27 / 04 / 2024

evlatlığın mirastan çıkarılması nasıl olur

evlatlığın mirastan çıkarılması nasıl olur

Bir kimsenin ölümü halinde mirasçılarına kalan malvarlığına miras deniyor. Peki, evlatlık mirastan çıkarılabilir mi?

İnşaat mühendislerinden çağrı! Depremin asıl sorumluları ortaya çıkarılsın

6 Şubat depreminin faturası inşaat mühendislerine kesildi. Mühendisler ise asıl suçluların kendileri olmadığını belirterek, gerçek suçluların ortaya çıkarılması çağrısında bulundu.

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

Mobilyada sektör temsilcileri taksit sayısının 24'e çıkarılmasını talep ediyor!

İhracatta hedef büyüten Türk mobilya sektörü iç piyasafa hareketlilik için taksit sayılarının artırılmasını talep ediyor. Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Bir evin en temel ihtiyacı olan mobilyada taksit sayısının 24’e çıkması durumunda piyasa canlanır ve tüketici rahatlar” dedi.

Türkiye'nin 'gri listeden' çıkarılması için çalışmalar hızlandırıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) "gri listesinden" çıkarılmasına yönelik çalışmalarında son aşamaya geldiği bildirildi.

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifi TBMM'ye sunuldu!

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılması, ayrıca geçici işçilere kadro verilmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. İşte son dakika detayları...

Çocuklar mirastan çıkarılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde, çocukların mirastan çıkarılıp çıkarılamayacağı sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

Ataşehir'deki 28 bin metrekarelik taşınmazın satışa çıkarılması teklifi reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul Ataşehir'de imar planlarında metro istasyonu ve park şeklinde görülen taşınmazı satışa çıkarılması teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle reddedildi.

Almanya'da konut sayısının arttırılması için çağrı!

Almanya'nın başkenti Berlin'de ırkçılık ve adaletsiz tutuma karşı yapılan protestolarda konut sayısının arttırılmasına yönelik çağrı yapıldı. 

Çiftçilere arazilerin Ziraat Bankası'nca satışa çıkarılması mecliste!

Çiftçilere ait üretim alanlarının Ziraat Bankası tarafından satışa çıkarılması meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TRT'nin bazı binalarının boşaltılması meclis gündeminde!

TRT'ye ait bazı binaların depreme karşı dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li İlgezdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ofis pazarında kartlar yeniden karıldı!

Pandemi süreci ile birlikte şirketlerin evden çalışmaya başlaması, ofis pazarında kartların yeniden karılmasına neden oldu. Artık büyük ofis alanlarında çalışma dönemi sona erdi. Ancak evden çalışmaya geçilmesine rağmen şirketler ofis alanlarından vazgeçmiyor.

Adana'daki kamu binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM'de!

Adana'daki kamu binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve deprem risk haritasının yenilenmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Şevkin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Niğde'de hazine arazilerinin ihaleye çıkarılması meclis gündeminde!

Niğde ilinde bulunan ve Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait hazine arazilerinin ihaleye çıkarılmasıyla ilgili çiftçilerin bazı talepleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

evlatlığın mirastan çıkarılması nasıl olur Haberi

evlatlığın mirastan çıkarılması nasıl olur

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''evlatlık mirastan çıkarılabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. 

Dayım yeğenini evlat edindi, okuttu, yetiştirdi. Fakat evlatlık hayırsız çıktı. Bir gün bile dayıma ve eşine iyi niyetle yaklaşmadı. İş sahibi olunca da ayrı bir şehre yerleşti. Bir gün dayım yanına gitmek isteyince kapıdaki güvenlikçilere “Ben böyle birini tanımıyorum içeri almayın” demiş. Bu durumda dayım da kendisine mirasının kalmasını istemiyor. Zira başka çocuğu yok ve eşi ile birlikte mirasçı olacağı için eşine sıkıntı yaşatacağı izlenimi var. Bu durumda ne yapabilir? ● K.B.

Evlatlık aynı evlat gibi mirasçıdır. Hatta öyle bir mirasçıdır ki miras payı üzerinde saklı payı vardır. Bu pay da diğer mirasçılara göre (eş hariç) bayağı güçlüdür. Böyle bir durumda evlatlık aynen evladın haklarına sahiptir....