03 / 05 / 2024

eylül ayı işgücü verileri tüik

eylül ayı işgücü verileri tüik

Küresel sorunlara, seçim belirsizliğinin yarattığı atmosfere rağmen 2015 yılı Eylül ayında işsizlik oranı yüzde 10,3'e indi. Toplam istihdam ise yüzde 3,8 artışla 27 milyonu aştı.

Cari işlemler dengesi eylül ayında 1.9 milyar dolar fazla verdi 

Cari işlemler dengesi, eylül ayında piyasanın üstünde gerçekleşerek 1,88 milyar dolar fazlalık gösterdi.. Buna göre, net hata ve noksan kalemi eylül ayında 208 milyon dolar olarak kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

TÜİK açıkladı, dış ticaret eylül ayına göre azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin dış ticaret endekslerini bildirdi. İhracat birim değer endeksi, eylülde geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 1,2, ithalat birim değer endeksi yüzde 17,1 düşüş gösterdi. Haberin ayrıntıları...

OPEC'in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ham petrol üretimi Eylül ayında önceki aya göre günlük 273 bin varil artış göstererek, 27,75 milyon varile çıktı.

Küresel petrol arzı Eylül ayında günlük 270 bin varil arttı!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından açıklanan verilere göre, küresel petrol üretiminin, Eylül ayında bir önceki aya göre günlük 270 bin varil artış göstererek, 101 milyon 570 bin varile ulaştığı bildirildi.

Eylül ayı enflasyon rakamı ne olacak? İşte ekonomistlerin enflasyon tahminleri!

Gelecek haftanın en önemli gündem maddelerinden birisi eylül ayı enflasyon rakamları olacak. Ekonomistler, eylül ayında TÜFE’de yüzde 4,9 artış, yıllık bazda ise yüzde 61,7 civarında artış bekliyor.

Dacia Duster'a dev indirim geldi! Bu fiyatı gören bayilere koşacak! İşte 26 Eylül 2023 Dacia Duster fiyat listesi

Dacia Duster, uygun fiyatı ile SUV araba sevenler tarafından en çok tercih edilenler arasında geliyor. Eylül ayında güncellen Dacia Duster'ın fiyatı görenleri şaşkına çevirdi. Dacia Duster'a dev indirim geldi. Dacia Duster 26 Eylül 2023 listesi.

Bu kez tüp değil fiyatlar patladı! Eylül ayı tüp fiyatlarını görenin ağzı bir karış açık kaldı! 

Tüp kullananlar için resmen kötü haber geldi. Son zamanlarda gündemden düşmeyen tüp fiyatlarına eyvah dedirten zam geldi. Eylül ayı tüp fiyatlarını görenin ağzı bir karış açık kaldı...

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

Eylül ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi: Evde bakım maaşı SMS sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı sorgulamaları eylül ayına girilmesiyle birlikte gündemi meşgul etmeye başladı. Peki, Evde bakım maaşı SMS sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD ekonomisindeki büyüme, işgücü piyasasındaki soğuma ve enflasyon baskılarındaki yavaşlamanın etkileriyle Temmuz ve Ağustos aylarında ılımlı bir seyir izlediği açıklandı. Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

Skoda Scala’ya eylül ayı kapsamında tam 30 bin TL zam geldi! Scala’nın yeni fiyatını görenler neye uğradığını şaşırdı!

Skoda, her ay olduğu gibi eylül ayında da tüm modellerinin fiyatını bir bir güncelledi. Revize edilen fiyatlara bakıldığında Scala modeline tam 30 bin TL zam geldiği görüldü.

Skoda’nın en çok sevilen modeli Fabia'ya eylül ayında 25 bin 633 TL zam geldi! İşte en ucuz Skoda Fabia fiyatı...

Skoda, eylül ayına girer girmez tüm modellerinin fiyat listesini tek tek revize etmeye başladı. Bu kapsamda, efsanevi modellerinden Fabia’nın da fiyat listesini güncelleyen Skoda, Fabia’nın Eylül 2023 fiyat listesini resmi internet sitesinden yayımladı.

Eylül ayı enflasyonu kaç çıkacak? Piyasa katılımcıları ne bekliyor?

Piyasa katılımcılarının görüş bildirdiği Boomberg HT anketine göre enflasyon rakamları Eylül ayında da tırmanmaya devam edecek. İşte 19 piyasa katılımcısı ile hazırlanan anketin detayları...

eylül ayı işgücü verileri tüik Haberi

eylül ayı işgücü verileri tüik

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 Eylül ayı işgücü verilerini açıkladı. Verilere göre 2014 Eylül ayında yüzde 10,5 olan işsizlik oranı, 2015’in aynı ayında yüzde 10,3’e indi. Ancak 2015 yılı Ağustos ayında işsizlik yüzde 10,1’di.


Geçen yılın eylül ayında 3 milyon 64 bin olan işsiz sayısı da bu yıl 3 milyon 103 bine çıktı. Ayrıca mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı ise bir önceki döneme göre değişmedi ve yüzde 10,4 oldu.


Bu oranın son 3 aydır aynı seviyede kalması, önemli bir sorun olarak dikkat çekiyor.Yine Eylül 2015’te, işsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,9, kadınlarda yüzde 13,3 oldu. Aynı dönemde tarım dışı işsizlik oranı da genelde yüzde 12,4’e inerken, erkeklerde yüzde 10,2, kadınlarda ise yüzde 18,3 olarak hesaplandı.


Geçen yılın eylül ayında yüzde 19,1 olan genç...