03 / 05 / 2024

evi satanlara vergi

evi satanlara vergi

Gelir Vergisi Kanun esaslarına göre, gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkulleri belli bir süre içinde elden çıkarmaları durumunda vergi ödemeleri gerekiyor. İşte evi satanlara vergi...

Konut piyasasında seçimden sonra bunlar olacak! Kulis bilgileri sızdı: Kira takibi, 3'ten fazla evi olana vergi...

Yerel seçimlere 1 hafta kala konut piyasasında yapılacak düzenlemeler merak ediliyor. Maliye Bakanlığı’ndan sızan kulis bilgilerine konutlar ile ilgili birçok düzenleme kapıda. Peki neler olacak? 

Ev alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Rakam rakam hesaplandı! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı olarak elde ettikleri bu gelirler kapsamında vergi ödüyor. Peki değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? İstisnalar var mı? İşte ayrıntılar...

Birden çok evi olanlara yüzde 1 oranında vergi gelecek! Ünlü ekonomistten seçim sonrası için ev sahiplerine kötü haber!

Geçtiğimiz günlerde sık sık gündem olan konutta yeni vergiler, ev sahiplerinin tepkisini çekmişti. Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, seçimlerden sonra birden çok evi olanlara yüzde 1'ler seviyesinde vergi geleceğini belirtti. İşte Şeref Oğuz'un o açıklamaları...

Konutta arz artmazsa kiraların düşmesi hayal: Ek vergi derde deva olmaz!

Birden çok evi olanlara ek vergi önerisi sosyal medyada gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Ali İhsan Göker, konuya ilişkin bir paylaşım yaptı ve 'Derde deva olmaz' dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Barınma krizinin asıl sorunu gelir azlığı: Konutta ek vergi talebi çökertir!

8 Şubat tarihli Merkez Bankası enflasyon raporunda, birden çok evi olanlara ek vergi konusu gündeme geldi. Peki birden çok evi olanlara ek vergi sektörü nasıl etkiler? 

Birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Bu yapılmazsa vergi de işe yaramaz!

Merkez Bankası tarafından gündeme getirilen birden çok evi olana kademeli ek vergi önerisi konut piyasasında gündeme oturdu. Peki birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Prof. Dr. Murat Batı, tek tek yapılması gerekenleri açıkladı.

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

Birden fazla evi olanlara kötü haber!

Birden fazla konutu olanlara kötü haber geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Merkez Bankası, birden çok evi olanlara ilave vergi, kiradan geçinenlere de ‘şirket’ alternatifi istedi.

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Tek tek hesaplandı: 2023 için 55, 2024 için 87 bin TL!

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı şeklinde elde ettikleri bu kazançları için vergi ödüyor. Peki bu vergi nasıl hesaplanıyor? 

ATEM Başkanı Akçam'dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

Birden fazla evi olanların ek vergi ödeyeceklerine dair gelen iddialara, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, uygulamaya konulması halinde memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.

Birden fazla evi olanlara ek vergi mi geliyor?

Konut sektörüne ilişkin olarak yapılanacak olan yeni düzenlemeler doğrultusunda, birden çok evi olanlar için vergi düzenlemesi olacağı kaydedildi. Bu vergi düzenlemesi ile beraber, ikinci evlerden itibaren daha yüksek oranda vergi ödemesi olarak yapılması planlanıyor. İşte haberin detayları...

Gayrimenkul yatırımcıları dikkat! İkinci evi olanlara ek vergi sinyali!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sektörüne ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu kapsamda Bakan Şimşek konutta 2. ve 3. evlere yeni vergi gelebileceğinden bahsetti. 

Bir tane evi olan emlak vergisi öder mi?

1 Mart'ta başlayan emlak vergisi ödemeleri devam ederken, vergi ödemelerinden kimlerin muaf olduğu merak ediliyor. Peki, bir tane evi olan emlak vergisi öder mi? Muafiyet için hangi şartlar aranıyor?

evi satanlara vergi Haberi

evi satanlara vergi

Evi satanlara vergi!

Gelir Vergisi Kanun esaslarına göre, gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak gelir vergisine tabi tutuluyor. Bu süre içinde evini satanların değer artış kazancı vergidi ödemeleri gerekiyor.


Taşınmaz mal alım-satımı sırasında vergilendirme ile ilgili hak ve ödevlerin değerlendirilmesi açısından öncelikle dikkat edilmesi gereken husus gayrimenkulün elde ediliş tarihi ve bir bedel karşılığı elde edilip edilmediği oluyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan vergisel sorumluluklar rehberine göre 01.01.2007 tarihinden önce iktisap edilmiş olan gayrimenkullerin elden çıkarılmasından doğan kazançların vergilendirilmesinde dört yıllık süre esas alınıyor.


Diğer taraftan 01.01.2007 tarihinden itibaren iktisap edilen gayrimenkullerin elden çıkarılması sonucu doğacak kazancın vergilendirilmesinde ise beş yıllık süre söz konusu oluyor.


Evi satanlara vergi hesaplama...