05 / 05 / 2024

evi satanın tahliye süresi nedir

evi satanın tahliye süresi nedir

Yapılan taşınmaz devir işleminin ardından taraflar arasında başka bir anlaşma yapılmaması durumunda, satanın taşınmazın tüm hakkını alıcıya bırakması gerekiyor. Peki, evi satanın tahliye süresi nedir?

Değerini belirleyemediğiniz evi satamazsınız!

Ülkedeki yüksek enflasyonist ortam her üründe olduğu gibi konutların değerlerinde de belirsizliğe neden olduğunu söyleyen Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan ''Değerini belirleyemediğiniz evi satamazsınız'' dedi.

Dünyanın en pahalı evi Chateau d'Armainvilliers 425 milyon Euro'ya satışa çıktı!

Paris yakınlarında yer alan Chateau d'Armainvilliers satışa çıktı. Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Moğolistan'dan talipleri olduğu kaydedilen evin satışı gerçekleştiğinde dünyanın en pahalı evi unvanını da kazanmış olacak.

Kiracılar dikkat! Resmen açıklandı: Oturduğu evi satılan kiracıların kira sözleşmesi sona erer mi?

Son günlerde en merak edilen konulardan biri, oturduğu evi satılan kiracının tahliye edilip edilemeyeceği oldu. Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, X sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. İşte o açıklama ve gelen yorumlar... 

Kiracı mağduru doktor: Evinizi kiraya verirken on kez düşünün! Tahliye davaları 10-12 ay sonra görülüyor!

Kiracı mağduru olan ve 20 aydır kiracısı ile sorunlar yaşayan Uzman Doktor Dağıstan Ayan, ev sahiplerini uyardı. Ayan, X sosyal medya hesabından "Evinizi kiraya verirken on kez düşünün" dedi ve tahliye davalarına değindi. İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Kiracısını tahliye ettirirken sıkıntı yaşamak istemeyenler bunlara dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracısını sorunsuz bir şekilde tahliye ettirmenin yollarını arıyor. Peki kiracı nasıl sıkıntısız bir şekilde tahliye edilir?

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne’de orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı verilen konutların tahliye edilmesi için bir günlük süre tanındı. Yıkım için gelen ekip vatandaşların direnmesi üzerine geri gitti. İşte detaylar...

Kiracılara son dakika uyarısı: 6 aylık süre verilmediyse tahliye başlar mı? Aman dikkat!

Son zamanlarda fahiş oranlarda artan kiralar sebebiyle ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Ev sahipleri, çeşitli sebeplerle mevcut kiracılarını tahliye etmek isterken, kiracılar evden çıkmamak için çözüm yolu arıyor. Peki tahliyede hangi detaylar önemli?

İnsanlar ev almazsa kim neden inşaat yapsın? 

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, geçtiğimiz günlerde bir evi olmadığını ve arkadaşlarının boş odalarında kaldığını söylemişti. İşte sosyal medya X'e de konu olan o detaylar... 

Yargıtay'dan emsal karar! Boş kağıda atılan imza ile kiracının tahliyesini hukuka uygun buldu!

Milyonlarca kirayı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracının "tahliye taahhütnamesi" için boş kağıda atmış olduğu imzaya dayanarak tahliyesinin talep edilmesine ilişkin kararı onadı.

Üsküdar'daki 29 Mayıs Sitesinde 'rezerv alan kararı geri çekilsin' nöbeti!

134 dairenin yer aldığı Türkiye Diyanet Vakfına ait 29 Mayıs Sitesinde oturan vatandaşlar, rezerv alan ilanı uygulamasıyla konutlar riskli olmamasına karşın tahliye ediliyor. Vatandaşlardan 'rezerv alan kararı geri çekilsin' talebi geldi. 

İstanbul Park tahliye ediliyor! Yıl sonunda boş olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne teslim edilecek!

Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1'e pek çok defa ev sahipliği yapan Kurtköy'deki İstanbul Park Pisti'nde bir son dakika gelişmesi yaşandı ve İstanbul Park’ın tahliye edileceği öğrenildi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesine 100 bin çelik köy evi için haftaya ihaleye çıkılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde inşa edilecek yaklaşık 100 bin çelik köy evi konusunda önümüzdeki haftadan itibaren ihaleye çıkılacağını ifade etti.

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

evi satanın tahliye süresi nedir Haberi

evi satanın tahliye süresi nedir

Evi satanın tahliye süresi nedir?

Taşınmaz mal alım satım işlemleri, tapu dairesinde gerçekleşiyor. Yapılan devir işleminin ardından taraflar arasında başka bir anlaşma yapılmaması durumunda, satanın taşınmazın tüm hakkını alıcıya bırakması gerekiyor.


Ancak içinde kiracısı bulunan bir ev satın alındığın durum değişiyor. Kanunen içinde kiracı varken alım yapılması ve bu eve ihitiyacın olması halinde kiracıya tahliye bildirimi yapılıyor.


Borçlar Kanunu gereğince; Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebiliyor.


Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak...