05 / 05 / 2024

evlatlık miras alır mı

evlatlık miras alır mı

Miras Hukuku gereğince; Miras bırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Çocuklar eşit olarak mirasçı olurlar. Peki, evlatlık miras alır mı? İşte evlatlık miras durumu..

Ne kadar emekli maaşı alırım? 4A, 4C emekli aylık bilgisi 2024! Emekliler şimdi bu tabloya bakın!

Emekli olmaya yakınlaşan binlerce vatandaş, 'Ne kadar emekli maaşı alırım? 4A, 4C emekli aylık bilgisi 2024' gibi konuları merakla araştırıyor. İşte Ne kadar emekli maaşı alırım? 4A, 4C emekli aylık bilgisi 2024...

Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım? 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama 2024!

Yeni emekli olacak milyonlarca kişi sık sık 'Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama 2024! 

Milyonlarca kişi merak ediyor: Ne zaman emekli olabilirim, emekli olunca ne kadar maaş alırım?

Emekli olmak için, sigortalılık süresi, prim ödeme gün sayısı ve yaş şartı olacak şekilde 3 koşulun sağlanması gerekiyor. İşte merakla araştırılan 'Ne zaman emekli olabilirim, emekli olunca ne kadar maaş alırım?' sorularının yanıtları...

1942 yılında kaloriferli evde oturanlar için yeni karar: Apartmanların sıcaklık dereceleri düşürülecek!

1942 yılında İstanbul Valisi Lütfi Kırdar kaloriferli binalarda oturanlar için yeni bir karar aldığını ve bu kararın uygulamaya konulacağını açıklamış. Alınan karara göre apartmanların sıcaklık derecesinin düşürülmesine karar verilmiş. Peki neden?

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

Kağıt, karton ambalaj sektöründe 500 milyon dolarlık dev yatırım askıya alındı!

Seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle uzun vadeli yatırımlar da askıya alındı. Kağıt, karton ambalaj sektöründe planlanan 500 milyon dolarlık fabrika yatırımının belirsiz ortam nedeniyle şimdilik ertelendiği belirtiliyor.

Malatya'da 1 milyar TL'yi aşkın yatırımla öncelikle depremzedelerin çalışacağı proje hayata geçirilecek!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Malatya'da 1 milyar TL'yi aşkın yatırımla, ASELSAN öncülüğünde elektronik devreler üzerine öncelikle depremzedelerin çalışacağı projeyi hayata geçireceklerini dile getirdi.

Hemen Bakın! Eğer aylık bu kadar para kazanmıyorsanız açlık sınırının altındasınız!

Türkiye’de sürekli artan enflasyonun getirdiği alım gücündeki düşüş her geçen gün artarken, açlık ve yoksulluk sınırları da daha hızlı güncellenmeye başladı. Peki ayda ne kadar para kazanmazsanız açlık sınırının altında yaşıyor ya da yoksulsunuz?

Açlık sınırı 10 bin TL'yi aştı, yoksulluk sınırı 26 bin 994 lira oldu!

Birleşik Kamu-İş, dört kişilik bir ailenin mutfak alışverişini içeren açlık sınırının, Şubat ayında bir önceki aya kıyasla 463 lira artarak 10 bin 259 TL'ye yükseldiğini, yoksulluk sınırının ise 26 bin 994 liraya çıktığını açıkladı. İşte detaylar...

Kısa süreli çalışma ödeneği kimlere verilir? Kısa çalışma ödeneği işsizlik maaşını etkiler mi?

Kısa çalışma ödeneğine dair sorulan pek çok soru bulunmaktadır. Pandemi ile verilmeye başlayan kısa süreli çalışma ödeneği tekrardan gündemde yer alıyor. İşte bu konuya dair sorulan sorular ve yanıtlar!

Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?

Miras konusunda pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları da “Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?” sorularıdır. İşte bu soruların yanıtları!

Çalışanın eline daha geçmeyen asgari ücret, açlık sınırı altında kaldı!

Henüz daha işçinin eline geçmeyen yeni asgari ücretin, açlık sınırının altında kaldığı açıklandı. Türk-İş’in araştırmasında çok çarpıcı rakamlar ortaya çıktı. İşte detaylar…

Bu haber borcu olanı sevindirecek! Artık televizyona, çamaşır makinesine haciz yok!

Adalet Bakanlığı’nın yeni yargı paketi çalışmalarında sona gelindi. Yapılan güncellemeler pek çok değişiklik içeriyor. Artık televizyon, çamaşır makinesi, ibadete özgü veya kişisel eşyalar haczedilemeyecek. Haciz işlemlerinde başka neler değişti? Neler haciz kapsamında neler değil? İşte detaylar…

evlatlık miras alır mı Haberi

evlatlık miras alır mı

Evlatlık miras alır mı?

Miras Hukuku gereğince; Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Çocuklar eşit olarak mirasçı olurlar.


Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır. Altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, ana ve babasıdır. Bunlar eşit olarak mirasçıdırlar.


Mirasbırakandan önce ölmüş olan ana ve babanın yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır. Bir tarafta hiç mirasçı bulunmadığı takdirde, bütün miras diğer taraftaki mirasçılara kalır. Peki, evlatlık miras alır mı?


Evlatlık miras durumu..

Medeni Kanun mirasta evlatlık edilen çocuk ile kan bağı olan çocukları birbirinden ayırt etmiyor. Bu nedenle, evlatlık da mirasçılar arasında yer alıyor. Ayrıca, evlatlık çocuğun kendi ailesindeki mirasçılığı da devam ediyor.


C. Evlâtlık

MADDE 500.- Evlâtlık ve altsoyu, evlât edinene kan hısımı gibi mirasçı olurlar. Evlâtlığın kendi ailesindeki...