28 / 04 / 2024

evin rayiç bedelini sorgulama

evin rayiç bedelini sorgulama

Tapu dairesinde ödenecek harçlar, taşınmaz malın rayiç bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, evinizi satmak istediğinizi ancak rayiç bedelini bilmediğinizi düşünelim. Peki, evin rayiç bedeli nereden öğrenilir?

Konut rayiç bedel sorgulama 2023! Evin rayiç bedeli nasıl hesaplanır? İşte e-Devlet, Gelir İdaresi sorgulama adımları...

'Rayiç bedel ne demek? Evin rayiç bedeli nasıl öğrenilir? 2023 rayiç bedel nasıl hesaplanır?' sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. İşte e-Devlet ve Gelir İdaresi rayiç bedel hesaplama 2023... 

Tapuda 5 milyon TL'lik ev 1 millyon TL gösteriliyor! Konutta rayiç oyununa yeni emlak vergisi önerisi!

Gayrimenkul piyasasında uzun senelerdir süren en temel sorunlardan biri de tapuda rayiç oyunu oldu. Konut alıp satarken, daha az tapu harcı ödemek amacıyla evin değerini düşük gösterenlerin sayısı son dönemde daha da yükseldi. İşte ayrıntılar...

Rayiç bedel nedir, nasıl hesaplanır?

Rayiç bedel, gayrimenkul alım satımlarında söz konusu mal varlığının bedelini belirlemektedir. Peki, rayiç bedel nasıl hesaplanır? Kim belirler, hangi kriterlere bakılır? İşte detaylar...

Ev alacaklar dikkat! Bu yazıyı okumadan geçmeyin!

Ev almaya karar verdikten sonra dikkat etmeniz gereken birçok nokta bulunuyor. İlk yapmanız gereken söz konusu daireyle ilgili belediye rayiç bedelini öğrenmek.

Evin rayiç bedeli nereden öğrenilir?

Tapu dairesinde ödenecek harçlar, taşınmaz malın rayiç bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, evinizi satmak istediğinizi ancak rayiç bedelini bilmediğinizi düşünelim. Peki, evin rayiç bedeli nereden öğrenilir?

Rayiç bedel sorgulama!

Rayiç bedel, taşınmaz malın değeri oluyor. Peki, taşınmaz malınızın rayiç bedelini bilmediğinizi ve öğrenmek istediğinizi düşünelim. Rayiç bedel sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte rayiç bedel sorgulama..

Muğla'da 2B rayiç bedelleri eylemi yapıldı!

Ortaca ilçesinde kamuoyunda "2B" olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan vatandaşlar, eylem yaptı. Vatandaşlar, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla, belirlenen rayiç bedellerine tepki gösterdi.

Milli emlak devir ve terk işlemleri!

Kamu malları ve hakların bütününe milli emlak deniyor. Bu alanlarda hak sahibi olan kimseler tespit edilen rayiç bedelini ödeyerek milli emlak taşınmazına sahip olabiliyor. İşte, milli emlak devir ve terk işlemleri!

Arazi fiyatları kızdırdı! Zonguldak'ta 2B eylemi!

Zonguldak'ta, halk arasında 2B olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan Tepebaşı Mahallesi sakinleri eylem yaptı. Grup, kendilerine gönderilen tebligatları yaktı.

İşyeri olarak kiraya verilen evin emlak vergisi!

İşyeri olarak kiraya verilen evin emlak vergisi hangi oran üzerinden hesaplanır? İşyeri olarak kiraya verilen ev için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanabilir mi? İşte işyeri olarak kullanılan meskenin vergisi...

Hisseli evin emlak vergisi!

200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip mal sahipleri "tek" meskenleri için vergi ödemiyor. Peki hisseli evin emlak vergisi nasıl ödenir? Nasıl muaf olunur? İşte yanıtı..

Kat irtifaklı evin emlak vergisi!

Kat irtifaklı evin emlak vergisi hangi oranda ödenecek? Kat irtifaklı evin emlak vergisi arsa oranları ile mi yoksa bina oranları ile mi hesaplanacak? İşte yanıtı..

Kooperatiften alınan evin emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi dönemi içerisinde en çok merak edilen hususlar arasında kooperatiflerden alınan evin emlak vergisinin kim tarafından ve nasıl ödeneceği oluyor. Peki, kooperatiften alınan evin emlak vergisini kim öder?

evin rayiç bedelini sorgulama Haberi

evin rayiç bedelini sorgulama

Evin rayiç bedeli nereden öğrenilir?

Gayrimenkullerin satışı, tapu dairesinde gerçekleşiyor. Yapılan satışta bedel, rayiç bedelden düşük olamıyor. Bilindiği üzere rayiç bedel, taşınmaz malın değeri oluyor.


Tapu dairesinde ödenecek harçlar, rayiç bedel üzerinden hesaplanıyor. Peki, evinizi satmak istediğinizi ancak rayiç bedelini bilmediğinizi düşünelim. Peki, evin rayiç bedeli nereden öğrenilir?


Bir taşınmaz malın rayiç bedelini öğrenmek için o gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye gidiliyor.


Gayrimenkule ait ada ve parsel bilgilerinden veya ad ve soyada göre emlak beyanlarından bakılarak bulunduğu mahalle, cadde ve sokak bilgilerine göre gayrimenkulün o yılki rayiç bedel ve arsa birim değeri öğrenilebiliyor. 


İsteyenler rayiç bedelini, belediyeyi telefon ile arayarak da öğrenilebiliyor.


Evin rayiç bedelinden yüksek bedelde satılması..

Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi Gayrimenkullerin devir ve iktisaplarında ödenecek olan tapu harcının, emlak vergisi değerinden...