23 / 07 / 2024

ev sahipleri kira vergisi beyannamesi

ev sahipleri kira vergisi beyannamesi

Gayrimenkulünü kiraya vererek 1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında gelir elde eden kimselerin belirlenen istisna bedelinden yüksek oranda kira geliri elde etmeleri halinde vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, ev sahipleri kira vergisi ne kadar?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi yaparken dikkat! Kira sözleşmesini hazır almayın!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerden biri de sözleşmenin hazır olarak alınmaması. Kiracı ve ev sahipleri dikkat...

Ev sahipleri kontratı biten kiracılara yüzde 65 zam yapmaya başladı!

Yüzde 25 kira artış sınırı 1 Temmuz itibariyle kaldırıldı. Yeni düzenlemeye göre kiralarda artık TÜFE oranlarına göre en fazla yüzde 65,07 zam yapılabilecek. Ev sahipleri kontratı biten kiracılarına yüzde 65 zam yapmaya başladı...

Ev sahipleri yeni kiracılar için sayfalar dolusu kira kontratı hazırlıyor! Neden mi? İşte örnekleri...

Yüzde 25 kira artış sınırı milyonlarca ev sahibini mağdur etti. Yeni düzene geçilmesi ile derin nefes alan ev sahipleri,  evlerini kiraya vermekten korkar hale geldi. Neden mi? İşte örnekleri...

Ev sahipleri isyan etti! Kiracı ve ev sahibi problemini çözmek için ne bekleniyor? 

Son iki yıldır kiralarda uygulanan yüzde 25 kira artışı bir çok ev sahibini mağdur etti. Bu hikayede yanan ev sahipleri olurken, ev sahipleri hala devam eden sorunların ne zaman sonra ereceğini merak ediyor. 

Ev sahipleri yüzde 100'e varan zamlar istiyor! Kiracılara kötü senaryo: Neler yapabilirsiniz? 

Son zamanlarda kira bedelleri ile ilgili yaşanan tartışmalar gündemden düşmüyor. Kira artış oranının üst sınırı yüzde 65,07 olarak belirlendi ancak, ev sahipleri yüzde 100'e varan zamlar istiyor. Peki kiracılar haklarını nasıl koruyabilir? 

Ev sahipleri konutlardan kar elde etti mi? İşte o hesap! 

Ev sahipleri yüzde 25 zam sınırı sebebiyle konutlarının gerçek kira bedelini alamadıklarını belirtirken, kimi kiracıların ev sahiplerine 'Malın değerlendi zaten kâr ettin' dediği belirtiliyor. Peki gerçekten öyle mi?

Tunç Şatıroğlu'ndan kira vergisine büyük tepki! Ev sahibi düşmanı uygulamalar!

Yeni vergi düzenlemelerinden ev sahipleri de nasibini aldı. Ev sahipleri kira vergilerini artık her ay peşin olarak ödeyecek ve yüzde yirmisi vergi olarak alınacak. Konuyu değerlendiren Ekonomist Tunç Şatıroğlu yeni vergi sistemine tepki gösterdi.

Ev sahipleri yıllık kira vergisini artık her ay ödemek zorunda! Kiranın yüzde 20'si vergiye kesilecek! İşte yeni sistem!

Yeni vergi düzenlemesiyle ev sahipleri artık yıllık kira vergisini her ay peşin ödemek zorunda kalabilir. İşte yeni vergi sisteminin ayrıntıları...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Emlak sitelerindeki ilanlar kira bedelinin tespitine esas alınır mı? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar son ayların en çok konuşulan konuları arasında başı çekerken Emlak sitelerindeki ilanlar kira bedelinin tespitine esas alınıp alınamayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte o sorunun yanıtı...

Ev sahipleri dikkat! İşte dava açmadan önce kira sözleşmesinde incelenmesi gereken hususlar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken Avukat Tarık Çakmak da dava açmadan önce kira sözleşmesinde incelenmesi gereken hususları paylaştı.

1 Temmuz'dan sonra kira zammı nasıl belirlenecek? Ev sahipleri istedikleri zammı yapabilir mi? Kiracılar hemen bakın! 

2022'de başlatılan konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz'da bitmesi bekleniyor. Peki 1 Temmuz'dan kira zammı nasıl belirlenecek? Ev sahipleri istedikleri zammı yapabilir mi? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o açıklama...

Kira vergisinde muafiyet kalkıyor: Ev sahipleri yüzde 64 oranında daha fazla vergi ödeyecek! 

Ev sahiplerinin vergi yükünü artıran yeni bir vergi düzenlemesi için düğmeye basıldı. Düzenlemeyle kira vergisinin yüzde 50’den fazla artması bekleniyor. Ev sahipleri ise bu vergi yükünü kiracıya yansıtacak ve kiralar fırlayacak. İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracı kavgasında düğüm: İki taraf da mağdur! Ev sahipleri mi, kiracılar mı haklı? 

Yüzde 25 zam sınırı ile başlayan anlaşmazlıklar büyüyor. Kiracılar istenen evraklardan, ev sahipleri de kira ödemeyenlerden mağdur. Peki kim haklı? 

ev sahipleri kira vergisi beyannamesi Haberi

ev sahipleri kira vergisi beyannamesi

Ev sahipleri kira vergisi ne kadar?

Mesken veya işyerlerini kiraya vererek 1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında gelir elde eden kimselerin belirlenen istisna bedelinden yüksek oranda kira geliri elde etmeleri halinde vergi ödemeleri gerekiyor.


Vergi için istisna bedeli mesken ve işyerinde farklı miktarlarda belirleniyor. 2014 yılı için istisna tutarı 3.300 TL olarak tespit ediliyor.


Konut kira geliri elde eden kişilerin, yıllık olarak tespit edilen buistisna tutarının altında kira geliri elde etmeleri halinde vergi dairesinde mükellefiyet kaydı açtırmasına ve beyanname vermesine gerek bulunmuyor.


Bu tutarın üstünde gelir elde edenlerin öncelikle beyanname vermeleri ve seçecekleri bir gider yönetimi ile indirimleri hesapladıktan sonra vergi ödemeleri gerekiyor.


Kira gelirinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarı iki farklı şekilde tespit edilebilmektedir.


- Götürü Gider Yöntemi (Hakları kiraya...