02 / 05 / 2024

ev teşvikinde yardım oranları

ev teşvikinde yardım oranları

Başbakan Ahmet Davutoğlu, tarihinde Marriot Otelde düzenlenen "İnşaat Sektörü Zirvesi"nde konut sahibi olmak için para biriktiren kimselere ev teşvik sistemi oluşturduklarını belirtti. Peki, hangi oranlarda destek yapılacak?

Kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Nisan 2024'te hangi ilde ne kadar para yatırılacak? Hemen bakın!

Kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Nisan ayında hesaplara ne kadar para yatırılacak? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Kira yardımı yatmadı, kira yardımı neden yatmadı?

"Kira yardımı yatmadı, kira yardımı neden yatmadı 2024" diyen ev sahipleri bu haberimiz sizin için. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı 2024 sorgulama ekranı ve kira yardımı ile ilgili tüm merak edilenler...

Aile Bakanlığı 2024 yılı sosyal yardım programını açıkladı! İşte kalem kalem o destek ödemeleri!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merakla beklenen 2024 yılı yardım programını da açıkladı. İşte kalem kalem o destek ödemeleri...

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Ev sahibi olmak isteyenlere devletten 300 bin TL yardım müjdesi!

Devlet, barınma ihtiyacı olan ve sosyoekonomik durumu dezavantajlı vatandaşlar için önemli bir adım atarak, Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında prefabrik ev almak isteyenlere 300.000 TL'ye kadar geri ödemesiz hibe yardımı sağlıyor. 

Memurlara kira desteği! İşte bu şartları sağlayanlara 4.500 TL'ye kadar kira yardımı!

Memurlara bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde kira yardımı yapılacağı müjdesi verilmişti. Şimdi ise bu kira yardımının detayları araştırılıyor. İşte bu konuya dair detaylar!

Sigorta girişi olanlara müjde! SGK’dan 29 bin TL para yardımı! İşte tek gereken!

Sosyal Güvenlik Kurumu, pek çok vatandaşı sevindiren bir haberi duyurdu. Sigorta girişi olanlara 29 bin TL para yardımında bulunulacak. İşte detaylar!

Kendi evini yapana müjde! 200 bin TL devletten yardım! 

Prefabrik evler, uygun maliyetleriyle dikkat çeken ve özellikle deprem sonrası tercih edilen konut seçenekleri arasında yer almaktadır. Devlet, prefabrik evlerin yaygınlaşması için teşvikler sunarak, kırsal kesimlerde prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara maddi yardım ve kredi desteği sağlamaktad

Kiracıya 3 bin TL, ev sahibine 5 bin TL! Depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

6 Şubat Kahramanmaraş depremi 10 ili etkiledi. Bu illerde yaşayan depremzedeler için devlet tarafından kiracılara 3 bin TL, ev sahiplerine ise 5 bin TL kira yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Peki depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

Bakanlıktan ev hanımlarına müjdeli haber! Tam 500 TL harçlık verilecek, işte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bir proje ile ev hanımlarına nakit desteği sağlanacak. "Ev Hanımlarına Yeni Destek Yardımı" adı verilen bu kampanya ile ev hanımları, başvuru yaparak destekten faydalanabilecekler. Projenin detayları haberimizde yer alıyor.

Yeni devlet yardımı! Bakanlık duyurdu! Sağlık raporu olana maaş bağlanacak! İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni devlet yardımını duyurdu. Sağlık raporu olana devlet maaş bağlıyor. İşte detaylar!

SED yardımı yattı mı? SED nisan ayı yardımı ne zaman yatacak? SED yardımı ayın kaçında yatıyor?

SED yardımlarının yatıp yatmadığı vatandaşlar tarafından merakla sorgulanıyor. İşte SED yardımına dair detaylar!

Ramazan kolisi yardımı başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte Ramazan kolisi yardımı başvurusu e-Devlet!

Ramazan ayına girilmesine sayılı günler kala maddi durumu iyi olmayan kişilere yapılacak olan 'Ramazan kolisi yardımı' başvurusu araştırılıyor. Peki Ramazan kolisi yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte e-Devlet Ramazan kolisi yardımı başvurusu.

ev teşvikinde yardım oranları Haberi

ev teşvikinde yardım oranları

Ev teşvik sisteminde yardım oranları!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 27 Ocak 2015 tarihinde Marriot Otelde düzenlenen "İnşaat Sektörü Zirvesi"nde konut sahibi olmak için para biriktiren kimselere ev teşvik sistemi oluşturduklarını belirtti. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak" dedi. 


Ev teşvik sisteminden yalnız, ilk defa ev sahibi olanlar faydalanabiliyor. Ancak ikinci ve üçüncü evlerini almak isteyenler bu sistemden faydalanamıyor.


Bu sistemden yararlanmak isteyenler bankada konut hesabı açarak para yatırmaya başlayacak. Konut peşinatı olarak en az 3 yıl yapılan birikimini kullananlar, devlet ev teşvikinden yararlanabilecek.


Hesap sahibi, en az 3 yıl sonra birikimini konut peşinatı olarak kullanmak şartıyla devlet yardımı almaya hak kazanacak. Peki, ev teşvik sisteminde ne kadar yardım yapılacak?


Davutoğlu...