22 / 07 / 2024

Evlerin çatısı güneş paneliyle kaplanmalı

Evlerin çatısı güneş paneliyle kaplanmalı

Yaşar Üniversitesi MYO Enerji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Gürkan: "İzmir'de 300 gün eksik olmayan güneş, şehrin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilir. Kentsel çatılar kiremitle değil, güneş paneliyle kaplansın"

Akkuyu NGS’nin 2’nci güç ünitesinde türbin binası çatısının montajı tamamlandı...

Rosatom tarafından Mersin’de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 2’nci güç ünitesinde türbin binası çatısının montajının tamamlandığı kaydedildi.

Reşat altın ne kadar? Gremse altın fiyatı 2024 kaç TL? Kapalıçarşı altın fiyatları son dakika! 8 Mayıs altın fiyatları

Kapalıçarşı İstanbul altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar bugün ''Reşat altın ne kadar? Gremse altın fiyatı 2024 kaç lira?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor. 8 Mayıs 2024 altın fiyatları.

Konutların satış süresi uzuyor! Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

Son zamanlarda konut piyasasında dal kıpırdamıyor. Talebin olmadığı ama fiyatların gittikçe yükseldiği konut piyasasında konut satış ilanları artmaya devam ediyor. Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar?

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi bugün hizmete açıldı. Peki Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar? İşte Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ile ilgili ayrıntılar...

İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? 1 ton inşaat demiri kaç TL? İşte günlük demir fiyatları! 

İnşaat sektörünün kalbi olan inşaat demir fiyatlarına zam geldi. 1 ton olarak işleme alınan inşaat demirinin güncel fiyatları belli oldu. Peki İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? İşte günlük demir fiyatları.

Asgari prim ödeme gün sayısında yeni dönem! Milyonlara müjde! 450 güne indirildi!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir değişiklik yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sigortalı çalışanların  son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indirildi. 

Altının efendisi İslam Memiş gümüş fiyatlarının sırayla ne kadar olacağını açıkladı! Gümüş yatırımcıları hemen bakın

Altının efendisi İslam Memiş gümüş fiyatlarının sırayla ne kadar olacağını açıkladı! Gümüş yatırımcıları hemen bakın. İşte gümüşün geleceği seviyeler...

BİM'de 5 kg sıvı çamaşır deterjanı 99 TL'ye, çamaşır suyu 18 TL'ye, Sabamed güneş kremi 195 TL'ye düştü!

BİM'in 6 Haziran 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. BİM'de 5 kg sıvı çamaşır deterjanı 99 TL'ye, çamaşır suyu 18 TL'ye, Sabamed güneş kremi 195 TL'ye düştü.

15 Mayıs sabahı dolar güne böyle uyanacak! Şimdiden planınızı yapın! Bu rakamı gören yatırımcılar zil takıp oynayacak

Seçime yaklaşık bir ay kaldı. 14 Mayıs'ta sandıktan çıkan sonuç ekonomiyi nasıl etkileyeceği merak edilirken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den dolar yorumu geldi. 15 Mayıs sabahı dolar güne böyle uyanacak! Şimdiden planınızı yapın!  

A101’de yüzlerde indirim bir güne sığıyor! Stor perde 240 TL’ye, salon halısı 450 TL’ye, pike 120 TL’ye düştü!

A10’de yüzlerde indirim bir güne sığıyor. A101’in yeni indirimli ürünler kataloğu fiyat listesi yayımlanırken, 13 Nisan’dan itibaren stor perde 240 TL, salon halısı 450 TL, pike 120 TL olarak satışa sunulacak. İşte A101 fiyat listesi 13 Nisan 2023...

Emtiada neler oluyor? Altın, gümüş ve bakırda beklenen sıçrama ne zaman gerçekleşecek?

Emtia piyasalarında neler oluyor? Altın, gümüş, bakır, petrol, beklenen sıçramayı halen neden gerçekleştiremedi ve bu sıçrama ne zaman yaşanacak?.. İşte yanıtı…

Gram altın birkaç güne bu kadar olacak! Altını olanlara resmen soğuk duş! Hemen siz de bu rakama bir göz atın!

Yaptığı açıklamalarla altın yatırımcılarının radarına giren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının birkaç güne kadar geleceği rakamı açıkladı. Altını olanlara resmen soğuk duş! Hemen siz de bu rakama bir göz atın...

İnşat demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira oldu? 5 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına dün 100 lira indirim geldi. Gelen indirim ile birlikte demir fiyatları düşerken bugünkü güncel demir fiyatları merak edilmeye başladı. Peki bugün inşat demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira oldu? 5 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

Evlerin çatısı güneş paneliyle kaplanmalı Haberi

Evlerin çatısı güneş paneliyle kaplanmalı

Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. İlker Gürkan, İzmir'in 300 gün güneş alan bir kent olduğunu belirterek, "Altyapısını tamamlaması halinde kentin tüm elektrik ihtiyacı güneş panelleriyle karşılanabilir" dedi. Sıcak orta kuşakta yer alan ve 300 gün güneş gören İzmir, bu potansiyeli elektriğe çevirmek için altyapı imkanlarının artmasını bekliyor. Yaşar Üniversitesi MYO Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Gürkan, İzmir'in güneş ışınlarını alma açısından çok şanslı olduğunu vurgulayarak, kentsel dönüşümde bu zenginliğin kullanılması gerektiğini söyledi. 


Yaygın hale gelmeli

Gürkan, "Kentsel dönüşüm güneş enerjisinden yararlanmamız açısından büyük bir fırsat. Yeni binaların cephelerine veya çatılarına konacak güneş panelleri, elektrik ihtiyacını karşılamaya yeter. Yeni kentleşme hareketiyle kentteki binaların yarısına konulacak güneş panelleri ile tüm şehrin elektrik ihtiyacı karşılanır. Bu...