02 / 05 / 2024

ev satışında kiracı tahliyesi

ev satışında kiracı tahliyesi

Kira sözleşmesinin imzalanması ev sahibinin evi satmasına engel teşkil etmiyor. Bu nedenle ev sahibi isterse kiradaki evini satıla çıkarabiliyor. Peki ev satışında kiracı tahliyesi nasıl olur?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Tahliye taahhüdünün noterde yapılması şartı geliyor!

Yüzde 25 zam sınırı sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşananlar sık sık günden oluyor. Avukat Emrah Yavuzcan, tahliye taahhüdüne dikkat çekti ve X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yargıtay'dan emsal tahliye kararı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerilimler gündemden düşmezken Avukat Mehmet Fatih Özer'den de yine çok konuşulacak bir paylaşım geldi. İşte Avukat Özer'in o paylaşımı....

Ev sahipleri dikkat! Kiracıların ev sahiplerine yeni oyunu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor ve gündemdeki yerini de koruyor. Buna göre, kira zammı meselesinde adeta köşe kapmaca yaşanırken bu sefer ev sahiplerinin değil kiracıların kira zammı ile ilgili yaptıkları gündem oldu.

Ev sahipleri ve kiracılar kira tespit davasında bunlara dikkat!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar her geçen gün giderek büyürken, kira tespit davaları ile ilgili detaylar da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte kira bedelinin tespiti davasında önemli detaylar...

Ev sahipleri dikkat! Kiracınızı 12 yıl evden çıkaramayabilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında son dönemlerde yaşanan sıkıntı ve anlaşmazlıklar karşısında iki tarafta mevcut haklarını bilmediği zaman haksızlıklara neden olabiliyor. Buna göre, bir kiracı istemedikçe istisnai durumlar hariç 12 sene evden çıkarılamıyor.

Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı

Artan kiralar ve fiyatlar nedeniyle ev hayali kuranların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Konut piyasasındaki durgunluk sürerken konut ilanlarındaki rakamlarda da gerileme başladı. Satış süreleri uzarken, fiyatlar da düşüşe geçti. Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı.

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! İşte tahliye taahhütnamesi hakkında tüm bilinmesi gerekenler!

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları hız kesmeden sürerken pek çok kişi de tahliye taahhütnamesi ile ilgili detayları merak ediyor. İşte tahliye taahhütnamesi hakkında tüm bilinmesi gerekenler...

Hazine Bakanlığı açıkladı! Ev sahipleri ve kiracılara tebligatlar gönderilmeye başlandı!

Ev sahibi ve kiracılara yönelik gerçekleşen çalışmalar kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Buna göre, kira gelirlerinin doğru bir şekilde beyan edilmesi için gerekli uygulamalar yapılırken, tebligatların da tek tek gönderilmeye başlandığı da kaydedildi. 

Evinden kiracıyı çıkaran, bir daha kiraya vermiyor! Ev sahipleri ve kiracı kavgası tam gaz! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar için milyonlarca kişi çözüm önerisi bekliyor. Peki insanların mülkü üzerinde tasarruf hakkına engel olunabilir mi? Gazeteci Melis Alphan, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri ve kiracılar merakla araştırıyor: İşte 7 soruda arabuluculuk ile ilgili bilinmesi gerekenler!

Geçtiğimiz 1 Eylül'den beri ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar önce arabuluculuk aracılığıyla çözülmesi gerekiyor. İşte 7 soruda arabuluculuk ile ilgili bilinmesi gerekenler!

Tebernüş Kireçci sordu vatandaş yanıtladı! Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?

Son dönemde gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış, hem kiracı hem de ev sahipleri tarafında çeşitli sorun ve anlaşmazlıkların oluşmasına neden oldu. Tebernüş Kireçci, ev sahibi ve kiracı kanunlarına değinerek ''Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?'' sorusunu sordu vatandaş yanıtladı

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığına yeni örnek Kağıthane'den geldi. 1 senedir tehdit aldığını ve emekli maaşıyla geçindiğini, kira zammını ödeyemeyeceğini söyleyen yaşlı kadının şikâyetinin ardından, konut sahibi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

ev satışında kiracı tahliyesi Haberi

ev satışında kiracı tahliyesi

Ev satışında kiracı tahliyesi!

Kiracı ile ev sahibi arasındaki hukuki ilişki Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. Kanun gereğince taraflar arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira sözleşmesinin imzalanması gerekiyor.


Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Bu sözleşmenin imzalanması ev sahibinin evi satmasına engel teşkil etmiyor. Bu nedenle ev sahibi isterse kiradaki evini satıla çıkarabiliyor. Peki ev satışında kiracı tahliyesi nasıl olur? Ev satılırsa kiracının sahip olduğu haklar nelerdir?


Yeni malikin gereksinimi

MADDE 351- Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak...