10 / 05 / 2024

ev tapularını geç alanların dikkat etmesi gerekenler

ev tapularını geç alanların dikkat etmesi gerekenler

Gayrimenkul alanlar, şu ya da bu nedenle tapuyu geç alabilirler. Bu aşamada, vergisel yükümlülükler yönünden bazı ince noktaları bilmek gerekiyor. Özellikle, alınan evin satılması olayında, 5 yıllık süre çok önemli...

Kirasını geç ödeyen kiracı hakkında ev sahipleri ne yapabilir? 

Türkiye’de kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar sürekli devam ediyor. Son zamanlarda iki taraf arasında merak edilen konulardan biri de kiracının kirasını geç ödemesi durumu. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalan ev sahibi ne yapabilir? 

Yurt dışından 20 milyon TL'ye ev alınır mı? İşte İngiltere'de 20 milyon TL'ye satılan devasa evler...

Son zamanlarda Türkiye'de uçuşa geçen konut fiyatları sebebiyle, yurt dışındaki evlerin fiyatları sık sık gündem oluyor. Peki Yurt dışından 20 milyon TL'ye ev alınır mı?

Ev sahibi dikkatli olmalı! Kirasını geç yatıran kiracıdan gecikme zammı alınır mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında son zamanlarda devam eden sıkıntılar farklı konuları da gündeme getiriyor. Bu kapsamda ev sahipleri kirasını geç ödeyen kiracılardan ise gecikme zammı talep etmeye başladıkları belirtildi. Kiracı, ev sahibine gecikme zammı ödenir mi? İşte haberin detayları...

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracı hemen evden tahliye edilir mi?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar çeşitli konuları da gündeme getiriyor. Buna göre, kira ödemelerinde aksama yapan kirasını geç ödeyen  kiracıların evden çıkarılma durumları araştırılmakta. Kiracı geç ödeme yaparsa evden çıkarılır mı? İşte ayrıntılar...

Ev fiyatlarını geçen karavanlarda talep patlaması yaşandı!

Karavan kültürü her geçen gün artıyor. 200 bin liradan başlayan karavan fiyatları 6 milyon liraya kadar yükseliyor. Ev fiyatını geçen karavanlara talep olukça fazla.

Kirasını geç ödeyen kiracı nasıl tahliye edilir?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan en büyük sorunların başında kiranın zamanında ödenmemesi geliyor. Peki, kirasını geç ödeyen kiracıya ne yapılabilir? Kirasını geç ödeyen kiracı nasıl tahliye edilir? İşte tüm detaylar...

ABD'de asgari ücretle çalışanlar ev kiralarını karşılayamıyor!

ABD'de ev fiyatlarının, asgari ücretle geçinen kişilerin kiraları karşılayamayacağı kadar artış gösterdiğine dikkat çekildi.

Songül Ülkü: İstanbul’daki evlerimin tapularını alamıyorum!

Perihan Abla dizisinin oyuncularından Songül Ülkü, yaşadıklarını anlattı. Başından geçen olaylarla ilgili konuşan Ülkü, ''İstanbul’daki evlerimin tapularını alamıyorum'' dedi.

Yazlık ev almanın 7 avantajı!

Son zamanlarda yazlık ev almak isteyenlerin sayısı gittikçe artıyor. Şehirden uzaklaşıp, sahil bölgelerinde tatil geçirmeyi planlayanlar yazlık ev arayışına girdi. Peki, yazlık ev almanın avantajları nelerdir?

BDD'den ev satın alana destek!

Birleşik Dünya Devleti kurucusu Enis Timuçin, BDD'nin yeni alışveriş ve ticaret modelini hayata geçireceğini söyledi. Projeyle 500 bin TL’lik ev alanın 100 bin TL’si Birleşik Dünya Devleti ödeyecek.

Birevim 100 aileye tapularını teslim etti!

Birevim, geçtiğimiz günlerde 850 kişinin katılımı ile birlikte toplu tapu teslim töreni gerçekleştirdi. Toplu tapu teslim töreninde Birevim, 100 aileye tapularını teslim etti.

Eminevim Konya'da 132 aileye tapularını dağıttı!

Emin Üstün, Konya'da Eminevim'in Tapu Dağıtım törenine katılarak, 132 aileye tapularını dağıttı.Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Üstün toplamda 113 bin 113 telimat gerçekleştirdiklerini belirterek; “Her geçen gün hedeflerimizin üzerine koyarak devam ediyoruz,” dedi..

Ev arayanların yüzde 58’i sitede oturmak istiyor!

Ev arayanların yüzde 58’i her geçen gün sayıları artan modern ve planlı site ve proje konutlarında oturmayı isterken, yüzde 42’lik bir kesim tercihini mahalleden yana kullanıyor.

ev tapularını geç alanların dikkat etmesi gerekenler Haberi

ev tapularını geç alanların dikkat etmesi gerekenler


Gayrimenkul alanlar, şu ya da bu nedenle tapuyu geç alabilirler. Bu aşamada, vergisel yükümlülükler yönünden bazı ince noktaları bilmek gerekiyor. Özellikle, alınan evin satılması olayında, 5 yıllık süre çok önemli. 


Gayrimenkulün iktisap (yani edinme) tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkartılması halinde, satıştan doğan kazanç "değer artışı kazanç olarak gelir vergisine tabi oluyor. Bu süre geçtikten sonra olmuyor. 


EDİNME TARİHİ 

1. Kooperatiften Ev Edinenler: Kooperatiflerde, ortaklara bu sıfatları nedeniyle tahsis edilen (örneğin konutlar teslim edilmeden noter huzurunda çekilen kuralarla evlerin belirlenmesi olayında) gayrimenkul "tahsis tarihinde" ortak tarafından satın alınmış sayılır (Gelir Vergisi Kanunu, Mükerrer Md.80/6-2). 


Buna göre örneğin, 15.6.2007 tarihinde, noter huzurunda çekilişle tahsis edilen konutun tapusu 17.4.2010 tarihinde verilmişse, 5 yıllık sürenin hesabında 15.6.2007 evin satın alındığı tarih kabul edilir. Beş yıllık...