18 / 05 / 2024

evin hibe edilmesi ne kadar

evin hibe edilmesi ne kadar

Hibe işlemi, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ev nasıl hibe edilir? Evin hibe edilmesi için ne gerekir?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Depremzedelere konut için 750 bin TL'ye, iş yeri için 400 bin TL'ye varan hibe ve kredi verilecek: Resmi Gazete'de!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen yerlerdeki orta ve üzeri hasarlı yapıların yerinde yeniden inşa edilmesi için hak sahiplerine kredi desteği ve hibe sağlanacak. İşte ayrıntılar...

Darende'de 215 yıllık kerpiç ev zamana direniyor!

Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan 215 yıllık kerpiç ev zamana direniyor. 215 yıllık tarihi kerpiç evin restore edilmesi planlanıyor.

Alacağınız evin yaşına dikkat edin!

TDMD Başkanı Prof. Dr. Bilge Siyahi Gökmirza, ev alırken binaların yaşına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Gökmirza, "Çok yaşlı ev almamakta fayda var. 35-40 senelik bir evin deprem riski yüksektir'' dedi.

TOKİ şehit ailesine verilen evin parasını mı istedi?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın şehit ailesine hibe edilen evin parasını istemesi Meclis gündemine getirildi.

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi!

Tapuda evin değerini daha az göstererek daha az harç ödeyenlerin tespit edilmesi halinde tapu harcı cezası kesiliyor..

Tapu hibe işlemini kimler yapabilir?

Tapu dairesinde yapılacak müracaat sonrasında gerekli belgelerin de teslim edilmesi ile hibe işlemi gerçekleşebiliyor. Ancak hibe işlemini herkes yapamıyor. Peki, tapu hibe işlemini kimler yapabilir?

Evin hibe edilmesi için ne gerekir?

Hibe işlemi, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ev nasıl hibe edilir? Evin hibe edilmesi için ne gerekir?

İpotekli evin tapu satışı!

Konut kredisi kullanabilmenin ilk şartı konut üzerinde ipotek tesis edilmesi oluyor. Peki, ipotekli konutun satışı nasıl olur? İşte, ipotekli evin tapu satışı!

Kiraya çıkarken dikkat edilmesi gerekenler!

Kiraya çıkarken öncelikle kiralamayı düşündüğünüz evin, ihtiyaçlarınıza cevap verip vermediğinin sorgulanması gerekiyor. Peki, kiraya çıkarken nelere dikkat edilir? Kiraya çıkarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Muğla'daki Korsan Salih kulesi restore ediliyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yüzlerce yıldır ayakta duran ve Türk denizcilerinden Turgut Reis'in arkadaşı Korsan Salih'in kendisi için yaptırdığı kule evin restore edilmesi için çalışma başlatıldı.

Krediyle alınan evin tapu masrafı 2015!

Tapu dairesinde gerçek alım satım bedelinin beyan edilmesi gerekiyor. Peki, gayrimenkulü 150 bin TL'ye aldığınızı ancak bankadan 100 bin TL kredi kullandığınızı düşünelim. Bu durumda krediyle alınan evin tapu masrafı 2015 ne olacaktır?

Hibe edilen evin tapu masrafı!

Bir malın mülkiyetinin, karşılık olmadan bir bedel ödenmeden başkasına devredilmesi işlemi hibe olarak karşımıza çıkıyor. Peki, hibe edilen evin tapu masrafı ne kadar? İşte, hibe tapu masrafı!

evin hibe edilmesi ne kadar Haberi

evin hibe edilmesi ne kadar

Evin hibe edilmesi için ne gerekir?

Tapuda yapılan işlemlerden biri de hibe olarak karşımıza çıkıyor. Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine hibe deniyor. Hibe yapılabilmesi için bazı şartlara uygun olunması gerekiyor. Kimi mal sahipleri hibe işleminde bulunamıyor.


Ayrıca bu süreçte dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Bağışta bulunacak kişi, gayrimenkulü çocuklarından birine ya da eşine bağışlaması halinde; diğer mirasçıların da saklı pay hakkı bulunuyor.


Hibe yapamayan kimseler:

- Reşit olmayan kişiler, 

- Zihinsel özürlüler, 

- Reşit olmuş ancak temyiz kudreti olmayanlar, 

- Vasiler; vesayeti altındaki kişinin malını bağışlayamaz. 

- Veliler; velayeti altındaki küçüklerin malını bağışlayamaz.


Peki, gerekli koşullara uygun olan ev sahipleri evini nasıl hibe edebilir? Evin hibe edilmesi için ne gerekir?


Gerekli belgeler:

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2....