22 / 07 / 2024

ev kredisinde dikkat edilecek hususlar

ev kredisinde dikkat edilecek hususlar

www.emlakkulisi.com'un hukuk yazarı Avukat Mehmet Parlak, konut kredisi kullanmış ve kullanacak tüketicileri 7 önemli noktada uyarıyor! Parlak'ın yazısını okumak için tıklayın!

Kredi ile ev alacaklar dikkat! 3 milyon TL'nin geri ödemesi hesaplandı! Hangi banka en uygun konut kredisi veriyor?

Kredi ile ev almak isteyen milyonlarca vatandaş bankaların konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Peki hangi banka en uygun konut kredisi veriyor? 3 milyon TL'nin geri ödemesi ne kadar oldu? İşte banka banka konut kredisi faiz oranları...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi yaparken dikkat! Kira sözleşmesini hazır almayın!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerden biri de sözleşmenin hazır olarak alınmaması. Kiracı ve ev sahipleri dikkat...

Ev sahipleri dikkat! 30 gün içinde bildirim yapmazsanız cezası var!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren gelişme TBMM'den geçti. Bu kapsamda artık, ev sahiplerinin 30 gün içinde o belgeleri bildirmesi zorunlu olduğu kaydedildi. 

Sahte emlakçılar şimdi de yazlıkçıların peşinde! Günlük ev kiralarken dikkat! Dolandırılmayın!

Yaz sezonun açılmasıyla birlikte vatandaşlar tatil bölgelerinden ev kiralamaya başladı. Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker,  günlük ev kiralamak isteyenleri sahte emlakçılara karşı uyardı. 

Ev sahipleri dikkat! İşte dava açmadan önce kira sözleşmesinde incelenmesi gereken hususlar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken Avukat Tarık Çakmak da dava açmadan önce kira sözleşmesinde incelenmesi gereken hususları paylaştı.

Ev sahiplerini ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Tahliye taahhüdünde buna dikkat!

Mülk sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken pek çok ev sahibi de tahliye taahhüdü ile ilgili detayları merak ediyor. İşte ev sahiplerinin dikkat etmesi gereken o detay...

Ev sahipleri dikkat! 2024 kira vergisi ne kadar?

Ev sahiplerini yakından ilgilendiren kira gelir vergisi, gayrimenkul sahiplerinin konutlarından elde ettikleri gelirden ödemekle yükümlü olduğu kısım şeklinde belirtiliyor. Peki 2024 kira vergisi ne kadar?

Ev sahipleri dikkat! Kiracınız 1 yıllık kontrat ile 12 yıl oturabilir!

Pek çok ev sahibi kiracısıyla yaşadığı sorunlar nedeniyle evini tahliye etmek isterken, şaşırtıcı bir sonuçla karşılaşıyor. Sözleşme 1 yıllık olsa bile kiracı gerekli bir neden olmadan 12 yıl boyunca tahliye edilemiyor. 

Ev sahipleri ve ev alacaklar dikkat! Son ödeme tarihi 31 Mayıs 2024...

Gelir İdaresi Başkanlığı: Emlak vergisinin 1. taksiti için son ödeme tarihi 31 Mayıs. Ev alacaklara vergi kolaylıkları geliyor. 2024 senesi emlak vergisinin ilk taksit ödeme zamanı 31 Mayıs 2024 tarihinde sona eriyor.

Adalar'da satılık ev patlaması! Her sokakta en az bir ilan var!

Adalar'da son zamanlarda satılık ev ilanları dikkat çekiyor. Hemen hemen her sokakta bir ilan var. Peki Adalılar neden evlerini satıyor? 

Ev sahipleri dikkat! Bu 4 maddeyi bilmeyen çok şey kaybeder!

Yüzde 25 zam sınırı nedeniyle zor günler geçiren ev sahipleri çareyi kira bedelinin tespiti davası açmakta buluyor. Kira bedelinin tespiti talebi incelenirken Yargıtay’ın bazı kriterleri bulunuyor. İşte o kriterler...

Kira tespit davası açmak isteyen ev sahipleri dikkat!

Yüzde 25 zam sınırına takılan ev sahipleri çareyi kira bedelinin tespiti davasında bulurken, söz konusu davada Yargıtay'ın dikkat ettiği bazı noktalar bulunuyor. İşte ev sahibi kiracı paylaşımları ile dikkat çeken Hukuk Bil'in o paylaşımı...

Kiracılı ev alacaklar dikkat: Uzayan mahkemeler, ödenmeyen kiralar... Bir daha düşünün!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların yanı sıra, kiracılı ev alanların yaşadıkları da sık sık gündeme geliyor. Peki kiracılı ev almak mantıklı mı? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

ev kredisinde dikkat edilecek hususlar Haberi

ev kredisinde dikkat edilecek hususlar

5582 Sayılı "Konut Finansmanı Sistemine İlişkin Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" un, konut üretimi ve tüketimi çerçevesinde hukuk sistemimize getirdiği yenilikler ile konut alıcısı tüketicileri doğrudan ilgilendiren kritik noktaları neler? Mortgage sistemimizde tüketici aleyhine hangi kurallar bulunuyor.

06.03.2007 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 5582 sayılı "Konut Finansmanı Sistemine İlişkin Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile ülkemizde hukuksal bir çerçeve kazanan "mortgage" sistemi, nihai konut tüketicilerini ilgilendiren bir kısım yeni düzenlemeler içermektedir. Bu düzenlemelerin büyük bir bölümü tüketici lehine iken, özellikle borcun ödenmemesi neticesinde ortaya çıkan konut satış işlemleri aşamasında tüketici aleyhine hükümler bulunduğu görülmektedir.

"Sözleşme Öncesi Bilgi Formu" Düzenleme ve Sunma Yükümlülüğü Getirilmiştir.

5582 sayılı Kanun ile, mortgage sisteminin...