29 / 04 / 2024

Ev turizmi vergi

Ev turizmi vergi

Turizmin kayıp hazinesi olarak nitelendirilen 'ev turizmi'ni kayıt altına almak için harekete geçildi. 15 bin müfettiş, özellikle konutu olan yabancıların ve ikinci konut sahiplerinin kısa dönemdeki kiralamalarını takibe alacak.

Ev turizmi kapsamında kiralanan konutlar kayıt altına alınıyor!

Türkiye'de, her yıl ciddi oranda büyüyen "ev turizmi" pazarında kayıt dışı kiralanarak önemli miktarda vergi kaybına yol açtığı iddia edilen tatil yörelerindeki konutların, kayıt altına alınması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Mücella Tarhan ev turizmindeki vergi kaybına dikkat çekti!

TÜRSAB Ev Komitesi Başkanı Tarhan: "Türkiye'de bilmediğimiz 200 bin evde yaklaşık 13 milyon kişi her yıl hizmet alıyor. Yasal altyapı olmadığı için kiraya verilen bu konutlardan ciddi bir vergi kaybı yaşanıyor"

Mücella Tarhan: Ev turizmi pazarında vergi kaybı yaşanıyor!

TÜRSAB Ev Komitesi Başkanı Tarhan: "Türkiye'de bilmediğimiz 200 bin evde yaklaşık 13 milyon kişi her yıl hizmet alıyor. Yasal altyapı olmadığı için kiraya verilen bu konutlardan ciddi bir vergi kaybı yaşanıyor"

Belediyeden çok büyük fırsat! 320 TL'ye hem de vergi indirimli arsa satacak! 

Genç iş gücünü çekmek isteyen bir belediye başkanı sadece 1.500 kişiye 320 liraya arsa satacak. Satın alınan arsalara ev yapımında ciddi vergi indirimleri de yapılacak.

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

Ev sahipleri dikkat! Evinizde kim oturuyorsa vergi ödemezsiniz? 

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL iş yerinden ise 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri gelir vergisi dönemi başladı. Peki evinizde kim oturuyorsa vergi ödemezsiniz? 

Ev alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Rakam rakam hesaplandı! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı olarak elde ettikleri bu gelirler kapsamında vergi ödüyor. Peki değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? İstisnalar var mı? İşte ayrıntılar...

Birden çok evi olanlara yüzde 1 oranında vergi gelecek! Ünlü ekonomistten seçim sonrası için ev sahiplerine kötü haber!

Geçtiğimiz günlerde sık sık gündem olan konutta yeni vergiler, ev sahiplerinin tepkisini çekmişti. Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, seçimlerden sonra birden çok evi olanlara yüzde 1'ler seviyesinde vergi geleceğini belirtti. İşte Şeref Oğuz'un o açıklamaları...

Ev sahiplerinde 'vergi' paniği başladı!

Kira gelirlerinin doğru tespitine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam eden  Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2 milyon konutun kira geliri potansiyeline sahip olduğu tespit edildi. Peki bu 2 milyon konut nasıl tespit edildi?

İkinci, üçüncü eve vergi sistemi uygulanabilir değil! Konut fiyatları ne olur?

Merkez Bankası'nın önerdiği birden çok ev için ek vergi, gündemden düşmüyor. Peki bu vergi sektörde uygulanabilir mi? Uygulandığında fiyatlar düşer mi? İşte ayrıntılar...

Konutta ek vergi uygulamasına tepki: Yoksul insanların barınacak yer bulmasını daha da zorlaştıracak!

Birden fazla konutu olanlara kademeli ilave vergi getirilmesi konusu sosyal medyada resmen gündeme oturdu. Sektör temsilcilerinden, ev sahiplerinden sık sık değerlendirmeler yapılıyor. Peki kira artışlarının sınırlanması yada ek vergi getirilmesi konut sorununu çözer mi? 

EVSİAD: İkinci konuta vergi ev sahiplerine yapılacak bir darbedir!

Merkez Bankası’nın iktidara ilettiği birden fazla konutu olana ek vergi getirilsin önerisi ev sahiplerini isyan ettirdi. Ev Sahipleri Dayanışması (EVSİAD) bir basın açıklaması yaparak Merkez Bankası’nın bu önerisinin ev sahiplerine yapılacak bir darbe daha olduğunu belirtti.

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

Ev sahipleri aman dikkat! Kiracıların eline düşmeyin...

Günümüzde kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar artarak devam ediyor. Kiracılar ile ev sahipleri arasında yeni bir döneme girildiği kaydedildi. Ev sahipleri kiracıları bugüne kadar sıkıştırırken şimdi vergi cezası nedeni ile ev sahipleri kiracıların peşinde...

Ev sahipleri dikkat! Ev sahiplerine vergi uyarısı...

Ev sahiplerinin kira gelirleri ile ilgili olarak yeni gelişmelere ilişkin yapmaları gereken bazı işlemler bulunduğu belirtildi. Buna göre kaydedilen bu işlemler kapsamında 2.750 Türk Lirası kira uyarısı yapıldığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Mağdur ev sahiplerinden vergi tepkisi: TEFE TÜFE hiçe sayılıyor, yüzde 25 ile sınırlandırılıyor!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira artışına ilişkin tartışmalar devam ederken, mülk sahipleri de sık sık mağduriyetlerini dile getiriyor. Mağduriyet yaşayan bir ev sahibi X sosyal medya hesabından kontratlar ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev turizmi vergi Haberi

Ev turizmi vergi


Turizmin kayıp hazinesi olarak nitelendirilen 'ev turizmi'ni kayıt altına almak için harekete geçildi. 15 bin müfettiş, özellikle konutu olan yabancıların ve ikinci konut sahiplerinin kısa dönemdeki kiralamalarını takibe alacak.

Türkiye'de, her yıl ciddi oranda büyüyen 'ev turizmi' pazarında kayıt dışı kiralanarak önemli miktarda vergi kaybına yol açtığı iddia edilen tatil yörelerindeki konutların, kayıt altına alınması için çalışma başlatıldığı bildirdi. Türkiye'de 'turizmin kayıp hazinesi' olarak değerlendirdikleri ev turizminin altyapısını oluşturmak için Maliye Bakanlığı ile görüştüklerini ifade eden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Ev Turizmi Komitesi Başkam Mücella Tarhan, bakanlığın bu alandaki kayıt dişiliği önlemek için bir takım tedbirler aldığım belirtti. 


DÜZENLEME ÖNERDİK 

Ev turizmiyle ügili yasal zemin oluşturma çalışmalarım devam ettiğini belirten Tarhan, "Maliye bakam, bu konuyla ilgili vergi mevzuatının düzenlenmesi konusunda Gelir...