29 / 04 / 2024

evlilikte ortak olan mallar

evlilikte ortak olan mallar

Evlilikte yasal olarak uygulanan mal rejimi edinilmiş mallara katılma rejimi oluyor. Bir eşin bütün malları, edinilmiş mal kabul ediliyor. Peki, diğer rejimleri kabul eden evlilikte hangi mallar ortak oluyor?

Sabancı ailesinin mirascısı Sevilay Sabancı 'Atlı Köşk hissesini satıyor' iddiasına yanıt!

Sabancı Ailesi’nin mirasına ortak olan Sevilay Sabancı Çınar'ın 600 milyon dolar değerindeki Atlı Köşk’ün 48’de 1’lik hissesini 200 milyon TL’ye satışa çıkardığı haberleri gündeme düşerken Atlı Köşk vekillerinden açıklama geldi.

Ankara’daki kooperatif mağdurlarından eylem: 20 yılda bir arpa boyu bile yol alınmadı!

Başkent Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde 20 sene önce yapılan ihalede 6 bin 400 dönümlük arsaya ortak olan binlerce kişi kooperatifte herhangi bir ilerleme olmaması sebebiyle bir araya geldi ve bir protesto gösterisi gerçekleştirdi...

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapuya haciz gelir mi, gelirse satış nasıl olur?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ortak olan bir evin haciz yoluyla satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

MEB'den ortaokul ve lise ortak yazılı sınav açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı ortaokul ve liselerde yapılacak olan yazılı sınavlar hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ortaokul ve lise yazılı ortak sınavları nasıl yapılacak, hangi tür sorular sorulacak? İşte detaylar...

Apartmanda ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi?

Bir binanın yapı ve düzenlemesinde, kat maliklerine ait olan özel bölümler ile bu özel bölümlere iliştirilmiş ek parçaların dışında, tüm kat malikleri, kiracıları ve sükna hakkı sahipleri tarafından kullanılan ortak alanlar mevcuttur. Peki ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi? 

Avrupa Birliği ortak gaz alımı için ihaleye çıktı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği (AB), üye ülkelerin ortak doğal gaz alımı için kurulmuş olan mekanizma çerçevesinde ilk ihale sürecini de başlattı.

Ortak hesaptan para çekilir mi? Ortak hesaba haciz gelir mi?

Ortak hesaba sahip olan ya da ortak hesap açacak olan kişilerin akıllarında bazı sorular vardır. Banka hesabı konusunda sorulan soruların yanında ortak hesaba dair de soruların sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. İşte sorular ve onların yanıtları!

Ortak banka hesabı olan çiftler İçin şok edici araştırma sonuçları!

Ortak banka hesabına sahip olan çiftler için Journal of Consumer Resource dergisi kapsamında araştırma yapıldı. Araştırma sonuçları pek çok çifti şaşkınlığa uğrattı. İşte detaylar!

Apartmanlarda ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

Apartmanlarda kat maliklerinin kullanımına ayrılmış olan her yer ortak alan olarak ifade ediliyor. Merdiven boşlukları, kömürlük, bahçe hatta duvarlar dahi ortak alandır. Peki, apartmanlarda ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

AVM'lere yeni yönetmelik geliyor! Ortak gider sorunu çözülecek!

Türkiye’de AVM ve markalar arasında senelerdir gündemde olan ortak gider faturalarıyla ilgili düzenlemeye gidiliyor. Peki düzenleme ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Kardeşin borcu nedeniyle ortak arsa haczedilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babadan miras kalan arsaya kardeşiyle ortak olan bir okuyucunun, kardeşinin borcundan dolayı arsaya ve diğer mallarına haciz gelme durumu soruldu.

25h Hotel Ortaköy'e mi geliyor?

Fitaş Sineması'nın sahibi olan Akdemir Ailesi, 25h Hotel'i Ortaköy'e getirmek için düğmeye bastı.

Akfen Gayrimenkul, Gar AVM projesine ortak oldu!

Akfen Gayrimenkul, geçtiğimiz yıl tartışma konusu olan Kadıköy’deki Gar AVM projesini yapan Fıratcan İnşaat’a ortak oldu. 193 milyon liralık projeyi hayata geçirecek olan Fıratcan İnşaat’ın yüzde 51’i için Akfen, 59 milyon lira ödeme yaptı.

evlilikte ortak olan mallar Haberi

evlilikte ortak olan mallar

Evlilikte hangi mallar ortak?

Evlilikte yasal olarak uygulanan mal rejimi edinilmiş mallara katılma rejimi oluyor. Bu rejim, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsıyor.


Belirli bir malın eşlerden birine ait olduğunu iddia eden kimse, iddiasını ispat etmekle yükümlü oluyor. Eşlerden hangisine ait olduğu ispat edilemeyen mallar onların paylı mülkiyetinde sayılıyor.


Bir eşin bütün malları, aksi ispat edilinceye kadar edinilmiş mal kabul ediliyor. Peki, evlilikte hangi mallar ortak?


Edinilmiş mallar

Edinilmiş mal, her eşin bu mal rejiminin devamı süresince karşılığını vererek elde ettiği malvarlığı değerleridir.

Bir eşin edinilmiş malları özellikle şunlardır:

1. Çalışmasının karşılığı olan edinimler,

2. Sosyal güvenlik veya sosyal yardım kurum ve kuruluşlarının veya personele yardım amacı ile kurulan sandık ve benzerlerinin yaptığı ödemeler,

3. Çalışma gücünün kaybı nedeniyle ödenen tazminatlar,

4. Kişisel mallarının gelirleri,

5. Edinilmiş...