02 / 05 / 2024

ev kredisinde eş muvafakatnamesi gerekir mi

ev kredisinde eş muvafakatnamesi gerekir mi

Muvafakatname; Kişinin oturduğu evi satmak istediğinde eşten mutlak alınması gereken aksi halde gayrimenkul satışını geçersiz kılan belge anlamına geliyor. Peki, eş muvafakatnamesi olmadan kredi alınır mı?

Kiracılara son dakika uyarısı: 6 aylık süre verilmediyse tahliye başlar mı? Aman dikkat!

Son zamanlarda fahiş oranlarda artan kiralar sebebiyle ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Ev sahipleri, çeşitli sebeplerle mevcut kiracılarını tahliye etmek isterken, kiracılar evden çıkmamak için çözüm yolu arıyor. Peki tahliyede hangi detaylar önemli?

Kiraya yüksek oranda zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Ev sahipleri eğer kiraya çok fazla zam yaparlarsa bu durumda kiracılarda zor durumda kalıyorlar. bu şekilde bir sorun yaşayan kiracılar ise ev sahibini nereye şikayet edebilecekleri de merak konusu. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri eğer bunları yaparsanız kiracınıza 100 bin TL ödemek zorunda kalacaksınız! Aman dikkat...

Ev sahipleri dikkat! Kiracınızı bu şartlarla evden çıkarmaya kalkışırsanız başınız ağrıyabilir. Hak sahipleri eğer bunları yaparsanız kiracınıza 100 bin TL ödemek zorunda kalacaksınız...

Yılbaşı süsleri için son gün! Bauhaus'ta fırsat ürünlerini kaçırmayın! İşte 30 Aralık 2022 fiyat listesi

Ev, bahçe, ve atölyelere yönelik, dekorasyon ürünleri, el aletleri, ve çeşitli araç gereç sunan Bauhaus 281 farklı üründe yüzde 50'yi aşan indirimler yapıyor.

Ev tapusunu üstüne almak kaç para 2022?

Ev tapusu eğer mülk sahibinin üstüne değilse, durum tapuya gidilerek çözüme kavuşturulmalıdır. Peki Ev tapusunu üstüne almak kaç para 2022? İşte detaylar!

Kiracılar hangi masrafları kira bedelinden düşebilir?

Birçok kiracı sahip olduğu yasal hakları tam olarak bilmediği için ev sahibiyle çeşitli sorunlar yaşayabiliyor. Ancak kanunlar kiracılara bu konularda sorun yaşamamaları için bazı haklar tanıyor. Peki, kiracılar hangi masrafları kira bedelinden düşebilir?

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?

Son zamanlarda ev fiyatlarının ve kiraların yükselmesi ile ev sahipleri çeşitli nedenler öne sürerek kiracıları evden çıkarmaya zorluyor. 

Ev satarken eşin rızası şart mı?

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında ev satışında eşin rızasının şart olup olmadığını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Herkes merak ediyordu! İşte en çok sorulan 5 soru!

Konut sigortasıyla ev ve ev içinde bulunan tüm eşyalar teminat altına alınabiliyor. Sanıldığının aksine çok düşük bir maliyetle ev ve eşyaları güvence altına alan konut sigortasıyla ilgili merak edilen her şey sizler için sıralandı...

Ev alma, e-komşu al!

Eskiden kapısını tıklattığınız komşunuza artık telefon üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Pandemi süreci boyunca komşular arasında yapılan yardımlaşmanın ön plana çıkması, komşuluk üzerine sosyal platformların hızla artmasına neden oldu.

Eşyalarını almak için binaya girdiler, çatırtı sesleri büyük panik yaşattı!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında riskli binalara ev sakinlerinin eşyalarını almak için 15 dakikalığına girmesine izin verildi. Binadan gelen çatırtı sesleri üzerine vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Emlakçıdan ev alacaklar dikkat!

Vatandaşlar ev alırken ya da ev satarken eğer emlakçılarla çalışıyor karşılığında komisyon ödemesi gerekiyor. Peki emlakçı komisyonu ne kadardır, emlakci komisyonu ne demek, emlakçı komisyonu nasıl hesaplanır? İşte merak edilen her şey...

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi yıktı!

Doğu Kudüs Silvan Mahallesi'nde olan Filistinli Mutesim El-Abbasi'ye ait ev, İsrail'e bağlı belediye ekiplerince yıkıldı...

ev kredisinde eş muvafakatnamesi gerekir mi Haberi

ev kredisinde eş muvafakatnamesi gerekir mi

Eş muvafakatnamesi olmadan kredi alınır mı?


Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türüne konut kredisi deniyor. 


Kredi kullanmak için bütün resmi işlemlerde olduğu gibi reşit olmak ilk şartı yer alıyor. Kanunen veya bankaların mevzuatları gereği kredi kullanamayacak veya kredi kullanması istisnalara bağlı kişiler bulunuyor. Bu kişiler arasında;


Bankalar için kişinin reşit olması yeterli olmuyor .Askerliğini yapmamış  ise özellikle konut kredilerinde istisnai durumlar(Gelirinin ve teminat fazla olması)  hariç onay verilmiyor. Bazı bankalarda ise konut kredisi kullanabilme yaş sınırı en az 20 olarak karşımıza çıkıyor. 


Konut kredilerinde yaş ve vade toplamı 75 yaşını geçmemesi gerekiyor.  Yani kişi 10 yıl vadeli bir kredi kullanacak ise en fazla 65 yaşında olması gerekiyor.  Bazı bankalar yaş sınırı daha da aşağıda olabiliyor. 


Konut...