05 / 05 / 2024

evinin tapusunu alamayanlar ne yapmalı

evinin tapusunu alamayanlar ne yapmalı

Bazı müteahhitler projelerin AVM’sini, marinasını bitiremedi. Bankalar ipotekleri bu neden ile kaldırmayınca vatandaş bitmiş evinin tapusunu alamadı...

Çiftçilerin gözü yarınki Kabine toplantısında! Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olup 5 bin TL ikramiye alamayanlar dikkat!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanıyor. Toplantıda ekonomik gelişmelerin ele alınması beklenirken, çiftçilerin gözü yarınki toplantının sonucuna çevrildi. 5 bin TL ikramiye alamayanlar yarınki toplantıyı bekliyor.

Tadilat için başladığı evinin altından 2 bin yıllık yer altı şehri çıktı!

Kayseri'de Mimar Sinan'ın evinin bulunduğu sokakta oturan Mustafa Halıcıoğlu, 5 yıl önce tadilatına başladığı evinin altında 200 metre uzunluğunda 2 bin yıllık yer altı şehri buldu.

TOKİ'de borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyenler dikkat! İndirim kampanyasından kimler faydalanacak?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik yüzde 25 indirim kampanyasının başvurularının bu hafta başlayacağını açıkla

Tazminat alamayanların içi rahat olsun! O karar çıktı!

İstifa edip tazminat alamayanları ilgilendiren bir karar Yargıtay’dan çıktı. İşte işçileri ve patronları ilgilen haberin ayrıntıları!

Tapusunu kaybedenler aman dikkat! Hepinizin başına gelebilir! Hemen acil önleminizi alın!

Tapusunu kaybeden vatandaşlar tapunun başkasının eline geçmesi durumunda mağduriyet yaşayıp yaşamayacağını sorguluyor. Peki, tapusunu kaybeden hak sahipleri ne yapmalı? İşte detaylar...

70 bin konut ve köy evinin yapım süreci başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde dün itibarıyla 70 bin konut ve köy evinin yapım sürecinin başladığını ve bunlardan 40 bin 761'inin temelini attıklarını söyledi.

Xiaomi Mi Pad 5 256 GB Tablette büyük indirim! Bilgisayar alamayanlar bunu sakın kaçırmayın! 5 Şubat 2023 fiyat listesi…

Xiaomi Mi Pad 5 256 GB tablette büyük indirim! Bilgisayar alamayanlar bunu sakın kaçırmayın! 5 Şubat 2023 fiyat listesi…

Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara ilişkin yapılan incelemelerin sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem olduğu belirlendi. Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Körfez GYO Tuzla arsasının tapusunu resmen aldı! 

Körfez GYO, Tuzla arsası kapsamında Emlak Konut GYO lehine 10 milyon 313 bin 365,86 TL ipotek tesis edildiğini açıkladı. Körfez GYO Tuzla arsasının tapusunu aldı. İşte ayrıntılar...

Ev tapusunu üstüne almak kaç para 2022?

Ev tapusu eğer mülk sahibinin üstüne değilse, durum tapuya gidilerek çözüme kavuşturulmalıdır. Peki Ev tapusunu üstüne almak kaç para 2022? İşte detaylar!

Tapusunu kaybeden ne yapmalı? Kayıp tapu yenileme ücreti ne kadar?

Tapusunu kaybeden veya kullanılmayacak hale gelen kişiler yeni tapuyu nasıl çıkaracakları ve ne kadar yenileme ücreti ödeyeceklerini merak ediyorlar. Tapusunu kaybeden ne yapmalı? Kayıp tapu yenileme ücreti ne kadar? İşte tüm bu soruları sizler için yanıtladık...

Kanye West, Kim Kardashian'ın evinin karşı sokağından ev aldı!

Kanye West, boşanma aşamasında olduğu Kim Kardashian'ın evinin karşı sokağından 4,5 milyon dolar bedelle bir satın aldı. 6,6 milyar dolarlık serveti bulunan West'in yeni aldığı evin mütevazı bir seçim olduğuna vurgu yapılıyor.

Alarko GYO, Green Beach Resort Otel'in tapusunu aldı!

Alarko GYO, Muğla ili, Bodrum ilçesi, Gündoğan Mahallesi, Buruncuk mevkiinde yer alan Tekaş Teknik İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi A.Ş.'ye ait Green Beach Resort Otel'in tapusunu aldı. 

evinin tapusunu alamayanlar ne yapmalı Haberi

evinin tapusunu alamayanlar ne yapmalı

Kovid-19 salgını sonrası adı sanı çok bilinen, büyük reklam verenler olarak kendini gösteren bazı müteahhit firmalar ödeme güçlüğüne girince vatandaş parasını ödediği, bitirilmiş evinin tapusunu alamadı. Sözcü'den Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre; şikayet siteleri bu yolda yüzlerce şikayetle dolarken gayrimenkul brokeri Songül Toprak Özsan, “Bankalar projedeki gayrimenkuller üzerindeki ipoteği kaldırmadığı için firmalar bitmiş konutu sahibine teslim edemiyor. Projedeki AVM ya da yol yapılmamış, demircinin parası ödenmemiş… Banka bunları sebep göstererek ipoteği kaldırmıyor” diye konuştu. 

Örneğin bir şikayet sitesinde bir vatandaş yaşadıklarını şu şekilde açıkladı:

“Projeden aldığım evin tüm ödemeleri bitmiş olmasına rağmen tapuda yoğunluk bahane gösterilerek tapum verilmiyor. Tapuda adıma bir başvuru yapılmamış. Zarar ettiriliyorum.”

ÇOK AÇILAN SIKINTIDA

Sektörde hâlâ birçok firmanın düzgün şekilde işlerini sürdürebildiğini fakat çok açılan, aşırı kredi...