06 / 05 / 2024

evin ayıplarından sorumluluk

evin ayıplarından sorumluluk

Taşınmaz mal kiralamalarında kiralanan malın sonradan ayıplı hale gelmesinde kiracının ve kiraya verenin hak ve yükümlülükleri nelerdir? Kiralananın ayıplarından sorumluluk kimdedir? İşte Borçlar Kanunu esasları..

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 

Türkiye eski güzeli ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal 11 senedir kiracısı olduğu evin sahibi tarafından mahkemelik oldu. Mahkemenin boşaltma kararı olmasına rağmen evden çıkmayan  Önal hakkında mahkeme, kira akdinin fesh edilerek ikametinden tahliye edilmesine hükmetti.

Rmz1 İnşaat Makina Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rmz1 İnşaat Makina Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 700 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Çay tarafından kuruldu.

Hp Spa Wellness Havuz İnşaat Mimarlık Mühendislik Kimya İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Hp Spa Wellness Havuz İnşaat Mimarlık Mühendislik Kimya İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. bugün Beylikdüzü'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Güller Akarçay tarafından kuruldu.

Ozanlı İnşaat Hırdavat Otomotiv Temizlik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ozanlı İnşaat Hırdavat Otomotiv Temizlik Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 700 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Çay tarafından kuruldu.

Tezka Yapı Malzemeleri Medikal Reklam Ajansı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tezka Yapı Malzemeleri Medikal Reklam Ajansı Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 700 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Çay tarafından kuruldu.

3 büyüklere de sponsor olan dev çay üreticisi iflasın eşiğinde!

Küresel ekonomik krizin etkisi her sektörü derinden sarsıyor. Krizden nasibini son alan ise dev çay üreticisi Tirebolu 42 Çay oldu. Türkiye'nin önemli çay firmalarından olan firma konkordato istedi.

Yaş çay fiyatına zam gelecek mi? Üreticilerden ÇAYKUR'a çağrı: Çay alım fiyatı 20 TL olmalı! 

Çay üreticisi, üçüncü sürgün hasadının yapıldığı şu günlerde yaş çay fiyatlarından memnun değil. Üreticiler, çay fiyatında zam bekliyor. İşte ayrıntılar...

Şekere peş peşe zam geliyor! 4 ayda yaklaşık yüzde 46 zam!

Türkşeker, mayıs ayı başından bu yana kademeli olarak yüzde 30 oranında zam yaptığı şekere tekrar üst üste iki zam daha yapıyor. Türkşeker, 1 Eylül tarihi itibari ile fiyatı 27 TL'ye yükseltecek. İşte detaylar...

Türk çayı ihracatından 17,2 milyon dolarlık kazanç!

Türkiye'den ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen çay ihracatı 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 30 yükselerek 17 milyon 182 bin 55 doları buldu.

Favos Gayrimenkul Hizmetleri İnşaat Yazılım Bilgi Teknolojileri Sanayi Ve Dış Ticaret A.Ş. kuruldu!

Favos Gayrimenkul Hizmetleri İnşaat Yazılım Bilgi Teknolojileri Sanayi Ve Dış Ticaret A.Ş. bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Harun Ay tarafından kuruldu.

Denizim Hafriyat Nakliyat İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Denizim Hafriyat Nakliyat İnşaat Limited Şirketi Şişli'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Bayram Akçay tarafından kuruldu.

Durmaz Madencilik Yapı Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Durmaz Madencilik Yapı Malzemeleri Limited Şirketi Şişli'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Bayram Akçay tarafından kuruldu.

Çay fiyatı çay üreticilerini memnun etmedi! 15 lira olmasını bekliyorduk...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılı için yaş çay alım fiyatının ücretini açıkladı. 11 lira 30 kuruş olarak açıklanan yaş çay fiyatından sonra üreticiler yeni fiyatı değerlendirdi.

evin ayıplarından sorumluluk Haberi

evin ayıplarından sorumluluk

Kiralananın ayıplarından sorumluluk kimdedir?

Borçlar Kanunu gereğince, Kiralananın önemli ayıplarla teslimi hâlinde kiracı, borçlunun temerrüdüne veya kiraya verenin kiralananın sonradan ayıplı duruma gelmesinden doğan sorumluluğuna ilişkin hükümlere başvurabilir.


Kiralananın önemli olmayan ayıplarla tesliminde ise kiracı, kiralananda sonradan ortaya çıkan ayıplardan dolayı kiraya verenin sorumluluğuna ilişkin hükümlere başvurabilir.


Kiralananın sonradan ayıplı hâle gelmesinden sorumluluk

a. Genel olarak

MADDE 305- Kiralanan sonradan ayıplı duruma gelirse kiracı, kiraya verenden ayıpların giderilmesini veya kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını ya da zararının giderilmesini isteyebilir. Ancak, zararın giderilmesi istemi diğer seçimlik hakların kullanılmasını önlemez.

Önemli ayıp durumunda kiracının sözleşmeyi fesih hakkı saklıdır.


b. Ayıbın giderilmesini isteme ve fesih

MADDE 306- Kiracı, kiraya verenden kiralanandaki ayıbın uygun bir sürede giderilmesini isteyebilir; bu sürede ayıp giderilmezse kiracı, ayıbı kiraya veren hesabına gidertebilir ve...