09 / 05 / 2024

ev kontratı nedir

ev kontratı nedir

Kiralama işleminin hukuken gerçekleşebilmesi için ev sahibi ile kiracı arasında ev kontratının imzalanması gerekiyor. Peki ev kontratı nedir, detayları haberimizde...

Ev sahipleri dikkat! Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından pek çok ev sahibi de DASK ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut kira artışlarında yüzde 25’lik sınırın mağduriyete yol açtığı söylemleri gelmeye devam ediyor. Peki Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Kira tespit davası ve uyarlama davası arasındaki fark nedir? Ev sahipleri ve kiracılara şok!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira tespiti ile uyarlamanın farklarını ve iki durumun nasıl dava konusu olacağını merak ediyor. Peki kira tespit davası ve uyarlama davası arasındaki fark nedir?

Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Betonarme konut fiyatlarının zamlanmasından sonra gündeme gelen çelik ev fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte 2023 kira kontrat örneği!

2023 kira kontrat örneği detayları ve kira sözleşmesi nasıl doldurulur sorusunun yanıtı ev sahipleri ve kiracıların gündeminde yer alıyor. İşte 2023 kira kontrat örneği...

Kira kontratı var ev sahibi evden çıkarabilir mi? En sağlam kira kontratı nasıl yapılır?

Kira kontratı yani sözleşmesi, kiracı ve ev malikinin arasında imzalanan resmi bir belgedir. Bu kontratta olmazsa olmaz birtakım konular bulunmaktadır. İşte bu konuda kiracıların ve ev sahiplerinin sorduğu sorular!

Prefabrik ev nedir? Prefabrik ev nasıl yapılır?

Prefabrik yapılara dair pek çok tanım yapılmaktadır. Ancak tam olarak nasıl yapıldıklarına dair bazı kuşkular bulunmaktadır. İşte Prefabrik ev nedir? Prefabrik ev nasıl yapılır? sorularının yanıtı!

TOKİ orta gelir grubu nedir? TOKİ orta gelir ev fiyatları ne kadar?

TOKİ orta gelir grubu nedir? TOKİ orta gelir ev fiyatları ne kadar? soruları vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. İşte detaylar!

Kontrat yapmayan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kiracı ve mülk sahibi arasında kontrat yapılmaz ise ne olur? Kontrat yapmayan ev sahibi nereye şikayet edilir? İşte merak edilen detaylar!

Kiracıların yeni çilesi “tahliye taahhütnamesi” nedir? Ev sahibi istediği zaman kiracısını çıkartabilir mi? İşte cevabı…

Tahliye taahhütnamesi nedir, ev sahibi istediği vakitte kiracıyı evden çıkartabilir mi? İşte bu soruların cevabı...

Kira kontratı nasıl olmalı? Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bir taşınmazın kiralanması esnasında ev sahibi ve kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira kontratı deniyor. Kira kontratının kapsamı Borçlar Kanunu’nda yer alıyor. Peki, kira kontratı nasıl olmalı?

Kira tespit davası 5 yıl kuralı nedir?

Son zamanlarda mahkemeler kiracılar ve ev sahipleri ile dolmaya başladı. Konut fiyatlarındaki artışın ardından kira tespit ve kiracı tahliye davalarında yoğunluk yaşanıyor. Peki, kira tespit davalarında 5 yıl kuralı nedir? İşte tüm merak edilenler...

Kira şerhi nedir? Kira şerhi ne işe yarar?

Kira sözleşmesi ev sahibi ile kiracının haklarını güvence altına alıyor. Bu sözleşme ile birlikte tarafların belirlenen kurallara uyması gerekli oluyor. Kiracı ve ev sahibinin anlaşması durumunda kira şerhi de yaptırılabiliyor. Peki kira şerhi nedir? Kira şerhi ne işe yarar?

ev kontratı nedir Haberi

ev kontratı nedir

Ev kontratı nedir?

Ev kontratı, bir evin kiraya verilmesi durumunda ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan, karşılıklı hakların ve sorumlulukların belirtildiği sözleşmeyi ifade ediyor.


Söz konusu ev kontratında bazı bilgilerin mutlaka kesin bir yargı ile belirtilmesi gerekiyor. Ucu açık ifadeler daha sonra meydana gelecek olası problemlere neden olabiliyor. Bu nedenle kira bedeli, kira süresi, kira artış oranı gibi hususlar net olarak belirtilmelidir.


Yapılan sözleşmede ayrıca evin kiraya verilirkenki durumuna ilişkin bilgilerin verilmesi, özel durumların ve genel durumların belirtilmesi gerekiyor. Ev kontratı nedir sorusunu yanıtladıktan sonra ev kontratında bulunması gereken hususlara değinelim.


Ev kontratı örneği..

*Dairesi

*Mahallesi

*Cadde/Sokağı

*Numarası

*Kiralananın Cinsi

*Kiralayan Adı Soyadı

*Kiralayanın T.C. Kimlik No

*Kiralayanın Adresi

*Kiracının Adı Soyadı

*Kiracının T.C. Kimlik No

*Kiracının Adresi

*Akdin Başlangıç Tarihi

*Akdin Süresi

*Yıllık Kira Bedeli

*Aylık Kira Bedeli

*Kira Bedelinin Ödeme Şekli

*Kiralananı Kullanım Şekli

*Kiralananın Durumu

*Kiralananla Birlikte Teslim Edilen...