaşın cebini de bir hayli zorluyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, en sonunda gelin, kaynana ve eltinin bir arada yaşamak zorunda kalacağını dile getirdi.

Ev kiralarındaki artış kiracının geçim hesabını bozdu! İstanbul enflasyonu ikiye katladı

Ev kiralarında son bir yıldaki artış kiracıların hesaplarını alt üst etti. Üç büyük şehirden İstanbul'daki kira artış oranları enflasyonun iki kat üstüne çıktı.

ev kiralarını ödeyemeyenlerin sayısı Haberi

ev kiralarını ödeyemeyenlerin sayısı

Ekonomik kriz ile salgının ortaya çıkardığı hastalanma korkusu arasında sıkışan vatandaşların büyük bir bölümü geçim sıkıntısı çekiyor. Salgınla birlikte işsizlik endişesinin arttığı ve kapanma kararları ile milyonlarca çalışanın aylık 1100 TL'lik gelirle geçinmek zorunda kaldığı bu dönemde yapılan araştırmalar, halkın yüzde 40'ının maaş almadan 1 ay geçinecek birikime bile sahip olmadığını ortaya çıkardı.

Sözcü'den Sayime Başçı'nın haberine göre; her 4 kişiden biri aldığı maaş ile kira ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını bile gideremiyor. 

Halkın yüzde 25.5'i geliri ile temel ihtiyaçlarını bile karşılayamazken, sadece kira ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayanların oranı ise yüzde 48.2 olarak belirlendi.

İstanbul'da en ucuz kira hangi...