08 / 05 / 2024

evlenme oranları arttı mı

evlenme oranları arttı mı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs gölgesinde geçen 2020'de azalan evlilik ve boşanmalar, normalleşme sürecinin başladığı 2021'de de artış gösterdi. İşte konuyla ilgili detaylar...

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında vergi oranları yükseldi!

Türk Lirası’nın  değerini artırmak için indirimli olarak uygulanan mevduat hesaplarında ve yatırım fonu stopaj oranları arttı. 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 5'ten yüzde 7,5'a yükseldi. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

TOGG kredileri arttı mı? Yeni krediler ve faiz oranları neler?

TOGG kredileri yükseliyor. Buna göre, ortaya çıkan söylemlerde bankalar TOGG için yeni kredi ve faiz oranları belirlemeye başlamış durumda.

Konut satışı en çok Hatay'da arttı! İşte satışların en çok arttığı iller ve artış oranları...

TÜİK mart ayına ilişkin istatistikleri açıkladı. Hemen ardından satışların en çok arttığı iller ve artış oranları da belli oldu. İşte burada deprem bölgesi dikkatleri çekti. 

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Konut kredileri 2022 yıl sonuna göre yüzde 23,1 arttı: 443,3 milyar TL kredi kullanıldı! 

Faiz oranlarındaki aşırı artış ve kredi kullanmada miktar kısıtlamaları ile konut, taşıt, ihtiyaç gibi tüketici kredileri baskılanırken, gecikme faizlerinin yükselmesi, nakit avans limitinin düşürülmesi gibi zorlaştırıcı önlemlere rağmen, kredi ve kredi kullanımı arttı. İşte detaylar...

Merkez'in faiz kararı sonrası kredi ve kredi kartı faizleri de arttı! İşte son oranlar

Merkez Bankası yapılan Para Politikaları Kurulu toplantısının ardından politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 30'dan yüzde 35'e yükselttiğini duyurdu. Faizlerin artmasıyla tüketici kredileri ve ticari kredi oranları da arttı. İşte 1 Kasım’dan itibaren geçerli olacak faiz oranı...

Vergi oranları tavan yaptı! İkinci el araçlara ilgi yeniden arttı!

Ekonomist ve Vergi Uzmanı Ulaş İke, vergi oranları yüzünden insanların sıfır otomobile ulaşımının kısıtlı olduğunu söyledi. İke, “Bu yüzden insanlar, ikinci el otomobile yöneliyor" dedi.

TÜİK: Ağustosta ihracat yüzde 1,6 arttı, ithalat yüzde 6,9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayının ihracat ve ithalat oranlarını açıkladı. Söz konusu verilere göre ağustosta ihracat arttı, ithalat azaldı.

İstanbul’da taşınma oranları yüzde 98 arttı!

Enakliyat İstanbul Taşınma Endeksi raporuna göre, mega kent İstanbul’daki taşınma oranlarında 2023 yılı 1. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 98,38 artış yaşandı.

Benzin, motorin, LPG fiyatları rekorda! ÖTV oranları arttı: Benzin 35 TL'yi, motorin 33 TL'yi aştı! 

Akaryakıtta ÖTV oranları dün gece yeniden belirlendi. Benzin ve motorinin litresine yaklaşık 6 Türk Lirası zam geldi. İşte ayrıtılar...

Uzmanlardan kritik uyarı! Enflasyon baskısı arttıkça faiz oranları yükselecek

Beklenenden daha güçlü olan ABD enflasyonu ve tüketici harcamalarındaki artış ve gelecekteki para politikasına ilişkin tahminler hızla değişirken, dünya çapında faiz oranlarının daha da yükseleceği yönündeki beklentiler kuvvetlendi.

KKM hesaplarında rekabet kızıştı! Bankalar, hem faiz oranlarını hem de prim oranlarını artırdı!

Seçimler öncesinde kur korumalı mevduat hesabına olan ilgi sürerken, bankalar da daha fazla müşteriyi bu hesaplara yönlendirmek için kesenin ağzını açtı. KKM hesaplarında hem faiz oranları hem de müşterilere verilen prim oranları arttı.

Otel doluluk oranları 2022 yılında yüzde 28 arttı!

TÜROB tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları yüzde 66,7'ye çıktı. Mega kent İstanbul doluluklarda, Antalya ise oda fiyatlarında genel ortalamayı yükselten kentler oldu.

evlenme oranları arttı mı Haberi

evlenme oranları arttı mı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs gölgesinde geçen 2020'de azalan evlilik ve boşanmalar, normalleşme sürecinin başladığı 2021'de de artış gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklanan 2021 yılına ait Evlenme ve Boşanma İstatistikleri’ne göre, evlenen çiftlerin sayısı bir önceki 2021 yılına göre yüzde 15 artış gösterdi. Merakla beklenen ve resmi olarak açıklanan rakamlara göre, 2020 yılında bu çiftlerin sayısı 488 bin 335 şeklinde açıklanırken, 2021'de bu sayı  561 bin 710 şeklinde açıklandı. Yine açıklanan resmi verilere göre, bin nüfus başına düşen evlenme sayısını belirten kaba evlenme hızı 2021'de binde 6,68 olarak gerçekleşti.

Amerika'nın Sesi'nin aktardığına göre, yine açıklanan resmi rakamlara bakıldığında boşanan çiftlerin sayısının bir önceki yıla göre yüzde 27 artış gösterdiği ortaya çıktı. Söz konusu rakamlara 2020'de boşanan çiftlerin...